Sinthija, tukaj je obljubljen recept za biskvit (pravzaprav sem skopirala kar za cel "light" tiramisu - mogoče kateri pride prav).
Btw., ker najbrž ne gledaš na vsak gramček sladkorja, verjetno ne boš delala s sladilom (kot je v receptu). Namesto njega uporabiš cca. 100 g sladkorja.
Biskvit:
120 g mletih ovsenih kosmičev
20 g sladila v posipu Diamant (ali 100 g sladkorja)
4 jajca
6 žlic vode
1/2 pecilnega praška
Krema:
2,5 dcl mleka
1 vrečka Natreen desertne kreme (okus vanilija)
1/2 kg pasirane skute
sladilo po okusu
nekaj kapljic rumove arome (ali pa žlica ali dve ruma)
nekaj žlic mleka (odvisno od sočnosti skute)
Premaz:
1 vrečka Dr. Oetker šlag pene
1,15 dcl mleka
1 čajna žlička kakava v prahu
+ skodelica močne črne kave (sladke)
Kosmiči morajo biti zmleti čimbolj drobno. Dodamo jim pecilni prašek. Iz beljakov naredimo sneg (beljakom dodamo 1 žlico mrzle vode - za večjo čvrstost), rumenjake premešamo s sladilom, dodamo vodo, nato previdno vmešamo kosmičevo "moko", nazadnje pa še sneg. Pečemo 15-20 minut (manjši tortni model + papir za peko) pri 175 stopinjah C.
Natreen vrečko stresemo v 2,5 dcl mrzlega mleka, dodamo tudi nekaj kapljic rumove arome in stepemo - za 20 minut damo v hladilnik, da se malo zgosti. Nato primešamo skuto, po potrebi še sladilo in malo mleka (krema mora biti kompaktna).
Šlag peno naredimo po navodilih (z 1,15 dcl mleka) in damo v hladilnik.
Ko se biskvit ohladi, snamemo papir za peko in enkrat prerežemo. Eno plast položimo nazaj v model, navlažimo s polovico kave in premažemo z vso kremo. Pokrijemo z drugo polovico, prepojimo s preostankom kave, nato pa premažemo s šlag peno in posipamo s kakavom.
Nato pa za nekaj časa v hladilnik.