Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Recepti

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. maj 2004 15:45
Povezava do prispevka
zdaj mi pa ni nič jasno, sporočili bi mogli bit v obratnem vrstnem redu ? my computer is going crazy
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Lenči
Starost: 42Pridružen: 19. okt 2003Prispevkov: 5979Kraj: ..........Status:Offline
Objavljeno: 11. maj 2004 17:19
Povezava do prispevka
Katja, potem pa kar gor z njimi. lepo prosim.
0
Nazaj na vrh
anneta
Starost: -14Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 11. maj 2004 18:26
Povezava do prispevka
 Salad Punce kar z recepti gor!!! Še posebej bom pa vesela kakšnih receptov za solatke, ker jih naravnost obožujem. Njammmmiiiiiiii!!!

0
Nazaj na vrh
Nikki
Starost: 45Pridružen: 24. feb 2004Prispevkov: 453Kraj: BrežiceStatus:Offline
Objavljeno: 11. maj 2004 21:57
Povezava do prispevka
Joj, super! Jaz si že zdaj printam recepte iz kulinarika.net, da bom s svojimi otroci (ko jih bom imela), ob deževnih in sneženih nedeljah piškotke pekla. In vmes bomo še vsi skupaj gledali živ-žav... Pravljica, ja, saj vem, ampak sliši se pa idilično, a ne?
0
Nazaj na vrh
Ajda
Starost: n/aPridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 599Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. maj 2004 23:15
Povezava do prispevka
Tema z recepti bi res prav prišla, v mislih imam že nekaj dobrih idej ... Če samo pomislim na našo krompirjevo jed in veliko skledo solate mmmm. Adijo dieta
0
Nazaj na vrh
pomlad
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 1424Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2004 0:38
Povezava do prispevka
torej, kdaj zacnemo z naso zbirko receptov?
"Begin at the beginning and go on till you come to the end: then stop." -Lewis Caroll- Alice in Wonderland
0
Nazaj na vrh
mojca
Starost: 42Pridružen: 25. okt 2003Prispevkov: 4866Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2004 1:30
Povezava do prispevka
pomlad, začni! jaz razen sendviča z majonezo in paradižnikom nimam idej.
0
Nazaj na vrh
darja.
Starost: 42Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 2705Kraj: V ekonomiji...Status:Offline
Objavljeno: 19. maj 2004 8:59
Povezava do prispevka
lahko jaz začnem? ful beljakovinsko omleto z zajtrk. (čist simpl) 3 beljake 1 rumenjak zmešaš in dodaš na kocke sesekan sir in drobnjak. Ponvo čisto malo pomažeš z maslom (to sem od staše vzela) in zliješ notri, ko se na vrhu začne malo strditi, daš omleto na pol (tako da ostane sočna znotri) in pečeš še cca 1-2 min. In voula!! Je pa ful dobro in jaz jo moram mojmu skoz delat, ker mu je tok všeč.  Zraven pa seveda pol litra kakava.

želva, je ukinjena, je šla prepočasi ;)
0
Nazaj na vrh
Andreja
Starost: 52Pridružen: 5. nov 2003Prispevkov: 931Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2004 9:45
Povezava do prispevka

Če katero zanima lahko tudi jaz prispevam nekaj receptov in sicer takšnih vegetarijanskih. Zadnje čase sem se specializirala na vegetarijanske-visoko beljakovinske in nizko OH jedi . Za osnovo običajno uporabljam skuto, seitan ali tofu z dodatki zelenjave in začimb.


Za začetek blitvina pogača:


Vzameš kakšnih 30 dag blitve jo malo pokuhaš (da pade skupaj) in iztisneš vodo. Nato na malenkost olja popražiš por (ali čebulo, ampak ni tako dobro) in na koncu dodaš še 2-3 sesekljane stroke česna. Zmešaš z blitvo, ki jo narežeš v kose po želji. Če je preveč tekočine se lahko doda še kakšna pest ovsenih kosmičev. Ko se ohladi se primeša še 20-30 dag puste skute in/ali na koščke narezan tofu. Vse skupaj se zmeša še z 1 celim jajcem+2 beljaka in začini s poprpm in muškatnim oreščkom. V lončeno posodo za pečico, ki jo namažeš z oljem ali maslom daš en-dva lista vlečenega testa in na sredino razporediš blitvino maso. Po žeji lahko na vrh dodaš še par rezin mozzarele.  List testa nato zasukaš tako, da maso prekrije tudi od zgoraj. Po želji na vrhu premažeš z malo zažvrkljanega jajca (prihranjenega od prej) in posipaš s sezamom, sončnicami, bučnicami... . Pečeš približno 30 min na 180-200 stopinj, dokler se testo lepo ne zapeče.


Lep pozdrav


Andreja

0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2004 11:49
Povezava do prispevka

Darja, take omletke si jaz tudi delam - spoh s pišč. prsi v ovitku in happy cow sirom.


Andreja, super recept!!


Pa še en moj:


 


SKUTINI NJOKI:


200 g ovsenih kosmičev


500 g lahke skute


1 jajce


sol


Ovsene kosmiče čimbolj drobno zmeljemo, dodamo skuto, jajce in malo soli (slaba žlička). Z rokami zgnetemo testo, ga oblikujemo v kroglo, prekrijemo z aluminijasto folijo in damo za pol ure v hladilnik.


Testo oblikujemo v njoke, ki jih damo v osoljeno vrelo vodo, kuhamo 5-7 minut in odcedimo.


Zraven naredimo kakršnokoli mesno ali zelenjavno omakico. Če damo manj soli in jih kuhamo v mleku, dobimo okusno sladico - potresemo z orehi in cimetom.

0
Nazaj na vrh
mojca
Starost: 42Pridružen: 25. okt 2003Prispevkov: 4866Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2004 12:02
Povezava do prispevka

jooj punce, jaz sem kar lačna postala!


Pa še eni špageti alla Mojca. Oz polivka. Prepražiš česen, zaliješ s pomijem (paradižnikov sok) ali s pelati v konzervi, po želji dodaš nekaj svežega pardaižnika,nato pa baziliko, kislo smetano in na koncu še sir(narezan na majhne koščke). Ko se sir stopi preliješ preko špagetov in po želji dekoriraš. Njami.

0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2004 12:24
Povezava do prispevka
Vsi recepti z nekim testom, jaz pa moke ne smem:((((



No, pa še en:

-surov krompir olupiš in narežeš na kolobarčke in ga daš kuhat.

-v ponvi prepražiš čebulo, papriko, paradižnik (temu mi rečemo sataraš in imamo že pripravljeno v zmrzovalniku), dodaš malo česna, pol pa primešaš skohan krompir, narezan na kolobarje.



a) možnost: lahko to daš na mizo kar tako.

b) možnost:

1. Za vegetarijance: v pekač daš folijo, gor vsipaš krompir s satarašem, na krompir pa položiš že na olju popečene vege burgerje od hokusa:), vse dobro pokriješ s folijo in pečeš en čas. (ne vem koliko, a ne dolgo.

2. za mesojedce: folijo daš v pekač, gor vsipaš krompir s satarašem, na vrh krompirja pa položiš ribe. Vse skopaj dobro pokriješ s folijo, da ne gredo ven vonji in da voda ne pari. Peče se pa tako dolgo, da so ribe pečene. Ne vem kako dolgo, ker sem vegetarijanka:)
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
smrketa
Starost: 44Pridružen: 26. mar 2004Prispevkov: 1959Kraj: Ljubljana-KranjStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2004 12:27
Povezava do prispevka
uf, jaz sploh ne bom brala teh receptov, ker mi že po želodcu kruli  Se bom tega lotila po malici.
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2004 12:44
Povezava do prispevka

Zadnje case imam ful rada testenine z paradiznikom posusenim na soncu in vlozenim v olivno olje in popecenimi buckami.


Vlozen paradiznik narezes na kockice in malo popeces v posodi, nato dodas surove bucke narezane na kocke in se to popeces, na koncu pa se cesen (pazis, da ne zagreni). To potem potreses po testeninah in das na vrh se parmezan.


LP, Simona

Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2004 12:55
Povezava do prispevka
Ne, ne, to ne gre več tako naprej...HOČEMO RUBRIKO RECEPTI !!!
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Recepti
Stran 2 od 5
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.