Se oglaša še ena velika ljubiteljica zelenega čaja!!!! Pa tudi rooibosa. Črni me še čaka, da ga poskusim. Rdeči so mi tudi v redu.
Zeleni čaj se pusti v vodi 2 do 3 minute, če ga pustiš dlje, bo grenak. Jaz ga pustim 2 minuti. Pijem ga brez vseh dodatkov. Tega sem se navadila brez posebnih težav: postopno zmanjšuješ količino sladkorja ali mleka dokler ga povsem ne nehaš dodajati.
Razprave o tem kaj se sme/ ne sme dajat v čaj se mi zdijo povsem brezvezne. Res je, da s sladkorjem, medom sploh pa mlekom prikrijemo pravi okus čaja, ampak če ti mleko ali sladkor v čaju paše, ga takšnega tudi pij. Razni "čajni čistuni", ki pišejo knjige in mislijo da je edino njihov način najboljši, mi grejo malo na jetra.
Čaja v filter vrečkah ne pijem več (razen v lokalih), ker se mi zdi veliko slabši od svežih.
Za vse tiste, ki se vam zdi zeleni čaj sam po sebi neprijetnega okusa: poskusite najprej kakšnega aromatiziranega ali pa mate, ti imajo blažji okus (obvezno iz kakšne čajnice). Mao feng, ki je tudi zeleni, pa tudi meni ni všeč, je preveč zemeljski, močan.