Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Domač sladoled

Pojdi na stran 1 , 2
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. maj 2005 14:05
Povezava do prispevka
 jaz imam en simple recept, ga napisem ko domov pridem
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Iry
Starost: 39Pridružen: 16. jun 2005Prispevkov: 792Kraj: Povsod me je dostStatus:Offline
Objavljeno: 29. apr 2007 18:30
Povezava do prispevka
No pa so tukaj vroči dnevi...da se človeku kar lušta en sladoled.
Lani sem ga delala iz vrečke, pa je bil tako trd, da smo železno žličko za sladoled zlomil (tista s katero se kepice dela). Uglavnem zanima me če ima katera kakšen recept ali pa nasvet, da je sladoled bolj kremast in mehek, ne pa trd kot kamen. Na koncu smo ga potem že kr tajal, sam ni blo to to
0
Nazaj na vrh
Glory
Starost: 45Pridružen: 6. nov 2003Prispevkov: 3914Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 29. apr 2007 20:54
Povezava do prispevka
Jaz bi umrla če ne bi mogla jest sladic ki vsebujejo surova jajca (tiramisu je moja najljubša - mlečni seveda). Delamo stalno, še posebej poleti kakšne take sladice pa v 29 letih še nobenemu ni bilo nič. Drugače krema ot tiramisuja zmrznjena je tudi odlična kot sladoled. Sladka smetana, sladkor, rumenjaki in vanilin sladkor. Pride enkratno.
Glory ima vas rada >:D<
0
Nazaj na vrh
Nasty girl
Starost: 54Pridružen: 11. apr 2006Prispevkov: 1431Kraj: Bora Bora :)Status:Offline
Objavljeno: 16. maj 2007 9:35
Povezava do prispevka
Evo vam bom jaz dala en preprost recept za jagodni sladoled, samo da ga najdem
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 17. maj 2007 11:01
Povezava do prispevka
Iry, mehak in kremast sladoled narediš samo z aparatom za sladoled, ali pa če ves čas mešaš zmes, ki jo imaš v zamrzovalniku. Tako preprečiš nastajanje kristalov.
Nazadnje urejeno 18. maj 2007 17:16; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
Iry
Starost: 39Pridružen: 16. jun 2005Prispevkov: 792Kraj: Povsod me je dostStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2007 14:32
Povezava do prispevka
Aha...hvala Jerca... a to potem pomeni, da moram na vsake toliko časa premešat to zmes, ki jo hočem zmrznit? Sej pravim...drugač masa je bla full dobra, samo smo pa žlico polomil, ker je biv tako trd
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2007 14:56
Povezava do prispevka
Ja, če nimaš aparata, na vsake toliko časa premešaš zmes, ki jo imaš v zamrzovalniku. Pogosteje to narediš, bolje je!
Aja pa še to: Če sladoled vsebuje dosti vode, tudi ni tako kremast, ampak je še vedno boljši, če se ga med zamrzovanjem meša.
0
Nazaj na vrh
Iry
Starost: 39Pridružen: 16. jun 2005Prispevkov: 792Kraj: Povsod me je dostStatus:Offline
Objavljeno: 20. maj 2007 9:01
Povezava do prispevka
Ja hudo to...hvala za nasvet ...v bistvu nikoli nebi pomislila da je treba mešat...
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. jun 2010 9:38
Povezava do prispevka
jaz sem včeraj naredila "sladoled".
 
Sestavine:
zmrznjeni gozdi sadeži
3 sadni  jogurti
1 kisla smetana
 
GS sem z vilico speštala, ampak tako da so ostali koščki, da ni bil pire. Dodala jogurte, kislo smetano, premešala in postavila v zmrzovalnik.
 
Sladkorja nisem nič dajala, ker mi je všeč tak malo kiselkast okus. So pa bili predlogi, da bi bilo s sladkorjem boljše.
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 12. jun 2010 15:06
Povezava do prispevka
Moj fant naredi tako, da sveže jagode zmiksa, doda stepeno smetano, narahlo s kuhalnico zmeša, doda sladkor (po želji). Pač nima recepta koliko česa, pač na oko določi, da je kolker toliko kompaktno, da ni preveč tekoče, torej da ni juha varianta Big smile

Potem, da to v skledo, ki ni plastična, da v zmrzovalnik in na vsako uro nekje premeša, da se ne naredijo ledeni kristalčki v sladoledu. Je pa zelo njami...samo sem prej šla domov, tako, da sem ga jedla, ko še ni bil prav trd, ampak je bil bolj gosta gosta šejk varianta Unhappy
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Domač sladoled
Stran 2 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Mirno lahko rečemo, da je dogodek Met Gala največja modna noč!