Jaz sem jo delala po tem receptu in je prisla res super, taka originalna.
SESTAVINE:
listnato testo
2 limoni
25 dag masla
1 kg sladkorja
50 dag orehov + 12.5 dag sladkorja
5 dl - 7.5 dl vode
Na dno z maslom namaščenega pekača položiš plast listnatega testa in ga
premažeš z razstopljenim maslom. Nanj položiš plast listnatega testa,
po katerem potreseš plast mletih orehov, pomešanih s sladkorjem. Sledi
plast listnatega testa, razstopljeno maslo, listnato testo, plast s
sladkorjem pomešanih orehov, listnato testo, razstopljeno maslo in spet
listnato testo. Tako zloženo baklavo preliješ s preostalim
razstopljenim maslom, narežeš (zarežeš do dna) na kvadratke in pečeš
pri 180C.
Medtem skuhaš vodo, v kateri razstopiš 1 kg sladkorja. Temu dodaš še
limonin sok. S še vročo razstopino preliješ pečeno baklavo, nato pa
pekač pustiš nekaj časa pokrit z mokro kuhinjsko krpo.
izracunala sem tudi kalorije in jih je okoli 10000 (ja, pet nul)