Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Zdravi recepti

Pojdi na stran 25 , 26 , 27 , 28 , 29 , 30 , 31
supersonic
Starost: n/aPridružen: 30. jun 2010Prispevkov: 80Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. sep 2010 14:19
Povezava do prispevka
nina83 je napisal/aPrejšnji teden je tašča spekla kruh iz domače pšenične moke. Kakšna razlika že ko ga ješ se ti zdi kako ima zelo veliko hranljivih snovi. Pa še temne barve je bil.

Mislim, da bi morali vsi jesti še več takšnega kruha za katerega verjamem, da je res bogat z hranljivimi snovmi in dobro dene vsem.


Jaz delam kruh izključno samo iz pirine moke, zraven dodam mešanico semen in pa malo prosene kaše. Da mi dlje obstane in da se ne drobi preveč dam zraven v testo še malo navadnega tekočega jogurta. 
Navadnega kruha iz štacune sploh ne morem več jest...
0
Nazaj na vrh
babyprincess
Starost: 37Pridružen: 31. avg 2010Prispevkov: 29Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. sep 2010 15:05
Povezava do prispevka
Jaz sem zadnjič spekla kruh, tako da sem dala 2dl mleka namesto tistih 2dl vode (+ seveda, še vode Big smile ). Tole z jogurtom pa še nisem slišala. Koliko ga pa lahko daš, da je ravno prav (če računamo, da spečem kruh iz kg moke)  ?
Beauty is a curse on the world. It keeps us from seeing who the real monsters are.
0
Nazaj na vrh
supersonic
Starost: n/aPridružen: 30. jun 2010Prispevkov: 80Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. sep 2010 17:26
Povezava do prispevka
Huh jaz pečem kruh na kruhomat, zato ti težko rečem točno koliko ga daš. Približno na 4 lončke moke, dam recimo 1/4 malega Ego jogurta. Vedno dam malo drugače, res čisto po občutku. Če ga daš malo več bo kruh bolj "limast". Kar mene niti ne moti. Je pa velika razlika v drobljenju kruha. 
0
Nazaj na vrh
Navy
Starost: n/aPridružen: 13. jul 2008Prispevkov: 1578Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. dec 2010 21:12
Povezava do prispevka
supersonic je napisal/a Jaz delam kruh izključno samo iz pirine moke, zraven dodam mešanico semen in pa malo prosene kaše. Da mi dlje obstane in da se ne drobi preveč dam zraven v testo še malo navadnega tekočega jogurta. 
Navadnega kruha iz štacune sploh ne morem več jest...
 
Je potrebno dodati tudi kaj kvasa?
 
Zelo rada bi naredila omenjen kruh, vendar na klasičen način, ker kruhomata nimam. Smile
0
Nazaj na vrh
cudna
Starost: n/aPridružen: 8. jan 2009Prispevkov: 6Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. jan 2011 13:26
Povezava do prispevka
jaz obožujem azijsko in mehiško hrano Smile
0
Nazaj na vrh
vaneska
Starost: 35Pridružen: 11. jul 2011Prispevkov: 1Kraj: jelšaneStatus:Offline
Objavljeno: 11. jul 2011 13:02
Povezava do prispevka
živjo jaz sem tle nova pa me zanima kako kaj deluje tale forum..vanesa
0
Nazaj na vrh
MeiMei
Starost: 118Pridružen: 26. jan 2009Prispevkov: 3084Kraj: Here and now.Status:Offline
Objavljeno: 11. jul 2011 13:53
Povezava do prispevka
vaneska,
 
pozdravljena na Planetu Lepote. Wink Za začetek predlagam branje Pravil Planeta Lepote (dobila si jih tudi po emailu), kjer lahko izveš vse o pravilnem sodelovanju na forumu.
 
Še posebej bi opozorila na to, da vprašanja ali mnenja zapišeš v ustrezno temo (tema Zdravi recepti recimo ni najbolj primerna za vprašanje o tem, kako deluje forum, ampak ni hudega, ker si nova ;)), če ustrezne teme ne najdeš (v Google vpišeš željen pojem in planet lepote npr. mastna koža planet lepote) pa lahko odpreš novo.
 
Seveda naj bo napisana z veliko začetnico, slovnično pravilno, naslov naj odraža vsebino, odpri pa jo v ustreznem podforumu (Nega obraza, Dekorativna kozmetika, Recepti...). Tudi sicer člane prosimo, da pišejo slovnično, da se med seboj lažje razumemo.
 
Na forumu najdeš kup koristnih inforormacij (odprtih je že ogromno tem) - o negi telesa, obraza, o sestavinah kozmetičnih izdelkov, o različnih znamkah, o odnosih, o trgovinah, o popustih itd.
 
Na Kozmetometru lahko poiščeš ocene o izdelkih, ki jih že imaš ali jih želiš kupiti, seveda pa lahko oddaš tudi svoje ocene.
 
Dobrodošla!
I do yoga so that I can stay flexible enough to kick my own arse if necessary.

Pain is inevitable. Suffering is optional.
0
Nazaj na vrh
Hrca
Starost: 34Pridružen: 22. okt 2010Prispevkov: 863Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jun 2012 9:23
Povezava do prispevka
Mogoče sem spregledala, če obstaja kakšna tema z blogi na temo zdrave prehrane ampak vseeno. Tale blog je zakon, sicer recepti niso ravno nek dosežek, gre bolj za ideje, ki jih (vsaj meni) pogosto začne primanjkovati. No, za vikend moram narediti tole grozdje v jogurtu! Sicer mi ni čisto jasno, kako je lahko tako na debelo nanešen jogurt, ampak ok. Smile
There are clubs you can't belong to, neighbourhoods you won't live in, schools you can't get into. But the roads are always open.
0
Nazaj na vrh
eye
Starost: 42Pridružen: 4. okt 2011Prispevkov: 832Kraj: ZasavjeStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2012 17:46
Povezava do prispevka
Pravkar pregledala celo temo in sem čisto navdušena. Res super recepti, sem jih izpisovala v zvezek vse po vrsti  Jutri pa začnem s preizkušanjem
Življenje je lepo :)
0
Nazaj na vrh
taryka88
Starost: 36Pridružen: 9. sep 2012Prispevkov: 69Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 10. nov 2012 16:57
Povezava do prispevka
Prvo bi rada pohvalila tole temo, da je res super in izpisala sem si kar precej receptov, ki jih imam namen sprobati, še posebej takšne s sojinimi kosmiči, ker mi je zmanjkalo idej kaj počet z njimi Smile . Vidim, da se veliko omenja peka kruha zato bi jaz rada delila moj recept za kruh. Sama jem izključno pirin, ajdin in ržen kruh in sicer brez kvasa.
Tole je čisto enostaven recept za Pirin kruh brez kvasa:
- 450 g bio polnozrnate pirine moke
- 2 čajni žlički sode bikarbone ali pecilnega praška
- 300 ml tekočega jogurta
- 150 ml Radenske (lahko tudi navadne vode, ampak je bolj okusen z radensko)
- sol
- olivno olje
Zmešamo moko in sredstvo za vzhajanje ter dodamo jogurt, razredčen z Radensko, sol in olivno olje. Zmes oblikujemo z 2 žlicama moke, ki smo jih prihranili od 450 g moke v 2 mali ali 1 veliko štruco. Gnetenje ni potrebno. Damo v pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo 30 minut pri 200 stopinjah, nato znižamo temperaturo na 180 stopinj ter pečemo še 20 minut.

Meni je zraven tega, da se kar se da izogibam kvasu prednost tega kruha, da ga ni potrebno pustiti vzhajat zato je z njim malo dela in je hitro gotov pa še okusen je. Jaz mu dodam še razna semena (bučna, sončnična, lanena semena...), saj je tako še bolj okusen.
0
Nazaj na vrh
eye
Starost: 42Pridružen: 4. okt 2011Prispevkov: 832Kraj: ZasavjeStatus:Offline
Objavljeno: 11. nov 2012 10:06
Povezava do prispevka
O, super, tole je pa tudi meni všeč, da ni potrebno nič vzhajanja. Moram preizkusiti. Hvala za recept!
 
Življenje je lepo :)
0
Nazaj na vrh
bubica10
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2007Prispevkov: 5179Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. nov 2012 10:12
Povezava do prispevka
Jaz podobno pečem ta kruh:
- 0,5 kg polnozrnate moke (pšenična, pirina ...)
- vrečka vinskega kamna (kupim tistega od Alnature)
- žlička soli
- semena (sončnična, bučna, sezam, mak ...), ovseni kosmiči - po želji
 
Suhe sestavine zmešamo in dodamo še
- 0,5 l radenske
 
Vse skupaj zmešamo z mešalnikom in pečemo približno uro na cca. 200 stopinj C.


Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)

A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
0
Nazaj na vrh
Masii
Starost: n/aPridružen: 17. mar 2011Prispevkov: 181Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. nov 2012 12:29
Povezava do prispevka
Če bo imela katera kaj časa odveč, lahko slika ta kruh, mene res zanima kaki je Smile Morem čimprek probat recept Wink
0
Nazaj na vrh
bubica10
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2007Prispevkov: 5179Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. nov 2012 12:45
Povezava do prispevka

Evo, moj je takšen:
 
image file name: 2kf21d3889e1.jpg
 
Ni pa to mehek kruh (npr. tako kot je kvašen). Je bolj trd. Jaz včasih dodam še malo več vode (ne samo tistega pol litra), da je testo bolj mehko.


Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)

A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
0
Nazaj na vrh
Pulcina
Starost: n/aPridružen: 18. avg 2007Prispevkov: 1519Kraj: ObalaStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2013 22:34
Povezava do prispevka

Meni najboljši kruh je Pirin kruh dr. Nine, recept je na internetu, mislim pa, da je enak kot zgoraj od bubice.

Ravno danes sem ga spekla, je pa izi pizi. Moka, vinski kamen, voda in sol. Jaz zraven dodam še mešanico semen, ali od Žita Nature ali Sparjevo, bom pa naslednjič poskusila namesto vode, dati malo jogurta.

Moja slika:

Beauty is not caused. It is.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Zdravi recepti
Stran 30 od 31
Pojdi na stran 25 , 26 , 27 , 28 , 29 , 30 , 31
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.