Objavljeno: 23. sep 2006 22:52 Naslov sporočila: Sestavine II. del
Odpiram novo temo, saj bo stara kmalu presegla nepreglednih 100 strani. Obenem prilagam nekaj uporabnih linkov in seznam najbolj pogostih sestavin v kozmetičnih izdelkih, da si boste lahko tudi sami nekoliko pomagali pri ugotavljanju kakovosti in ustreznosti posameznih izdelkov, ki vas zanimajo.
**tinosorb M (methylene bis-benzotriazolyltetramethylbutylphenol)
***tinosorb S (bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine)
_________________ Pills against cellulite, against fat, patches against fat, pills for breast enchancement, antiaging pills, anti wrinkles creams, creams that will make me look 20 years younger and 20kg lighter, diets that will make me loose another 10kg in 2 days, pills against under eye bags. OMG I'm just one step away from being Gisele Bundchen!
Nazadnje urejal/a Tikka 24. sep 2006 20:00; skupaj popravljeno 2 krat
Opozorila bi te samo, da imaš pri komedogenih napako - ceteary alcohol je komedogen samo skupaj z ceteareth 20, ti imaš pa vsakega posebej napisanega, pa v bistvu samostojno nista komedogena pa stearyl heptanoate imaš 2x
Drugače pa res pohvalno, jaz sem mislila da imam popoln seznam, pa vidim da mi kar nekaj AOK manjka
Pridružen: 15. maj 2004 Prispevkov: 7793 Kraj: Ljubljana Osebna stran: Ni
Objavljeno: 24. sep 2006 17:09 Naslov sporočila:
Sicer je treba malo popraviti in dopolniti tudi UVA filtre; manjka nekaj novih UVA - ki so še redki (zadnja dva bolj v Evropi), ampak zaenkrat je tole kar kul, ker se itak lahko sproti update-a.
Dekleta NP Seznam pa je kar "star"(takrat nisem imela pojma o sestavinah)...iz Tanjinih člankov narejen pred kakšnim letom in pol. Bi vas prosila da mi razne dopolnitve in opombe pošljete še na PM in bom dopolnila. Bom v kratkem naredila popravke (je nekaj dela ker moram spremeniti format, pa dat sliko na pol ipd.)
Upam da bo v pomoč
PS: Piki in Jerca sem že popravila kar sta opomnili. Če najdete še kaj pa kar hitro sporočite in bomo uredili
_________________ Pills against cellulite, against fat, patches against fat, pills for breast enchancement, antiaging pills, anti wrinkles creams, creams that will make me look 20 years younger and 20kg lighter, diets that will make me loose another 10kg in 2 days, pills against under eye bags. OMG I'm just one step away from being Gisele Bundchen!
Joj ste hecne, zdaj mi je pa čist nerodno No, naj rečem: PROSIM, malenkost
drugače je pa še nekaj "narobe" z UVA filtri in še nisem spremenila. Tiste ki ste že sprintale spisek prečrtajte dol 3 in 4 UVA filter, tam sem nekaj zakvačkala brezveze.
Sarah, parabeni so konzervansi, brez njih bi lahko imela kupljeno kremo v hladilniku le par dni, potem bi se pokvarila. Kar se pa tiče raka, je pa to pomoje spet ena balalajka, ni izključeno da ne škodijo, ampak to velja za velikooo sestavin:
Does this mean you should stop buying products that contain parabens? Thats a good question, but the answer isnt simple or conclusive, even by the standards of the study itself. This is a potentially serious issue and the FDA is conducting its own research to determine what this means for human health (Source: The Endocrine Disruptor Knowledge Base (EDKB), http://edkb.fda.gov/index.html). To keep the concern in perspective, it is important to realize that parabens are hardly the only substances that may have estrogenic effects on the body.
Skratka, saj vse škodi, jaz se ne bi sekirala preveč
Kremica je kar OK, dobra zlata sredina, za kaj več bi pa morala tudi sama poklikati zgornje linke.