Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Ogrci: katera čistilna maska in piling?

krneki
Starost: -14Pridružen: 16. jan 2006Prispevkov: 76Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. apr 2018 9:40
Povezava do prispevka

Vsako jutro si na T-predel, kjer imam ogrce, nanesem COSRX BHA serum, vendar ne naredi kakšne drastične razlike, ogrci še vedno ostajajo, prav tako so vidne pore. Pred mesecem dni sem bil na čiščenju kože pri kozmetičarki, vendar je sedaj že skoraj enako stanje, kot je bilo pred tem. Ker čistilne maske in pilinga še ne uporabljam, me zanima, katere izdelke bi priporočali?

Tip kože: mešan z izsušeno povrhnjico.

Nega zjutraj:
1. Schellerjev čistilni gel granatapfel
2. COSRX BHA serum
3. Bocassy serum

Nega zvečer:
1. Schellerjev čistilni gel granatapfel
2. InstaNatural, Retinol Serum, With Vitamin C + Hyaluronic Acid
3. InstaNatural, Retinol Vitamin A Cream with Hyaluronic Acid + Vitamin C
4. Nivea Q10 Plus Anti-Wrinkle Night Face Cream
 

P.s.: UVA+UVB nanesem, kadar se izpostavljam soncu. Je BHA zjutraj vseeno problematičen? Še kakšno priporočilo ali predlog glede mojega kompleta kozmetike?

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 3. apr 2018 12:47
Povezava do prispevka

Tudi meni ne pomaga NIČ, pore se mi pač mašijo in nimam kaj in nekje 1x na teden - ponavadi v soboto dopoldan - postiskam vse.

Salicilna je lahko problematična - odvisno, koliko si na soncu (ali res čisto nič ali le do par min) in višine % salicilne in višine pH (nižji kot je ph, intenzivnejši je učinek salicilne). Kakorkoli, zdaj za poleti se jaz ne bi 'igrala', bi nanesla kak ZF.

Če imaš izsušeno kožo, ne vem, če je čistilna maska dobra izbira in glede pilingov: si že preveril na KMM? Lahko uporabiš tudi krpico iz mikrovlaken ali navadno mokro brisačko -> krasen piling naredita.smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. apr 2018 22:16
Povezava do prispevka

Maham v pozdrav, tista, ki ima že od 9 leta ogrce...Pač moj "bojni plan". Je bil takle, približno http://www.muamaja.si/blog/nega-obraza/kako-sm-se-v-8h-tednih-poslovila-od-mozoljev-3-del

Čudeža preprosto ni v tem smislu, da bi postala koža gladka, brezhibna. Meni BHA in maska (največkrat Balea s cinkom 2x tedensko) pomga toliko, da se mi podaljša čas, ko je potreba po iztiskanju. Imela sem obrazno savno, ki je šla v franže-bom ob priliki nabavila novo.

Ne vem koliko imaš let. Ampak po 28 letu sem se nehala sekirat zaradi ogrcov. JBG imam mamine gene. 

Kot kremo z zaščitnim faktorjem imam pa Biosolis ZF 50, čez pa dam puder v prahu, da pivna maščobo na T coni. Kadar sem veliko zunaj ali pa vem, da bom, potem minimaliziram ali pa kar prekinem z BHA  (AHA pa itak sedaj sploh ne uporabljam). Zdaj se začne spet pohodniška sezona in navadno par dni prej ali pa vsaj kak dan ne uporabim BHA + izdatno nanesem kremo z ZF in vedno imam pohodniški klobuk ko gazim po čistini).

 

Blazno hecno. Krema, ki mi je najbolj ugajala (ni mašila por, niso dodatno anstajali ogrci in še matirala je) je bila pod 3€ lonček od Essence za mešano kožo, ki pa so ji spremenili sestavine in stišali noter na vrh sestavino ki meni povzroča mozolje in rakotvorni UV filter...zdaj pa tako ne vem, če še imajo kaj...

Zdaj mi relativno odgovarja balea modru serum. Ga pa ne uporabljam vsak dan, parkrat na teden recimo. Na lica pa pozimi vsak dan namažem od Ziaje kremo. 

 

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Ogrci: katera čistilna maska in piling?
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo