Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Sacher torta

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
ana
Starost: 45Pridružen: 8. feb 2004Prispevkov: 4094Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 4. okt 2005 11:54
Povezava do prispevka
Mi lahko prosim katera oz. kateri priskoči na pomoč z receptom za Sacher torto?
Potrebujem ga do petka. Najlepša hvala.
Ne jokaj za soncem, ki je zašlo. Zaradi solza ne boš videl zvezd.
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 4. okt 2005 11:59
Povezava do prispevka
Maša je specialistka za Sacherco. Grem pogledat, če imam še njen recept.
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 4. okt 2005 12:01
Povezava do prispevka

SACHER TORTA

 

  • 150g rahlo grenke čokolade
  • 125g surovega masla
  • 5 jajc
  • 125g sladkorja
  • Ščepec soli
  • Po 50g moke in jedilnega škroba
  • žlička pecilnega praška
  • 50g zmeltih mandeljnov (jaz dam včasih kar orehe ali pa lešnike)
  • ½ stroka vanilije (bolj enostavno je kar en vanili sladkor)
  • 200g marelične marmelade (te daš itak po filingu več ali manj)
  • 200g rahlo grenkega tortnega preliva ali čokolade

 

V vodni kopeli razpustimo čokolado in surovo maslo. Jajca ubijemo in ločimo rumenjake od beljakov.

 

Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem. Iz beljakov in soli stepemo čvrst sneg.

 

Moko zmešamo s škrobom, pecilnim praškom, zmletimi mandeljni in izpraskanim strženom vanilije, vse to pa s snegom in malo ohlajeno zmesjo čokolade in masla primešamo rumenjakom.

 

Pečico segrejemo na 180. Model namažemo z maslom in posujemo s piškotnimi drobtinami (meni je najboljpi kar peki papir, samo na spodnji strani).

 

Testo nadevamo v model in ga 45 minut pečemo.

 

Torto pustimo še 15 min v izključeni pečici. Marmelado med mešanjem segrejemo, jo pretlačimo skozi sito (jaz dam kar marmelado in cist mejcken vode v mikro in potem lepo zmesam) in z njo premažemo torto. Razpustimo preliv, ga razdelimo po torti in zarišemo vanj 12 kosov (kar je najbolj važno, sicer nima istega okusa).

 

Jaz torto prerežem se na pol in vmes tudi namažem z marmelado, se prej jo pa MALO

0
Nazaj na vrh
ana
Starost: 45Pridružen: 8. feb 2004Prispevkov: 4094Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 4. okt 2005 12:08
Povezava do prispevka
Katja hvala za pomoč, prijaznost in hiter odgovor!
 
že printam....
Ne jokaj za soncem, ki je zašlo. Zaradi solza ne boš videl zvezd.
0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 42Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 4. okt 2005 12:26
Povezava do prispevka
Se strinjam s Katjo. Mašin recept
[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 4. okt 2005 12:45
Povezava do prispevka
Ana poročaj, kako je uspela.
 
Jaz se je tudi moram enkrat lotit.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. okt 2005 16:42
Povezava do prispevka
Ana, ta je ghudo enostavna. Vedno delam po tem receptu in vedno zapali Wink
 
Priporočam ti, da upoštevaš tudi mnenja pod receptom.
 
 
0
Nazaj na vrh
ana
Starost: 45Pridružen: 8. feb 2004Prispevkov: 4094Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 5. okt 2005 14:26
Povezava do prispevka
Staša hvala!  Tole s koščki marelic definitvno pride v poštev. Če bom imela dovolj časa pofotkam!
Ne jokaj za soncem, ki je zašlo. Zaradi solza ne boš videl zvezd.
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 5. okt 2005 14:35
Povezava do prispevka
Super Ana, jaaa, dej pofotkaj, upam da ti bo zneslo, ker bo sigurno super izgledalo. veliko sreče pri ustvarjanju torte 
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
lovely
Starost: 34Pridružen: 7. jun 2005Prispevkov: 1401Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. okt 2005 18:05
Povezava do prispevka
Meni je ta torta ratala zeeelllo nizka cca. 2 cm  Niti prerezat se ni dalo
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. okt 2005 21:20
Povezava do prispevka
Katera?
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 5. okt 2005 21:30
Povezava do prispevka
Staša, mislim, da lovely misli tole Sacher torto, za katero je tukaj dala recept katja (Mašin recept) 
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. okt 2005 21:34
Povezava do prispevka
Sem se spomnila, da imam nekje fotko svoje - in sem jo tudi našla Smile (to je bilo lani po Gašperjevi tekmi ;)) Ni ravno najlepša, ker sem jo vzela iz oboda šele po tem, ko sem jo glazirala (drugače namreč ne bi preživela transporta v Koper)
 
image file name: 2kcc78641f7e.jpg
0
Nazaj na vrh
Janči
Starost: 40Pridružen: 9. maj 2004Prispevkov: 5345Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 5. okt 2005 23:27
Povezava do prispevka
Mljaaask Staša. Zdej si mi dala idejo, kaj bom spekla za svoj RD.
Vse ljubezni se zgodijo, a le prava traja. Je kot izvir, nenehno nastaja.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. okt 2005 7:54
Povezava do prispevka
Janči, pomojem ti ne bo žal, ker je res dobra in enostavna. Je pa res, da to ni čisto taprava sacher torta (po original receptu), ampak meni je bolj všeč ta, ker jo te marelice naredijo ful sočno.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Sacher torta
Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Mirno lahko rečemo, da je dogodek Met Gala največja modna noč!