Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

jeza in strah

Pojdi na stran 1 , 2
smrketa
Starost: 44Pridružen: 26. mar 2004Prispevkov: 1959Kraj: Ljubljana-KranjStatus:Offline
Objavljeno: 15. sep 2004 9:31
Povezava do prispevka

Včeraj sva z Galom doživela grozovit napad enega podivjanega bokserja iz soseske. Z mami sva šle normalno kot vsak večer na sprehod. Hodile sva po cesti, kjer ponavadi jaz hodim sama, gre pa mimo ene hiše, kjer imajo bokserja. Ponavadi (če sem sama) že pred hišo poslušam, od kod se bo oglasil lajež (s tem ugotovim ali je pes v pesjaku ali v ogradi) in se glede na to odločim ali grem mimo ali ne (pred časom je že enkrat napadel našega psa, ampak ne tako agresivno) Glede na to, da sva bile dve in da je na dovozu pred hišo stal lastnikov sin, se nisva obotavljale in sva šle mimo. Tega fanta sem vprašala, kje je pes, če je spuščen in mi je odgovoril, da je spuščen, vendar za ograjo in mi je na vprašanje, če lahko pride skozi (se je že zgodilo) rekel, da ne, saj je on zraven. No v tisti sekundi se je pes stlačil pod ograjo in se zakadil naravnost v Galov vrat. Začela se je borba, renčanje, vpitje...Stvar se je še stopnjevala, saj sem imela Gala pripetega na povodcu za oprsnico in sem ga držala na fleksiju, tako da sta se oba psa naenkrat zaletela vame in me podrla po tleh, tako da sem se znašla pod njima v paničnem strahu. Nekako sem se skobacala ven in pri tem pazila na roke in noge. Sin od lastnika je velik 1,90 in je ena ogromna omara in mu ni uspelo ukrotiti psa. nekako smo potem vsi trije z brcami, vpitjem, vlečenjem stran...uspeli tega bokserja umiriti. Našemu psu hvalabogu ni bilo nič, saj ima okoli vratu ogromno kože in dlake in je imel samo populjeno dlako, koža ni bila ranjena. un pes mu je pregriznil (!!) ovratnico, jaz imam pa potolčeni obe koleni (in uničene hlače) in opraskane členke na roki (od padca po tleh) Uglavnem, ko sta bila psa končno ločena, sem temu tipu zagrozila s policijo, saj je tak pes nevaren tudi za otroke, ne samo za druge pse. Rekel mi je: Ti kar pokliči policijo, jaz ti bom pa zdajle spustil psa (bokserja je držal med koleni), potem bomo pa videli!! Jaz sem od same osuplosti in šoka psa hitro popokala in smo šli domov. doma je mami poklicala njegove starše (lastnike psa) in povedala celo zgodbo, vključno z neprimernim obnašanjem njenega sina (star okoli 18 let) Povedala je tudi, da na srečo ni bil nihče poškodovan, ker drugače bi imeli opravka s policijo. Ta lastnica se je sicer opravičila in obljubila, da bodo poskrbeli za ograjo in da bo pes vedno pod nadzorstvom ali v pesjaku. Povedali smo ji, da naslednjič pokličemo policijo v vsakem primeru, kar pomeni tudi, če samo vidimo psa ne cesti brez nagobčnika ali vrvice, ne glede na to, ali bomo imeli psa zraven ali  ne.


Jaz sem še danes v šoku, imam povite vse členke, skrbi me pa tudi za Gala, saj verjetno taki napadi podivjanih psov lahko pustijo kakšne posledice (ali lahko zbudijo agresijo do drugih psov??)


Odleglo mi je, da sem še nekomu povedala to zgodbo, zanima pa me, če ima kdo podobne izkušnje? Jaz bom naslednjič brez obotavljanja poklicala policijo. Ali lahko lastnik takega psa dobi kako kazen, sodnika...samo na podlagi napada na psa in ne poškodbe?

0
Nazaj na vrh
Niky
Starost: 44Pridružen: 30. nov 2003Prispevkov: 1518Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. sep 2004 9:39
Povezava do prispevka
O boga revčka,me pa vseeno veseli,da Galu ni nič hujšega in upam,da mu ne bo pustilo nobenih posledic.Ja jaz mislim,da lahko dobi kazen,saj če je pes napadalen je potencialna nevarnost za okolico in definitivno lastniki morajo poskrbet,da ne bo ogoržal okolice.Bom jaz danes vprašala enega kolega, ki je policaj, kaj je s tem.No,pa drži se,pa Gal tudi.
0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 15. sep 2004 9:41
Povezava do prispevka
grozno  zdaj bo pa po možnosti še kuža nastradal
kolk jaz vem je redko kateri pes popadljiv, če ga primerno vzgajaš,
marsikateri pes pa postane tak prav zaradi neprimernega vedenja
lastnikov in nezadosntnega ukvarjanja z njim in pol nastradajo taki ubogi lepo vzgojeni kužoti kot je tvoj gal



če ima tvoj kuži močan karakter se mu drugi psi zaradi tega napada ne
bodo zamerili, je pa možno, da se bo tega izogibal...tako je bilo z
našo kužiko, ko jo je napadla ena rotweilerka (sej ne vem kak se napiše
) - najprej je bila par dni v šoku in
je bila ful oprezna, če je prišel mimo kak pes, potem pa je bilo spet
vse vredu, ampak do tiste psičke pa je vedno imela neko rezervo



upam, da se bosta kmalu oba pomirila in bo spet vse vredu




0
Nazaj na vrh
xtinax
Starost: 15Pridružen: 15. mar 2004Prispevkov: 4071Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. sep 2004 9:52
Povezava do prispevka

glede na zakon o zaščiti živali mora lastnik zagotoviti fizično varstvo nevarnega psa, če tega ne stori, je kazen 50.000 SIT. nadzor izvajajo policisti, ki poleg tega psa še prijavijo veterinarski inšpekciji, tak pes pa naj bi se pri lokalni enoti veterinarske uprave tudi vodil v registru kot nevaren pes.


Problem nastane, ker je nevaren pes opisan takole:


"12. člen

Skrbniki živali in prevozniki živali morajo zagotoviti fizično
varstvo nevarnih živali.

Veterinarska organizacija mora voditi register psov, ki so
povzročili resne poškodbe človeku oziroma živali in so pogosto
kazali napadalno vedenje (v nadaljnjem besedilu: nevaren pes).

Vzreja, vzgoja, šolanje in vodenje nevarnih psov mora biti v
skladu s predpisanimi pogoji.

Nevarnega psa ni dovoljeno zaupati v vodenje osebam, ki nimajo
ustreznega kinološkega znanja, in osebam, ki so mlajše od 16 let."


(o nevarnem psu ni v nadaljnjem besedilu zapisano nič več ).


tako da bi moral pes očitno že nekoga poškodovati, da bi lahko preganjali lastnika.


Bom pa še malo prakso pogledala, če je kje kaj, ker tole se mi zdi, da jo zelo poceni odnesejo.  

0
Nazaj na vrh
xtinax
Starost: 15Pridružen: 15. mar 2004Prispevkov: 4071Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. sep 2004 9:57
Povezava do prispevka
Svetovala bi ti, da za začetek pokličeš veterinarja, ki mu zaupaš, in vprašaš njega, oni se na to še najbolj spoznajo -  bokserja bi morali pregledat, da ni imel npr. stekline, sploh če je Gala do krvi ugriznil.
0
Nazaj na vrh
tanjal
Starost: 69Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. sep 2004 10:01
Povezava do prispevka





jaz bi v vsakem primeru dala prijavo na policijo, ker je očitno ta pes nevzgojen in nevaren. in kot tak bi moral biti zaprt na vrtu ali pa na vrvici. vsekakor je treba druga živa bitja zaščititi pred njim (ali pa pred lastnikom, saj jaz pravim, da je vsak pes zrcalo svojega lastnika). lp.

tanjal
0
Nazaj na vrh
bushbaby
Starost: n/aPridružen: 4. apr 2004Prispevkov: 4438Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. sep 2004 10:52
Povezava do prispevka

Poglej na med.over.net - male živali (ali nekaj podobnega) in tam vprašaj Yo glede tega, ali pa malo poišči med starimi posti, ker je bilo že kar veliko o tem napisanega. Najbrž bi bilo v vsakem primeru pametno iti na policijo in k zdravniku, mislim, da je tudi opis dogodka zadosti, vsaj, da imajo zabeleženo prijavo, ki bo, če ne kasneje, pridobila težo ob prihodnji pritožbi (ne nujno s tvoje strani) čez tega psa in zlasti njegove lastnike.


Si pa ne predstavljam, kako je moralo biti, kar predstavljaj si, da ne bi imela s seboj psa ampak kakega malega otroka!

[size=9:391e3108a4]Half a bee, philosophically
Must ipso facto half not be.
But half a bee has got to be.
A vis a vis its entity- d you see?
[/size:391e3108a4]
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. sep 2004 11:34
Povezava do prispevka

Smrketa, ne dovoli takim ljudem, da uidejo kazni, pa tudi zaradi tistih, ki lahko še naletijo na brezvestnega mulca in njegovo zverino. Kolikor vem, lahko nastrada in plača primerno kazen že lastnik psa, ki ZNOTRAJ OGRAJE SVOJEGA DOMA napade ali še poškoduje človeka! Torej, ukrepaj, poleg tega pa mislim, da lahko tožiš tudi za strah, bolečine, strgano obleko, šok...in še kaj. Ne pusti barabi, da nadaljuje svoje packarije te ustrahuje in se izživlja nad ljudmi in živalmi! Pomisli na to, kaj bi se zgodilo, če bi mimo prišel otrok z majhnim psom...!


Sicer je pa moje mnenje tako, da psa sam uči k napadalnosti...


Torej, ne ustraši se nasilneža in ukrepaj!

0
Nazaj na vrh
smrketa
Starost: 44Pridružen: 26. mar 2004Prispevkov: 1959Kraj: Ljubljana-KranjStatus:Offline
Objavljeno: 15. sep 2004 12:06
Povezava do prispevka
Hvala vsem za spodbudne besede  Če prav razumem, lahko napad prijavim policiji, tudi, če ni prišlo do resnejših poškodb mene ali psa (nobene ugrizne rane ni bilo, Gala nič ne boli, hvalabogu) Za strgano ovratnico in moje hlače je lastnica včeraj obljubila, da se bo danes oglasila in poravnala škodo. Opravičila se je tudi za sinovo vedenje. Jaz sem jo opozorila s policijo in ji povedala tudi dejstvo, da si ne znam predstavljati kako bi bilo, če bi z mano bil otrok ali pa če bi jaz imela manjšega psa. Odločila sem se, da bom videla, kako se bo danes popoldne situacija rešila, ko bosta lastnika prišla poravnat škodo in se bom pogovorila z njima in jima povedala tudi za policijo in njuno zakonsko dolžnost v zvezi z napadalnim psom. Potem se bom pa glede na njuno  (ne)pripravljenost sodelovanja odločila.
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. sep 2004 12:36
Povezava do prispevka
Dobro, da je s tabo in s psom vse ok! Kazni vem, da so kar velike. Vem pa kako je to. Ker naju s psom je enkrat napadel en totalno nevzgojeni kraški ovčar, ki je lastnikom pobegnil. In pol so ga šli iskat in so se oni peljali z avtom, pes pa zraven avta tekel (pač ni bilo daleč do njih) in je pes prilaufal prek železnice in napadel psa, ki sem ga imela na povodcu. Še lastnik (ki je policaj v penziji) ni mogel ukrotiti psa. Enkrat pred leti pa me je sred vasi zvečer, ko sem šla s treninga napadel doberman. A sem imela eno manjšo potovalko s stvarmi in sem mu tisto nastavila. Sem jo odnesla samo z zapacano bundo. Če bi bila pa bolj švoh in ne bi dobro reagirala in bi me podrl, bi me pa lahko takšna mrcina komot ubila, glede na to, da je bilo po 10 zvečer in ni bilo nikjer žive duše.Foter jih je poklical, oni so pa samo trdili, da to že ni bil njihov.

Ja, pri nas je sh*i, ker je na vasi (posebej v starem delu, kjer jaz živim)kar veliko psov na cesti. Zdaj pa ti vedi kdaj se bo kateremu kaj zasukalo, pa te bo napadel. Zato čez vas sploh nimam veselja it s kolesom ali peš.



Če se še kdaj zgodi, da vidiš psa zunaj, jih prijavi! Čeeprav ne bi bilo slabo, če bi jih že sedaj!
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. sep 2004 13:55
Povezava do prispevka
Smrketa, saj hvalabogu ti obvladaš vso to sceno in vem, da boš naredila vse tako, kot je prav. Da si pa v šoku, mi je pa jasno. Mene bi kap. Mene je skoraj kap neko jutro, ko mi je en velik pes skočil za vrat. Prednje tace mi je dal vsako na eno ramo in me od strani pogledal v obraz. Sedaj se sliši smešno, takrat sem se pa kar sesedla. Pes na srečo ni bil agresiven, ampak se je hotel igrat, pa se še sedaj skoraj sesedem, ko se spomnim.
0
Nazaj na vrh
Lejla@
Starost: n/aPridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 1910Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. sep 2004 19:38
Povezava do prispevka
Smrketa, kriza... Jaz sem v šoku, ko sem samo to prebrala, kaj šele, če se ti to zgodi...Še dobro, da sta oba ok.
0
Nazaj na vrh
Zoey
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 2502Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. sep 2004 19:58
Povezava do prispevka
groza!!

smrketa,kar se tice razvoja agresivnosti...svetujem ti pogovor z gospo
Metodo,ki ti bo sigurno znala svetovati. mislim pa,da ce ni prislo da
kaksnih hujsih fizicnih poskodb in ce je gal odrasel,ne bi smelo priti
do razvoja agresije do ostalih psov,seveda,kajti na tega bokserja se bo
sigurno spravil ob prvi priliki,tako da bodi previdna.
0
Nazaj na vrh
daisy
Starost: 47Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 666Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. sep 2004 20:19
Povezava do prispevka
Zoey ima prav glede bokserja. Mojega je pri treh mesecih, pa potem čez pol leta še enkrat napadel en zlati prinašalec in zdaj bože ne daj, da se kje srečata. Tudi z ostalimi prinašalci (razen psičkami) se ne razume, na začetku je vedno zelo previden, potem pa odvisno od reakcije prinašalca. Glede na to, da je Gal že odrasel, upam, da ne boš imela problemov z drugimi psi, razen če bi bil do njega agresiven, potem pa who knows. Moj se na agresivce odziva z renčanjem, je pa res, da je bil napaden še kot mladič. Mogoče res ne bi bilo slabo poiskati pomoč, jaz imam zdaj včasih težave z mojim, ne pa vedno.
0
Nazaj na vrh
smrketa
Starost: 44Pridružen: 26. mar 2004Prispevkov: 1959Kraj: Ljubljana-KranjStatus:Offline
Objavljeno: 16. sep 2004 9:07
Povezava do prispevka

 resnično upam, da ne bo zdaj nezaupljiv in agresiven do vsakega črnega psa, ki ga sreča. V bližini je en nemški ovčar, ki je Galu, ko je bil še mladiček, enkrat na malo bolj grob način pokazal, da se njemu ni za igrat (ni bilo nič hujšega, samo podredil si ga je, brez grizenja) in od takrat sem imela probleme it mimo te hiše, saj se je Gal ful bal, če pa sva nekako prišla mimo, se je pa umaknil na najbolj skrajni rob ceste. Ta ovčar ni problematičen, paziti je potrebno samo, da ne zaideš na njegov teritorij (dol s ceste na dvorišče) Sedaj se je pa s tem bokserjem resno stepel in včeraj na srečo nisva srečala nobenega psa, tako da ne vem, ali bo manj zaupljiv in bolj previden. Tudi nisva šla po tisti poti, ker je mene preveč strah, bova pa šla ponovno, da vidim, kako se bo Gal odzval na lokacijo (seveda bom prej preverila če je bokser zaprt)


No, včeraj sta se prišla opravičiti lastnik in njegov sin. Najprej dopoldne, ko je bila doma samo mami, mene ni bilo, potem pa še popoldne, ko sem bila doma še jaz. Opravičil se je tudi sin, za tako neprimerno vedenje. Ta lastnik je povedal, da je pes zelo nepredvidljiv in da že nekaj časa razmišljajo o kastraciji, ki so jim jo priporočili zaradi agresivnosti. Pes je njegov in njega tudi uboga (to drži, saj kadar je bil on zunaj na dvorišču in pes v ogradi ni nikoli prišel ven in nikoli ni niti lajal) problem pa je njegov sin, ki misli, da je fino, če psa kar malo spusti in se ne zaveda, da ga ne more ne obvladati, da ga ne uboga in da je resno napadalen. No, sedaj se je prepričal na lastne oči in mi je obljubil, da se to ne bo ponovilo, da če bo imel psa v ogradi spuščenega, bo imel nagobčnik (če ga ne bodo prej kastrirali) Jaz sem jim povedala, da upam,da bodo obljubo držali, v nasprotnem primeru jih bo obiskala policija in inšpekcija in to brez obotavljanja. Pogovorili smo se popolnoma mirno in na kulturen način, tako da mislim, da so svarilo vzeli resno.  Včeraj sem zvedela tudi, da je bokser poškodovan, medtem ko Galu nič (razen dlake) ne manjka. Bokser ima manjšo rano na gobcu, še eno na vratu in na koncu malo scufan uhelj, zato je ta tip mislil, da je naš še bolj poškodovan in je prišel vprašat, če smo ga peljali k veterinarju in kako je z njim. Vprašala sem ga, če so rane hujše, pa pravi da ne, da so samo površinske in se bodo zacelile v parih dneh, hvalabogu.  Ravno zato me tudi skrbi dejstvo, da je Gal v obrambi poškodoval psa (verjetno se to ne bi zgodilo, če ne bi bil kratkodlak, ker našega je ščitila predvsem velika količina dlake) in kako bo to vplivalo na njegovo vedenje do dominantnih samcev? Aja, sem pa včeraj opazila, da je izredno prestrašen, če kaj poči za njim ali pa če se iznenada pojavi kakšen zvok za njegovim hrbtom (recimo, sem pohodila eno vejico in je počilo, on je pa odskočil stran in se v trenutku obrnil okoli svoje osi, in to se je včeraj na sprehodu ponovilo trikrat, ko se ponavadi nikoli tako ne prestraši) To si razlagam kot posledico nenadnega napada bokserja, ko je kar naenkrat zagrizel v njegov vrat in zdaj je ob vsakem šumu za njegovim hrbtom izredno pozoren. To bo verjetno sčasoma minilo?

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
jeza in strah
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Fauci je dejal, da ne ve, od kod se je vzelo pravilo o socialni oddaljenosti dveh metrov, priznal pa je tudi, da ni bilo študij, ki bi priporočale maskiranje otrok.