Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Zdravi recepti

Pojdi na stran 18 , 19 , 20 , 21 , 22 , 23 , 24 , 25 , 26 , 27 , 28
Suzek
Starost: 43Pridružen: 10. apr 2005Prispevkov: 1960Kraj: Breg pri PolzeliStatus:Offline
Objavljeno: 13. jul 2007 10:55
Povezava do prispevka
Ti, ti, ti Lubenica:)
 
Dina zdaj imam pecilni dr.oetker, prej pa hoferjevega in vse kar sem pekla, je šlo po gobe.
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. jul 2007 17:50
Povezava do prispevka
Tole sem danes naredila za sladico:

image file name: 2k493d1de6b2.jpg

Ajdova krema v kozarcu
10 dag ajdove kaše, sol, 2,5 dl vode, 5 dl mleka, 5 dag škroba, 2 žlici medu, 2 dag sladkorja, 1 jajce, cimet po okusu

Ajdovo kašo skuhaš v vodi (vodo malo posoliš - ščepec). Rumenjak, škrob in malo hladnega mleka (vzameš od 5dl mleka) zmešaš in zakuhaš kot puding v ostalo vrelo mleko. Odstaviš in primešaš sneg iz beljaka, ki smo mu dodali sladkor. Kuhano kašo zmečkamo in primešamo vse druge sestavine (cimet, med in kuhano zmes). Napolnimo v kozarce in ohladimo.

Sestava:
6g beljakovin
27g ohljikovih hidratov
2g vlaknin
3g maščob

0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 19. jul 2007 13:19
Povezava do prispevka
Znan Grška Tziki omaka na malo bolj light način
 
1 lonček total grškega jogurta z 0% M (B=9, OH=4)
manjša kumara
žlička olivnega olja
2-3 stroki česna
koper
poper, sol
 
Kumaro olupite, če ima večja semena jih odstranite in naribate na čimbolj drobno. Položite na cedilo, malo posolite in počakate da spustijo vodo. Vodo odcedite. Naribano kumaro primešate jogurtu, dodate strt česen, koper, sol, olivno olje in poper (začimbe po okusu). Premešate in postavite v hladilnik da se dobro ohladi (vsaj 2 uri)
P.S. Nekje sm prebrala da se postavi celo v zmrzovalnik za 6 ur in potem na vsake toliko časa premeša..
 
Omaka super paše k mesu iz žara.
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
natopakt
Starost: n/aPridružen: 20. mar 2006Prispevkov: 2807Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jul 2007 13:54
Povezava do prispevka
Ta tzatziki sem si jaz naredila že nekaj cajta nazaj,pa je bil zelo dober.  Zraven sem pojedla še kos kruha.
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 19. jul 2007 14:00
Povezava do prispevka
Moja omaka se pa zdele hladi v hladilniku  in pride na vrsto za kosilo...s piščančji družbi
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 38Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 21. jul 2007 17:58
Povezava do prispevka

image file name: 2k49865c5740.jpg

image file name: 2kf6742d9abc.jpg
Tole pa mene za jutri za zajterk čaka. Mišljeno je bilo kot skutno-borovničev burek, pa
se je izkazalo, da bo bolj skutno - borovničev štrudl.
polnozrnato testo, 2 jajci, skuta, borovnice, natreen pa še malo arome ruma sem
dala zraven.

0
Nazaj na vrh
tinchyka
Starost: 33Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 4716Kraj: somwhere over thereStatus:Offline
Objavljeno: 21. jul 2007 19:10
Povezava do prispevka
Super izgleda, moram čimprej poskusiti
I may not be perfect, but I'm always me.
0
Nazaj na vrh
Pikca
Starost: 37Pridružen: 3. avg 2006Prispevkov: 4480Kraj: everywhere aroundStatus:Offline
Objavljeno: 25. nov 2007 11:02
Povezava do prispevka
Samo tale tema bi si pa res zasluzila, da je vedno na vrhu... no, sem nasla kar veliko idej, ce ima pa katera kaj novega pa naj kar doda v to zbirko! 
To believe in your choice you don't need to prove that other people's choices are wrong. (P. Coelho)
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 25. nov 2007 12:29
Povezava do prispevka
Ooo, Pikca super da si tole temo spet odprla
Sanda, v trej temi je recept za sojine polpete in narastek.
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Tinca*
Starost: 36Pridružen: 25. jan 2007Prispevkov: 2133Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. nov 2007 13:20
Povezava do prispevka
Moderatorke, bi lahko to temo dale pod Ne prezri?
Ker je res koristna in bi bilo tako bolj priročno.
If one dream should fall and break into a thousand pieces, never be afraid to pick one of those pieces up and begin again~
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. nov 2007 16:49
Povezava do prispevka
Hvala Lumpa, bom pogledala 
0
Nazaj na vrh
*nina*
Starost: 31Pridružen: 9. avg 2006Prispevkov: 185Kraj: obalaStatus:Offline
Objavljeno: 25. nov 2007 19:06
Povezava do prispevka
Pa kakšen nov recept bi tudi prav prišel če ima katera.
0
Nazaj na vrh
Janie
Starost: 34Pridružen: 22. avg 2007Prispevkov: 882Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. nov 2007 13:26
Povezava do prispevka
emmm...a ma katera kakšen recept za preoseno kašo? rada bi jo mal obogatila Wink hvala Tongue
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 26. nov 2007 13:31
Povezava do prispevka
vmešaš notri kakšno sadje (lahko tudi suho), skuto, whey, hy pro al pa narediš narastek...
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
DaisyDee
Starost: 38Pridružen: 1. maj 2007Prispevkov: 241Kraj: Škofja LokaStatus:Offline
Objavljeno: 28. nov 2007 20:50
Povezava do prispevka
Narastek iz prosene kaše
 
Potrebujemo:
400g prosene kaše
500g Mercator lahke pasirane skute
30g Maxx whey vanilija
40g Hy pro Jagoda/banana
2 jabolki
cimet
1dcl mleka
4 jajca
sladilo
 
Na polovico skuhamo proseno kašo (v rahlo osoljeni vodi), pustimo da vre približno 5 minut, da ni čisto razkuhana.
Potem v ohlajeno vmešamo 4 rumenjake (lahko tudi manj), skuto, sladilo (po želji, odvisno kako sladko hočemo), Hy pro, Maxx whey. Beljake damo na stran. Zmešamo z mikserjem, da se zaradi Hy proja malo zgosti.
2/3 te mase damo v pekač, po vrhu zložimo na tanke krhlje zrezani jabolki ter potresemo s cimetom. Pečemo v pečici približno 20 minut.
Medtem v ostalo maso zamešamo penasto stepene beljake ter po 20ih minutah damo po vrhu prejšnje mase.
Pečemo še približno pol ure. Če se po vrhu preveč zapeče oziroma da ni pretrdo, prelijemo čez še 1 dcl mleka.
 
Jst sm si tole dons nekak po svoje zmislila in je ful dobro prišlo. Skoraj je že zmanjkalo, ker je blo doma vsem ful všeč.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Zdravi recepti
Stran 23 od 31
Pojdi na stran 18 , 19 , 20 , 21 , 22 , 23 , 24 , 25 , 26 , 27 , 28
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kar nekaj zvezdnic se je odločilo, da se ne bodo podvrgle kirurškim popravkom temveč sprejele svoj naravni videz.