Tanja...ce se ti, prestavi se ostale poste v zvezi s tem
Recept:
1/2 kg moke
1/2 zlicke cimeta
1/4 klicke klinckov
limonina lupina
1 zlicka jedilne sode
20 dag medu
20 dag sladkorja
1 1/2 dl zitne kave
1 jajce
5 dag orehov
Moko presejemo, vanjo zamesamo zmlet cimet, klincke, sesekljano lim.
lupino in sodo. Posebej prevremo med. V zitni kavi kuhamo sladkor tako
dolgo, da se za kuhalnico potegne nitka. Oboje ohladimo. Moki pridamo
jajce, ohlajeno kavo, sesekljane orehe in med. Dobro zmesamo. Ker je
testo iz vsega tega gosto, si pomagamo z roko.
Testo pustimo stati cez noc na hladnem, da se dobro zgosti.
Naslednji dan na pomokani deski razvaljamo za slab centimeter na
debelo, izrezemo z modelckom za medenjakein jih na pomascenem pekacu
specemo.
Po zelji jih ohlajene premazemo z belo glazuro.
Bela glazura: 12 dag sladkorja v prahu, 1/2 beljaka, sok 1/4 do 1/2 limone
Sladkor presejemo, mu dodamo beljak in lim. sok. Mesamo, da se glazura speni in postane gladka in bela.
Jaz sem na nekatere dala pred peko orehovo jedro. Delala sem pa kr navade okrogle.
Sma pa s fantom danes delala testo in imam foto material
Kujanje kave + gretje medu:
Moka, zacimbe in jajcka:
+ orehi in kava:
+ med:
Jutri dodam se gotove izdelke
A nism jst vredu???