SESTAVINE:
200g moke
200g sladkorja v prahu
100g margarine
polovica vrečke pecilnega praska
3 žlice kakava ali čokolade v prahu
malce vode
3 jajca
en vanilijin strok ali vrečka vanilijinega sladkorja, vendar daš potem 10 g manj sladkorja v prahu
skupaj
zmešaš moko, sladkor, margarino, jajca in pecilni prašek. dodaš kakav
ali čokolado, ki si ga prejle zmešal z malce vode in vanilijina semena,
ki jih dobiš znotraj stroka. vse to dobro premešaš, da nastane lepo,
svilnato testo in daš pečt na prej ogreto pečico na 180 stopinj. pečeš
približno 25-35 min.
MOžNOSTI:
a) ne uporabiš kakava, ampak vseeno dodaš malce vode, najbolje mlačne
b) po kakšnih 15 min pečenja dodaš svež sadje
c)
torta stil: najljubša recepta- smetana s kokosovo moko in čokoladnim
prelivom. (sama sem nekoč ob pol devetih zvečer v nedeljo malce
improvizirali s stvarmi, ki smo jih imeli doma in sem pač iznašla
odlično kremo za čokoladno torto: kisla smetana, veliko vanilijevega
sladkorja v prahu (ga ponavadi sama naredim), kokosova moka .. ) ter
stepena sladka smetana s svežim sadjem ter čokoladnim prelivom
d) biskvit prerežeš na pol in namažeš z marmelado ...