Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Krompirjeve jedi!

Pojdi na stran 1 , 2
Taša
Starost: 43Pridružen: 19. apr 2006Prispevkov: 109Kraj: MakoleStatus:Offline
Objavljeno: 22. sep 2006 19:20
Povezava do prispevka
Pozdravljene!
 
Ste že kdaj naletele na koga ki bi jedel vsak dan krompir in krompir in krompir!
No pri nas ni tako, poznam pa veliko takih ki bi jedli cele dneve samo krompir!
 
Imamo pa radi krompir samo ne vsak dan!
 
Če imate recepte oziroma kake ideje bom zelo vesela, ker bi tudi jaz delala kaj preizkušenega iz krompirja, kar ni vsakodnevno oz. da ni standardno!
Saj veste kaj imam v mislih a ne!
 
Hvala Nataša!
Bodi to kar si, pa bo vse OK!
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 22. sep 2006 19:30
Povezava do prispevka
Nora sem na krompir!  Tudi pri nas me "nazaj držijo", da ni prepogosto.
 
Malo neobičajno? Kaj pa vem, kaj bi to bilo. Njoki? Krompirjev zavitek? Krompiruša? Cesarski krompir?
 
Če te karkoli zanima, povej!
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
irmica
Starost: 122Pridružen: 15. feb 2006Prispevkov: 730Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. sep 2006 21:16
Povezava do prispevka
Joj, Travica, krompiruša in cesarski krompir se tako krasno prebereta! Daj, prosim, napiši ta dva recepta . Imeni sta kot iz pravljice...
Preveč dobrega je lahko... čudovito. (Mae West)
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 22. sep 2006 21:23
Povezava do prispevka
Irmica, jutri! Velja?
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
Ushy
Starost: 39Pridružen: 1. feb 2006Prispevkov: 764Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. sep 2006 23:09
Povezava do prispevka
travica - pa še za krompirjev zavitek, prosim Wink
Kupiti ali ne kupiti..?
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2006 9:20
Povezava do prispevka
Njami, krompir!
 
Cesarski krompir
6 dag masla
3 jajca
30 dag kuhanega, pretlačenega krompirja
sol
2 dl kisle smetane
Penast umešamo maslo in rumenjake, dodamo pretlačen krompir, sol, smetano in trd sneg beljakov. Rahlo premešamo, damo v pomazan pekač in pečemo pri 200 stopinjah, da naraste in zarumeni.
 
Krompirjev zavitek
Krompirjevo testo:
1 kg krompirja
25-30 dag moke (jaz dam ostro)
2 jajci
1 dag masla (ali pa 1 žlico olja)
Krompir skuhaj in še vročega zmečkaj. Dodaj ostalale sestavine in na hitro zgneti v testo.
 
Nadev:
30 dag špinače (ali blitve, kopriv, pesinih listov...)
5 dag masla
čebula
česen
1/2 dl kisle smetane
Špinačo blanširaj, nato sesekljaj in poduši na vročem maslu, ki mu dodaš prej še čebulo in česen. V hladno dodaj smetano.
 
Preliv:
15 dag masla
drobnjak
Maslo stopiš, ko odstaviš, mu dodaš sesekljan drobnjak.
 
Iz krompirjevega testa oblikuješ ploščo (na pomokani površini), nadevaš z nadevomin zviješ kot rolado. Preliješ s prelivom in spečeš.
 
Krompiruša
Tukaj pa natančnega recepta nimam, delam bolj po občutku. Recept sem našla na eni bosanski strani na netu, pa ne vem več, keteri. Torej :
 
Na olju prepraži čebulo, dodaj nariban surov krompir (kakšen kg). Malenkost prepraži, vmes dodaj še sol. poper, mleto papriko, sesekljan peteršilj.
Pripravi (ali kupi) še 1/2 kg vlečenega testa.
Na pomazan pekač polagaj:
1/3 testa (plast vsako zase pošpricaj z oljem)
1/2 nadeva
1/3 testa
1/2 nadeva
1/3 testa
Preliješ z mešanico kisle smetane in mleka. Pečeš na 200 stopinjah kakšno uro.
 
Dober tek vsem krompirjevkam!
 
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2006 14:53
Povezava do prispevka
Super jed s krompirjem je grški "bureke"
z različnimi vrstami grškega sira in bučkami, jaz delam bureke ala Lai
Ming Big smile = brez grških sirov in uporabim Edamca ali Gaudo, odvisno kaj
zagrabim v trgovini.

Original recept sem nekam založila, lahko bi ti napisala svojega, samo
ga sproti prilagajam - odvisno od velikosti pekača (za koliko ljudi
delam), krompirja in bučk.

Ponavadi olupim in na tanko narežem 3 večje krompirje ter dve veliki
bučki (pod veliko razumem tiste, ki mejijo na ogromne; če imate majhne,
jih bo potrebno več). Krompir vedno narežem na tanko, da ni potrebno
peči še dalj, kot je potrebno, bučke pa lahko narežete na malce
debelejše kolobarje, zaradi okusa. Potrebujete vsaj 350g sira (če imate
zelo radi sir, je tudi 500g ok :D).

Pekač premažeš z olivnim oljem. Zložiš kolobarje krompirja, tako da
prekrijejo dno; posoliš in dodaš morebitne druge začimbe. Čez naribaš
sir, tako da v celoti prekrije krompir; koliko ga boste naribali, je
odvisno od vas, sama imam rada konkreten sloj sira, zato ga tudi več
naribam. Čez sir polagaš kolobarje bučk, nato sloj sira, pa spet sloj
bučk in sloj sira, nato zadnji sloj  - krompir. Na krompir lahko
položiš nekaj koščkov masla, (krompir) malo posoliš,  po želji
dodaš še kakšne začimbe. Pekač daš v predhodno ogreto pečico in pečeš
prb. 40-45 min (oz. dokler ni lepo zlato zapečeno) na 200
0
Nazaj na vrh
irmica
Starost: 122Pridružen: 15. feb 2006Prispevkov: 730Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. sep 2006 16:20
Povezava do prispevka
Travica, hvala! Vse tole se tako njami bere, da bo treba kar cel teden krompirčke jest Smile
Prilagam še link na Vojvodinjin krompir po receptu gospoda Rika s KulSlo, mi je res odličen.
Preveč dobrega je lahko... čudovito. (Mae West)
0
Nazaj na vrh
Taša
Starost: 43Pridružen: 19. apr 2006Prispevkov: 109Kraj: MakoleStatus:Offline
Objavljeno: 25. sep 2006 15:56
Povezava do prispevka
JA punce res ste suprer, zdaj bomo še pri nas začeli vsak dan jest krompir
 
Hvala in kar tako naprej!
Še več za vsakogar od krompirja!
Če bom tudi jaz kaj našla zanimivega v zvezi "KROMPIR" seveda dopišem!
Bodi to kar si, pa bo vse OK!
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. sep 2006 19:34
Povezava do prispevka
Jaz poznam 2 takšna, ki bi lahko vsak dan jedla krompir. Sebe in svojega fanta
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Taša
Starost: 43Pridružen: 19. apr 2006Prispevkov: 109Kraj: MakoleStatus:Offline
Objavljeno: 26. sep 2006 9:35
Povezava do prispevka
Potem sta pa ravno za skupaj!
 
Kaj pa jesta iz krompirja?
Zaupaj nam prosim!
Bodi to kar si, pa bo vse OK!
0
Nazaj na vrh
sunny4000
Starost: 35Pridružen: 16. maj 2012Prispevkov: 150Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. avg 2013 11:34
Povezava do prispevka

Mogoče katera ve, kje bi lahko zdaj v Ljubljani kupila topinambur ("nadomestek" krompirja)? Smile

0
Nazaj na vrh
urska7
Starost: 34Pridružen: 18. jun 2009Prispevkov: 321Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. sep 2014 14:02
Povezava do prispevka

Tu še ena, ki bi jedla krompir na tisoč in en način.. Smile obožujem ga, bi ga tud jedla vsak dan, če me fant nebi bremzal Big smile hihi

pred parimi leti sem delala neke krompirjeve ocvrtke ali kaj podobnega..podobno kot cordon blue je bilo, krompirjevo testo, na sredini salama in sir..pa vse skup ocvrto, brez paniranja. vem da mi je bilo izredno dobro. ne najdem pa več recepta. :/

When you can live forever, what do you live for?
0
Nazaj na vrh
disketa
Starost: 33Pridružen: 15. nov 2012Prispevkov: 561Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. sep 2014 15:37
Povezava do prispevka

Jaz pa najraje jem krompir v kockah, pokapan z olivnim oljem smiley, restan krompir in zeleno solato/radič s krompirjem. Sem čisto vesela, če za kosilo jem samo krompir in perje solate. smiley

0
Nazaj na vrh
Starlight
Starost: 36Pridružen: 16. dec 2008Prispevkov: 1869Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. sep 2014 20:55
Povezava do prispevka

Jaz bi lahko živela od pečenega krompirja, takšnega fino zapečenega in hrustljavega. smiley smiley smiley smiley

“Strive for perfection in everything you do.“ (Sir Henry Royce)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Krompirjeve jedi!
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.