Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Drage versus cenejše kreme!

Barb
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2003Prispevkov: 115Kraj: Šentjur pri CeljuStatus:Offline
Objavljeno: 3. nov 2003 10:06
Povezava do prispevka

Tanja,


sprejemam dejstvo da cena ni nujno odraz kvalitete. Sej to dandanašnji nikjer več skoraj ne velja.  Vendar pa teoretično naj bi "dražje" firme uporabljale dražje in inovativne spojine, ki sčasoma postanejo na voljo tudi "cenejšim" firmam. Začetna visoka cena naj bi pomagala povrnat stroške razvoja. Saj je podobno tudi z zdravili, kjer je patent na učinkovino na začetku, kasneje pa pridejo na trg (če seveda ne upoštevamo črnega trga) cenejše kopije, ki so enako učinkovite.


Kakšno je tvoje mnenje glede tega in kako to poteka pri kozmetiki? V eno izmed dražjih krem npr. dodajajo obliko encima Telomeraze. Glede učinkovitosti tega imam sicer čisto svoje mnenje, ampak definitivno pa vem, da je to zeloooooooo draga stvar in gotovo ni prisotna v drugih kremah "nižjega" ranga.


Pa še mimogrede, ergothionein in GP4G-Oleocomplexe1. Poznaš ti dve učinkovini?


Hvala,


LP Barb.

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 3. nov 2003 11:45
Povezava do prispevka

Ne, teh zadev ne poznam.


Vem pa, da je npr. Lancome pod L orealom in praktično istočasno dajo ven kreme s skoraj enakimi sestavinami in delovanjem.


Po drugi strani pogosto dajejo v izdelke sestavine, ki so res lahko drage, vendar niso dovolj preverjene, da bi imeli kakšno zagotovilo, da so res tako dobre in da imajo kakšen učinek. Tipičen primer je retinol: ko so odkrili zelo učinkovito obliko vit. A, ki deluje proti aknam in gubam in sploh poškodovani koži (adapalene, tretinoin), so začele kozmetične firme na veliko dajati v izdelke retinol, ki je povsem druga oblika. Nihče pa ne ve, da sploh ni nobenih raziskav in dokazov, ki bi potrdile, da ima vsaj približno podobno delovanje! Jaz ga sicer vseeno priporočam, ker če ne drugega, je učinkovit antioksidant, ampak karkoli drugega pa ni potrjeno ali dokazano in gre za povsem prazne obljube kozmetičnih podjetij, ki nimajo nobenega ozadje v obliki neodvisnih raziskav in izhajajo le iz njihovega sklepanja, da ima retinol podoben učinek, kot njegova derivata adapalene in tretinoin.


To je le en primer, a jih je še mnogo. Poleg tega pa skoraj vsa kozmetična podjetja v svetu sestavine nabavljajo od nekaj proizvajalcev sestavin, kar pomeni, da je vit. E v kremi za 2.000,00 enak tistemu v kremi za 20.000,00 sit. Koliko ga izdelek vsebuje, pa vidimo na seznamu, kje je naveden - bolj je na začetku, več ga je.


Tako, da jaz mislim, da cena ni odraz kvalitete. Kajti velik del sestavin, ki so morda res drage, nimajo dejansko učinka, kot ga zagotavljajo proizvajalci izdelka s to sestavino.

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Cokoladna
Starost: n/aPridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1919Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 3. nov 2003 20:18
Povezava do prispevka

hmjaz mislim,da je od kreme do kreme odvisno,kako ti pase na kozo in cena nima nic pri tem.Ce si pripravljen odsteti 10 tisoc za kremo in ti za denar ni zal,potem daj,pozanimaj se le,da je krema vsaj toliko kvalitetna in dobra,da bo zadovoljila potrebe tvoje koze in tudi tebi prinasala zadovoljstvo.Ce je krema nizje cene,se ne pomeni,da je slaba, ne pomeni pa tudi,da je blazno dobra.cena ni nikakrsno merilo!


Jaz sem uporabljala ze vse: od drage do cenovno ful ugodne kozmetike,pa moram reci,da imam zase raje kaj vmes kar pomeni ne cisto poceni in ne cisto dragomalo se cudno slisi,ampak jaz ful ne bi mogla uporabljati kreme za 900 sit...raje si privoscim kaj drazjega,pa cetudi vem,da ne bom za vec denarja dobila bistveno vecjo kvaliteto.Je pa res,da je vse odvisno od posameznika,ki to uporablja; jaz rada uzivam v negovanju sama sebe in si rada privoscim nekaj,kar mi je vsec,pa ce je poceni ali drago


recimo primerjava Alverde-Clarins; nekateri Clarinsovi izdelki so ful komedogeni in jih nekaj casa nisem uporabljala,imajo pa dober tonik in sem z njim vec kot zadovoljna.Koza po njem ni izsusena,pa tudi ni agresiven,ampak je koza po nanosu prav svilnata.Poskusila sem tudi s tonikom Alverde Wildrose,ki nekaterim tako sede..meni je nazalost kar nekako izsusil mastno kozo in to prevec,koza je bila brez sijaja in cisto pusta.Ne vem,ali imam jaz morda previsoke zahteve ali pa mi tonik dejansko sploh ni odgovarjal? Jaz sem po njem dobila se majhne mozoljcke,ki pa sem jih do zdaj ze uspesno odpravila.Ne recem,da je slaba kozmetika,ampak meni pac ta tonik ni odgovarjal.Tako je pa tudi z vsemi ostalimi proizvodi; nekateri so dobri,nekateri slabi.Tako v dragi KOT TUDI v poceni kozmetiki.

življenje je cukrček!
0
Nazaj na vrh
Barb
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2003Prispevkov: 115Kraj: Šentjur pri CeljuStatus:Offline
Objavljeno: 3. nov 2003 20:32
Povezava do prispevka

Hmmm, ja vem da je vitamin E v dragi kremi enak vitaminu E v cenejši. Moja poanta je bila, da je bil v dražji prej na voljo. Torej da v dražjih kremah ponujajo vselej nekaj novega. Ampak praviš, da v kozmetiki ni prave kontrole in trdijo nekaj preden to dovolj preverijo ali pa posplošujejo zadeve. Šment, a se imamo potrošniki vsaj pravico pritožiti? Kaj meniš?


Adapalene in tretinoin sta torej derivata, ki sta učinkovita.


Veš kaj je zanimivo. Jaz raziskujem rak želodca in glede na vprašalnike so potegnili zaključke, da bi lahko preventivno delovali z uživanjem retinola in tokoferola. Pa razem medlih učinkov pri vitaminu E, niso nič dosegli. "Čisti" vitamin A nima učinka, zelenjava z visoko vsebnostjo le-tega pa ima:)) Narav že ve!!!


LP Barb

0
Nazaj na vrh
Iree
Starost: 56Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 9321Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 5. nov 2003 14:04
Povezava do prispevka
Barb,

za kozmetiko ni zakonov, ki bi urejali njeno učinkovanje (se mi zdi, da je to že tudi Tanja napisala). To se mi zdi nelogično, saj zakaj pa vendar kupujemo kozmetiko... Zato tudi imamo tako nemogoče obljube v reklamah.

Čokoladna,

čisto razumem, zakaj si rada kupiš malo dražjo kremo. Prav to mi je rekla neka prijateljica - da hoče samo sebe malo razvajati (vendar je nadaljevala, "ker nisem več tako mlada"). žalostno je samo, kadar daš veliko denarja za neke smeti, to pa se nam zdaj že težje zgodi.
0
Nazaj na vrh
Cokoladna
Starost: n/aPridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1919Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 5. nov 2003 16:04
Povezava do prispevka
saj izdelki,ki so drazji,niso NUJNO smeti.Lahko je kaka rec Alverde vecja smet,kot recimo kaksna rec od Lancastra...ne smemo vsega metati v isti kos,ker dejstvo je,da obstajajo razlicni rangi kvalitete pri vseh firmah in vseh izdelkih!
življenje je cukrček!
0
Nazaj na vrh
Iree
Starost: 56Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 9321Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 5. nov 2003 17:00
Povezava do prispevka
Seveda niso vsi dragi ali poceni izdelki smeti, treba je prebrati sestavine in kupovati z glavo, se čisto strinjava!
0
Nazaj na vrh
Cokoladna
Starost: n/aPridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1919Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 5. nov 2003 19:11
Povezava do prispevka

ja,res je! samo sestavine je treba pogledati,pa imas pol ze narejenega.Pred temi diskusijami jaz nisem vedela prav nic o komedogenosti,irritanci produktov itd.Kar pretreslo me je,ko sem se zavedla,kako nas zelijo vsi skupaj nasajbatino,zdaj vedno preverim sestavine.In ko porabim stare zaloge,bom spet kupovala z glavo! Zal mi je edino,da vec ljudi tega ne ve in kupujejo stvari,ki niti priblizno niso vredne cene,s katero se prodajajo.


Danes sem npr.v lekarni videla neko predstavitev Vichy izdelkov,kjer ti stestirajo kozo pa neki.Kar zal mi je bilo tistih naivnih zensk tam za monitorjem,pa se potem ko so jim nalagale "ja tale krema je ravno pravsnja za vaso kozo",jaz pa sem se spomnila le na eno: alkoholna bomba so vse skupaj!! ja pa itak da se nisem vmesavala v njihov posel...so nasajbale kar nekaj obiskovalk lekarne in te so druzno odnasale zvrhane vrecke Vichy izdelkov iz trgovine...zelim si,da bi vedele,da so vec ali manj ti proizvodi sam alkohol! Pomoje bi me une promotorke tam lih raztrgale,ce bi imela kaj proti Vichyju


 

življenje je cukrček!
0
Nazaj na vrh
Iree
Starost: 56Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 9321Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 5. nov 2003 19:53
Povezava do prispevka
Vichy ima meni že tak čuden vonj, da jih nikoli nisem kupovala, preizkusila pa sem kar nekaj testerjev. Prodaja se po moje samo zato, ker ima ugledno ime in se prodaja samo po lekarnah.
0
Nazaj na vrh
lisicka
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 676Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. nov 2003 9:45
Povezava do prispevka
Jaz sem od Vichy preizkusila ze menda skoraj vse. Ene kreme so ful zanic (Thermal S), nekatere stvari so se mi zdele pa cist O.K. Pa saj je povsod tako, ena znamka ima nekaj slabih in nekaj dobrih stvari.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Drage versus cenejše kreme!
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.