Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

iRobot Roomba (sesalnik robot)

Pojdi na stran 1 , 2
vancika
Starost: 61Pridružen: 16. jan 2006Prispevkov: 227Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 2. maj 2006 7:54
Povezava do prispevka
Zanima me, če je katera med vami že nabavila sesalnik-robot in kakšne imate izkušnje z njim.Lep dan!
0
Nazaj na vrh
vancika
Starost: 61Pridružen: 16. jan 2006Prispevkov: 227Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 4. maj 2006 23:55
Povezava do prispevka
Kaj pa SWIVEL SWEEPER,električna metla iz Topshopa?Jo je katera že naročila?
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2006 7:26
Povezava do prispevka
Tisto metlo ima tašča. In meni se zdi neuporabna. Sestavljena je iz tako krhke plastike, da če malo bolj udariš z njo v zid, se razpade. Top shop nima niti ene pametne stvari.
0
Nazaj na vrh
gaja
Starost: n/aPridružen: 11. nov 2003Prispevkov: 451Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2006 9:08
Povezava do prispevka
Tudi moja tašča ima to metlo in jo seveda na vse pretege hvali. Saj kar pobere prah in smeti, ampak če jo pod kakšnim napačnim kotom držiš, vse smeti bruhnejo ven .
LP, Gaja
0
Nazaj na vrh
vancika
Starost: 61Pridružen: 16. jan 2006Prispevkov: 227Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2006 9:26
Povezava do prispevka
No, gaja in sonja, hvala za informacije, sem se od srca nasmejala. Niti pomislim ne več, da bi kupila tole metlo. Je pa res, da jo ima tudi Philips in sigurno je bolj kvalitetna.
Kar se tiče sesalnika robota pa sprašujem za eno kolegico, ki bi ga rada kupila zaradi psa, pa je slišala, da se precej kvarijo in ne ve kaj naj naredi.
Lep dan!
0
Nazaj na vrh
tanjal
Starost: 69Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. maj 2006 16:54
Povezava do prispevka
najbrž misliš trilobite od elektroluxa? jaz ga sicer nimam, sem ga pa videla na delu. če ne bi bil tako drag, bi ga takoj kupila. lp.
tanjal
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. jan 2015 12:33
Povezava do prispevka

iRobot Roombo ima katera? Je kolega zadnjič hvalil, ga je malo testiral od enega drugega kolega in ga bo sedaj naročil. Ne vem, če ravno ta firma, ker sedaj jih že več dela podobno zadevo. Mene mika, pa tudi cene niso več tako navite kot na začetku. Če se naroči iz tujine pa sploh.

Nazadnje urejal/a Alena 23. jul 2015 13:10; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
MancaS
Starost: n/aPridružen: 17. sep 2012Prispevkov: 485Kraj: Novo mestoStatus:Offline
Objavljeno: 16. jan 2015 13:14
Povezava do prispevka

Midva sva imela roombo pred kakšnim mesecem izposojeno od kolegov, ker se je moj odločil, da bi bilo to zelo fajn za naju, zdaj ko imava psa smiley Po eni strani je bilo super - greš na sprehod, za ta čas pa vklopiš sesalec in ko prideš nazaj, je vse lepo posesano. Sva pa po nekaj dneh ugotovila, da je blazno zoprno vsakič umikati vse stvari, ki bi bile lahko v napoto, npr. stole, pasje posode, karkoli pač imaš kje postavljeno. Zelo se lahko zaplete tudi v razne kable - midva imava recimo pod kavčem en tak preplet in je roomba vse zafecljala smiley Poleg tega ne moreš vsega presesati s takimi sesalci, tako da še vedno potrebuješ tudi navadnega, npr. za kavč, kakšne debele tepihe, avto. Skratka, midva sva se potem odločila, da za naju ne bi bila najbolj praktična oz. bi imela več dela s tem, da bi ji naredila prosto pot po stanovanju, kot če bi šla sesat z navadnim sesalcem. Tako da razmisli predvsem o tem, kaj boš sesala (samo tla ali še kaj) in kakšni so prostori (koliko je ovir). Najboljše bi bilo pa seveda, da si jo izposodiš in preizkusiš, kako se ti obnese.

0
Nazaj na vrh
JoLynn
Starost: n/aPridružen: 17. nov 2010Prispevkov: 1285Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. jan 2015 13:28
Povezava do prispevka

Jaz imam iRobot Roombo že več kot 3 leta in ne bi mogla biti bolj zadovoljna. Mislim, da se uporabniki Roombe delijo na tiste, ki so zelo zadovoljni in tiste, ki sploh niso oz. jim je odveč. Jaz jo uporabim cca. 1x tedensko, vmes pa kakšne malenkosti posesam ročno. Res je, da je treba stanovanje pripravit, preden jo vklopiš, ampak jaz itak nisem ljubitelj "prčkarij" in tepihov po tleh tako da imam že nasplošno po tleh res minimalno navlake. Če je pa kaj takega, v kar se Roomba rada zaplete pa pač umaknem preden jo vklopim in mi vse skupaj vzame res minimalno časa. Moje mnenje je, da če po tleh nimaš veliko stvari (raznih tepihov, predpražikov, teglov za rože, ipd.) in imaš relativno velik prostor za posesat, ti bo všeč. Moja tašča ima npr. povsd polno tepihov in raznih zadev po tleh in tam se ne obnese najbolje. Ker je treba vedet, da tepih je treba posesat z vakuumom, Roomba namreč ne deluje na princip vakuuma. Jasno pa je treba tudi npr. kavč posesat ročno, ker čudežna Roomba pač ni. smiley Ne gre torej za nadomestek, ki popolnoma nadomesti ročni sesalec,ampak samo en dodatni pripomoček.

0
Nazaj na vrh
redkitty
Starost: 35Pridružen: 15. nov 2010Prispevkov: 107Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. jan 2015 13:33
Povezava do prispevka

Mi imamo tudi roombo. Bom naštela kar slabosti, ker mislim da so prednosti jasne. Umikanje stvari je res zamudno, včasih se tudi kje zatakne in jo moraš premaknit. Eden izmed največjih minusov pa je obraba delov. Se kar pogosto kaj pokvari in obrabi ( metlice). Mislim da smo vanjo vložili že več kot smo plačali zanjo. 

Res pa pri nas dela skoraj vsak dan- ker ima veliko dela (živali, čevlji, prah) smiley

0
Nazaj na vrh
Ineya
Starost: n/aPridružen: 9. sep 2010Prispevkov: 2012Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. jan 2015 13:52
Povezava do prispevka

Moji doma so npr. navdušeni nad njim, ga imajo že mislim da tretje leto, medtem ko sem sama živčna ko iRobota samo gledam. 

Sva pred kratkim ravno nabavljala novi sesalec in sem se iz vidika tega, kar me moti pri teh robotskih sesalnikih, odločila za navadnega, malce boljšega. 

Skratka, mene moti da čisto ob robovih pač roomba pač z metlicami ne počisti/posesa vsega, četudi ji že narediš prostor, še vedno moraš, če gledamo v detajle, iti "popravljat" z ročnim za njim. 

Pa nevem ali je samo od naših tako "smotana", da jo močna svetloba/sonce tako zmede, da kar naenkrat izgubi orientacijo v prostoru in ne deluje več po principu sistema, ki naj bi si ga začrtal v sistem. 

Skratka tisto odmikanje (predmetov in sebe) in nenatančno sesanje (ker povsod nima dostopa) + da moram v vsakem primeru zalaufat ročnega so mi takšni minusi, da ga sama ne želim imet. 

Saj pravim, so pa npr. moji čisto navdušeni, ga zalaufajo se prestavijo v druge (spodnje) prostore in ga vklkjučijo. 

 

Recept za srečno življenje si moramo napisati sami.
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. jan 2015 14:13
Povezava do prispevka

O, kakšen odziv. Sem kar novo temo odprla. Hvala za vsa mnenja punce. Upam, da bo še katera kaj napisala.

Trenutno bi mi prišel zelo prav, imamo en laminat, očitno nekvaliteten (so ga dali noti pred nami, nismo sami izbirali) in je še isti dan po čiščenju čez 10 ur prah in lasje po tleh. V 2 dneh kot ne bi čistili že 2 tedna. Nimamo pa vsak dan volje/časa/energije sesat.

V hiši bomo imeli druge materiale po tleh, upam, da bo drugače. Ampak me mika, da ga nastaviš zjutraj za čiščenje in je čisto, ko prideš domov.

0
Nazaj na vrh
meme
Starost: n/aPridružen: 24. avg 2011Prispevkov: 1393Kraj: /Status:Offline
Objavljeno: 16. jan 2015 15:52
Povezava do prispevka

Mi nimamo prav iRobota, ampak neko drugo firmo (nevem iz glave), zdaj že kakšne 5 let. Kot so predhodnice povedale, če so prostori relativno veliki in po tleh ni motečih stvari (zlasti tepihi, veliko mizic/nog itd) potem je kul. Počisti tako, da je na prvi pogled ok in če nisi res perfekcionist, ki opazi vsako dlakico, potem zadostuje recimo na dnevni bazi in da se potem vsake toliko še res na ornk počisti s 'tapravim' sesalcem.

Meni je recimo super za v spalnico, ker po tleh nimam nič, tudi postelja je dvignjena in gre lahko spodaj. Je pa precej glasna (mogoče so te nove zdaj že kaj boljše), tako da ni za bit v istem prostoru takrat, ko je vklopljena. 

Tudi mi smo zamenjali že nekak sestavnih delov, zlasti tisto metlico - ker je res najbolj izpostavljena (mislim, da eno dodatno smo celo že dobili zraven), nam je pa v tem času šla tudi baterija - na srečo je bilo to še v roku garancije in so nam jo zamenjali.

Drugače pa je tudi čiščenje same zadeve enostavno, vse se da lepo razstavit in spravit ven vse dlake/lase ipd. iz krtač oz. tistega prostora, kamor se zbirajo smeti. Je pa res, da zadnje čase skoraj večkrat posežem po metli in na hitro malo pometem (kadar se mi ne da ukvarjat s sesalcem), se mi zdi da je efekt podoben... Sploh kadar moram kaj na hitro počistit.

Idealna pa  je, če te nekaj časa ni doma, pa dvigneš gor stvari in ona dela namesto tebe, pa še polnit se gre potem sama.

0
Nazaj na vrh
Mimi_M
Starost: 44Pridružen: 13. dec 2005Prispevkov: 2127Kraj: PrimorskaStatus:Offline
Objavljeno: 16. jan 2015 21:46
Povezava do prispevka

Alena, moja sestra ga ima in je ful zadovoljna, je pa na začetku trajalo nekaj časa, da sta pogruntala vse finte v zvezi s programiranjem, se spomnim, da je stalno klicala tja, kjer ga je kupila in jih ful pohvalila, da ti res vse razložijo (nisem ziher, a je bil topshop?). Njej pri 3 otrocih ful olajša delo (to in sušile, hehe), je pa res, da po stanovanju nima veliko nekih ovir, npr. nima klubske mizice v dnevni, kakih naslonjačev, nima rož po tleh, v bistvu dvigne stole na mizo in nečakinji sta se tudi navadili, da pred vklopom pospravita vse igrače, tako da ima sesalec prosto pot. No ona je res ful zadovoljna, medtem ko recim midva zaenkrat še zmoreva posesat po stanovanju z navadnim sesalcem na dva dni,sploh zdaj pri delujočem talnem gretju je obup s tem prahom.

"Odločimo se, da je nekaj mogoče in da hočemo to storiti, pa bomo našli tudi način."
(A. Lincoln)
0
Nazaj na vrh
Mimi_M
Starost: 44Pridružen: 13. dec 2005Prispevkov: 2127Kraj: PrimorskaStatus:Offline
Objavljeno: 17. jan 2015 8:56
Povezava do prispevka

Sem preverila, kje ga je kupila: v spletni trgovini Harvey Norman, je naletela ravno na neko akcijo...

"Odločimo se, da je nekaj mogoče in da hočemo to storiti, pa bomo našli tudi način."
(A. Lincoln)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
iRobot Roomba (sesalnik robot)
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kmetijstvo je temelj sodobne civilizacije, vendar je ustvarilo nočno moro za naše zobe – kmetijska revolucija je spremenila vse in to dejstvo je nemogoče zanikati.