Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Juhe na vse načine

redgreen
Starost: 36Pridružen: 2. feb 2009Prispevkov: 78Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. avg 2010 16:40
Povezava do prispevka
Obožujem juhe, ravno danes sem za kosilo skuhala zelenjavno.
Pripravila sem na kocke narezan krompir, dva mala korenja, nekaj listov narezanega pora, eno narezano čebulo in v loncu kuhala cca. 20 minutk, nato zmiksala s paličnim in še malo solila, poprala, in že sem imela na krožniku zelenjavno juhico, ki sem ji dodala kislo smetano. Meni se je zdelo zelo okusno! Smile

size=9:f993a99b95Prosim uporabljajte velike začetnice v naslovih tem Smile moderatorka pikica
0
Nazaj na vrh
Lenccy
Starost: 122Pridružen: 14. dec 2009Prispevkov: 1254Kraj: Maribor, KoperStatus:Offline
Objavljeno: 12. avg 2010 17:12
Povezava do prispevka
Meni je zelo dobra juha iz bučk ali pa iz cvetače + brokolija. Pri zelenjavnih juhah je najboljše to, da vse kar skupaj zmečeš, odlično paše skupaj, piko na i pa dajo razne začimbe oz. zelišča.
Mlade oči so svetle luči, ki dolge noči spreminjajo v jutra
0
Nazaj na vrh
redgreen
Starost: 36Pridružen: 2. feb 2009Prispevkov: 78Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. avg 2010 17:14
Povezava do prispevka
katere začimbe in zelišča ti uporabljaš?
0
Nazaj na vrh
*mala*
Starost: n/aPridružen: 27. maj 2007Prispevkov: 180Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. avg 2010 19:54
Povezava do prispevka
Recept za meni čudovito bučkino juho s Kulinarike: KLIK. Res je njami!
La vita è bella
0
Nazaj na vrh
redgreen
Starost: 36Pridružen: 2. feb 2009Prispevkov: 78Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. avg 2010 20:05
Povezava do prispevka
res je, tale bučkina juha je odlična Smile sem jo ravno včeraj skuhala za kosilo Smile
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 12. avg 2010 21:47
Povezava do prispevka
Super tema! Tudi jaz obožujem juhe na vse načine.
 
Včeraj sem naredila zdrobovo.
Na maščobi (maslo, margarina, mast, olje ...) zarumeniš kakšen dcl pšeničnega zdroba. Ko se obarva in zadiši, zaliješ z vročo vodo (približno 1,5 l). Posoliš, popopraš, lahko dodaš Vegeto ali kocko, če kaj od tega uporabljaš. Kuhaš približno 15 minut, mešaš. Nato dodaš vmešano jajce ter sesekljan peteršilj. Malenkost prevreješ.
In nato - pazi, prihaja najbolj napet del  - serviraš in poješ. Dober tek!
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. avg 2010 9:29
Povezava do prispevka
Meni so tudi juhe dobre, sploh, če so dobro pripravljene.
me pa moti pri vseh teh receptih, da je napisano Vegeta ali jušna kocka. Saj potem ima tako vse enak okus, če je vsepovsod Vegeta.
 
Jaz uporabljam česen, čebulo, sol, poper za začinit, ostalo pa pustim zelenjavi, da naredi svoj okus. Vegete že vsaj kakšno leto več ne uporabljam.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
irmica
Starost: 122Pridružen: 15. feb 2006Prispevkov: 730Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. avg 2010 10:47
Povezava do prispevka
Zelo hitra, okusna in lepa na pogled je miso juha. Kombinacij je malo morje, trenutno jo največkrat naredim iz wakame ali kombu alg, ki ji dajo fin morski okus, (namočim, odcedim vodo, ker je lahko preslana, narežem po potrebi), tanko narezanega korenja, mlade čebulice, za zgostitev in več OH dodam včasih riževe ali ovsene kosmiče, kakšne rezance. To nekaj minutk vrem in dodam pasto miso, največkrat genmai, odstavim in jemoooo.
Preveč dobrega je lahko... čudovito. (Mae West)
0
Nazaj na vrh
*lučka*
Starost: 38Pridružen: 25. jul 2006Prispevkov: 1019Kraj: vsakič nekje drugje :)Status:Offline
Objavljeno: 13. avg 2010 13:01
Povezava do prispevka
Travica je napisal/a
 Včeraj sem naredila zdrobovo.


Zdrobova je res dobra in lahka juha, tudi pri nas jo pogosto jemo. Še boljša pa je, če zraven prepražiš malo naribanega korenčka, ki ji doda lepo barvo in zaokroži okus.





Beauty, to me, is about being comfortable in your own skin. That, or a kick-ass red lipstick. (Gwyneth Paltrow)
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. avg 2010 13:08
Povezava do prispevka
Jaz nisem nek hud jedec zelenjave, ampak mogoče pa poizkusim takole kot predlagate. Če spasiram je meni čisto ok
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 13. avg 2010 21:01
Povezava do prispevka
Sinthija je napisal/a
... me pa moti pri vseh teh receptih, da je napisano Vegeta ali jušna kocka. Saj potem ima tako vse enak okus, če je vsepovsod Vegeta.
 
Sinthija, jaz ne uporabljam teh dodatkov, raje imam začimbe in zelišča. Ker pa vem, da ju marsikdo uporablja, sem to napisala. Pač - vsak po svoje!
 
Pri zelenjavnih juhah najprej popražim vso možno zelenjavo, ki jo moj vrt oziroma hladilnik premoreta, nato dodam ovsene kosmiče. Tudi te malo popražim, dolijem vodo in dodam začimbe . Na malem ognju kuham, da se okusi dodobra prepojijo.
Kosmiči ji dajo poseben, bolj poln okus.
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 41Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 13. avg 2010 21:24
Povezava do prispevka
Tudi jaz delam juhe na podoben način (ok, razen tega, da nimam vrta ). Včasih namesto kosmičev proti koncu kuhanja dodam malo polnozrnatega kuskusa. Mi pa v juho ful paše tudi malo paradižnika 

Miso juhice nom nom nom
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
lencica
Starost: 39Pridružen: 5. mar 2006Prispevkov: 1064Kraj: pri prvem semaforju na levoStatus:Offline
Objavljeno: 13. avg 2010 22:01
Povezava do prispevka
Krompirjeva juha z lososom je tudi super! V mrzlo vodo stresem na kocke sesekljan krompir, čebulo, par celih poprov in malo soli, ko se skoraj skuha, rahlo zmiksam, da pride še malo bolj kremasto, nato pa svež lososov file razrežem na majhne kose, dam v juho in še za 5 do 10 minut pustim na zmernem ognju ter začinim s koprom, ki daje tej jedi malo svežine in tipični "parfum" po ruski kuhinji. Aja, jaz še dodatno popopram, da pride še malo bolj močna juha. Je pa kar nasitna!
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 41Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 13. avg 2010 22:06
Povezava do prispevka
U, to se pa sliši zelo zanimivo 
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Juhe na vse načine
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Mirno lahko rečemo, da je dogodek Met Gala največja modna noč!