30 dag kristalnega sladkorja 9 žlic vode 20 dag mletih keksov (leibniz,albert)20 dag mletih orehov,10 dag kokosove moke 5 dag jedilne čokolade in 5 dag mlečne čokolade
Čokoladna glazura: 1 dl mleka 10 dag mlete čokolade žlička masla ali olja
|
|
Sladkor in vodo daš v večji lonec in pustiš, da zavre. V to daš mlete kekse in orehe ter dobro zmešaš. Polovico mase daš v drugi lonec. V prvo polovico mase daš mleto čokolado in dobro zmešaš. V manjši pekač daš prvo polovico mase in jo zravnaš, tako da je ravna plošča. Na to maso daš drugo, svetlo maso in jo tudi lepo zravnaš. Nato poliješ čez čokoladno glazuro in pustiš, da se ohladi. Režeš lahko poljubno, na rezine, kocke idr.
Mleko in čokolado daš v lonček, segreješ, da bo zmes vroča, (ne sme vreti), na malem ognju mešaš. Ko se čokolada dobro stopi in je masa gladka, dodaš maslo ali olje in odstaviš od ognja, mešaš, da se maslo lepo stopi in se malce ohladi in počasi strjuje. Poliješ na maso v pekaču in počakaš, da se strdi. |