Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Težave s težo.. en problem

BlackBuddafly
Starost: 32Pridružen: 17. sep 2007Prispevkov: 10Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. dec 2007 12:45
Povezava do prispevka
Lep pozdrav. Prosila bi za odgovore na dve vprašanji.
Najprej glede prehranjevanja. Nikoli nisem sploh pazila na prehrano, jedla sem do sedaj vedno čist vse, kar mi je pasalo, včasih še več. Sem nekaj malega trenirala, ampak ne tako zares, pač za hobi. Nisem imela problemov s težo, maščobo; sem velika in sploh dokler sem še rasla sem bila kar precej suha. Zdaj pa pač ne rastem več, kilogrami se nabirajo, ne morem pa spremenit načina prehranjevanja. Mislim, da sem navajena tako psihično kot fizično.- psihično nimam nobene močne volje, da bi se čemu odrekla sploh in se sploh ne morem probat prisilt; fizično pa nevem.. saj nisem tako zelo lačna vedno, da bi mi v želodcu krulilo, ampak občutek imam, da imam od vsega tega zelo velik želodec.  če je možno to.. Tako da, če je katera imela slučajno kakšne podobne probleme, ali pa da ve, kaj se lahko naredi, naj prosm pove. Ker če bo šlo tako naprej, bo vedno slabše.
Druga stvar je pa manj splošna. V bistvu me zanima za področje nadlahti, mesto tricepsov, torej bolj zadnja stran. Zanima me, kako se da tak lepo oblikovat del roke, da ni več te maščobe oz kože, sploh ne vem točno kaj se lepo nabere tam. Če se to da zrihtat.
Hvala za odgovore (pa srečno novo leto.).
0
Nazaj na vrh
HitRi
Starost: 39Pridružen: 12. nov 2005Prispevkov: 199Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 31. dec 2007 14:31
Povezava do prispevka
glede prehranjevanja boš pač mogla spremenit zdaj nisi točno napisala kaj si jedla pa kolikokrat na dan, pač si boš mogla vzet da boš jedla 5* na dan in to večinoma beljakovine, in kompleksne OH, umaknt boš mogla sladkarije in podobno nezdravo hrano. Glede oblikovanja rok, lahko daš poudarek na teh vajah vendar ti vsen priporočam da delaš vaje za celo telo, najboljš da se ponovem letu vpišeš na fitnes pa ti bojo še tam razložili glede samih vajh.
 
Drugač pa srečno 2008 pa ne se preveč sekirat Smile
0
Nazaj na vrh
1A
Starost: 41Pridružen: 7. mar 2006Prispevkov: 2365Kraj: vedno nekje vmesStatus:Offline
Objavljeno: 31. dec 2007 15:12
Povezava do prispevka
očitno si prišla v leta ko bo potrebno malo paziti kaj poješ (če boš to hotela). Prišla si ven iz pubertete, morda nehala rasti in to je to. Spreminjaš se v žensko. Sčasoma boš ugotovila da bo za isto postavo potrebno čedalje več odrekanja in vadbe. Menim da je to normalna faza. Če želiš učvrstiti telo, shujšati, biti fit,... boš morala paziti kaj ješ in pridno vaditi.
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 38Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 31. dec 2007 16:05
Povezava do prispevka

BlackBuddafly,
to je čist normalno, da prides v leta ko se ti kg kar naenkrat začnejo kopičit, poleg tega pa nehaš rasti. Še dobro, da si se začela zavedat tega. In zdaj lahko ukrepaš preden si boš nabrala preveč kg.
Vedi pa, da moraš spremenit način razmišljanja in delno tudi način življenja. Besede kot so: ne morem, nimam volje, sem navajena, ... kar pozabi.
Najprej moraš sploh imeti željo, da kaj spremeniš, torej če si tu odprla temo in prosila za pomoč, jo verjetno že imaš. Zdaj pa najdi še voljo in motivacijo in ukreni kaj. Dokler si še mlada imaš še lepo priložnost, ker pozneje bo vedno težje.
Preden pa začneš se primerno izobrazi z branjem člankov na tem (in sosednjem maxximum) portalu. Boš vidla ko enkrat osvojiš ta zdrav slog dobesedno ``not padeš´´ in začneš celo (mogoče pretiravam?) uživat v tem.

Ampak brez volje in želje ni nič.

Za oblikovati telo pa je najboljši fitnes. Saj verjetno bi spremenila še kak drug del telesa, ne samo roke? Obstaja tisoč in ena vaja s katero si lahko izboljšaš izgled rok (in še kaj drugega). Poleg vsega pa je pri tem izredno pomembna tudi pravilna prehrana.

Pa srečno 2008 tudi tebi.
0
Nazaj na vrh
tinchyka
Starost: 33Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 4716Kraj: somwhere over thereStatus:Offline
Objavljeno: 31. dec 2007 16:26
Povezava do prispevka
BlackBuddafly, te popolnoma razumem. Tudi jaz sem, ko sem bila malo mlajša lahko pojedla vse, karkoli, kadarkoli in kolikor sem hotela. Zdaj pa je pač potrebno malo popaziti. Njaprej zmanjšaj količino tistega, česar poješ največ in je nezdravo( pri meni so to naprimer sladkarije) in se začni ukvarjati s športom.Boš videla, da bo šlo, samo vztrajati je treba
I may not be perfect, but I'm always me.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Težave s težo.. en problem
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Fauci je dejal, da ne ve, od kod se je vzelo pravilo o socialni oddaljenosti dveh metrov, priznal pa je tudi, da ni bilo študij, ki bi priporočale maskiranje otrok.