Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Pečenje v pečici brez maščob

Ic3PrIncZ
Starost: 39Pridružen: 9. okt 2004Prispevkov: 3133Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 17. maj 2009 12:29
Povezava do prispevka
Odločila sem se da bom poskusila vse kar skuham pripraviti z minimalno maščob. Ker vem da je pečica zelo primerna za tak način kuhe, me zanima če imate kak nasvet.
Zanima me na kakšen način prideš do dobrih rezultatov brez uporabe maščob.

Mislila sem si kupiti malo večjo ovalno posodo s pokrovom, da bi not zložila sestavine in bi se potem kuhale v lastnem soku. Nekaj v tej smeri.

Razpišite se. Glede pripravljene hrane ni omejitev oz. je vseeno, ker me zanima bolj način priprave. Lahko napišete tudi kakšne konkretne primere.
Light travels faster than sound! This is why some people appear bright until you hear them speak.
0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. maj 2009 12:37
Povezava do prispevka
Mi za pečenje brez maščob uporabljamo tole (mislim da ni ista firma, ampak nekaj takšnega pač Big smile ). V temi je tudi moj komentar na to.

Drugače pa za v navadno pečico pomoje dobro razmišjaš ... verjetno bi si morala dobiti kakšno kvalitetno posodo, na katero se hrana ne prime (teflon?)... in če kuhaš brez maščob je dobro uporabljati kakšna zelišča ali zelenjavo za popestritev okusa. Meni je takšna hrana nasploh bolj okusna kot kaj mastnega =)
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 17. maj 2009 16:13
Povezava do prispevka
Pred leti sem kupila dva pekača s pokrovoma od Ema Celje, kjer se da peči brez maščob. Težka, črne barve.
V večjem je rešetka, na katero naložiš sestavine in jih lahko pečeš čisto brez maščobe.
Na manjšem je na pokrovu ena posodica, v katero naliješ tekočino (vodo, vino ...), ki nato med peko počasi kaplja v pekač.
Iz obeh pekačev so jedi izjemno okusne !

V trgovinah pa se dobijo tudi vrečke, v katere daš vse, kar želiš speči in nato se v njej lepo dušijo v lastnem soku. Aroma je izjemna!

Če pa želiš hrustlajvo skorjico, pa pred koncem pekača le odkriješ, vrečko pa prerežeš.
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 38Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2009 8:19
Povezava do prispevka
Jaz pečem na peki papirju in to vse od rib do mesa, brez kančka olja. Pa sploh ni važno kakšen pekač imaš. Čeprav najraje pečem v steklenem ali keramičnem. 
0
Nazaj na vrh
Pegasus
Starost: 40Pridružen: 22. okt 2005Prispevkov: 13101Kraj: LitijaStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2009 9:13
Povezava do prispevka
Tudi mi zelo veliko pečemo kar na peki papirju, brez olja in se super obnese. V vrečkah za peko ponavadi pečemo ribe z zelo malo olja in so zelo okusne in sočne.
You have enemies? Good. That means you ve stood up for something, sometime in your life.
- Winston Churchill
0
Nazaj na vrh
Pandica
Starost: 32Pridružen: 28. sep 2007Prispevkov: 338Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2009 20:54
Povezava do prispevka
Sam ne se kupit tisto pečico za brez maščob ki jo majo na top shopu, prijateljica si je nabavila  in je hrana spečena v njej neokuso gumijasta 
0
Nazaj na vrh
Bonbonchy
Starost: n/aPridružen: 11. jan 2007Prispevkov: 1097Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2009 11:40
Povezava do prispevka
Jaz uporabljam navadno pečico (že res od pamtiveka) in vrečke za pečenje, ki so bile omenjene že zgoraj. Piščanec in puranček sta naravnost odlična iz teh vrečk :).
0
Nazaj na vrh
Ic3PrIncZ
Starost: 39Pridružen: 9. okt 2004Prispevkov: 3133Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2009 14:55
Povezava do prispevka
Hvala za vse odgovore.
Še vedno stremim k neki stekleni posodi ala tale
http://www.allianceonline.co.uk/product_images/Pyrex%20Oval%20Casserole%2017.jpg
Saj vrečke so verjetno tudi vredu, samo predstavljajo brezvezen odpadek, pa raje celo posodo vržem v stroj. Je pa verjetno učinek zelo podoben ne Smile


Tiste, ki pečete kar na peki papirju, a ni potem hrana nič suha? Se po vrhu ne posuši?
Jaz sem včasih z alu folijo pekla, pa sem potem delno zavila, da se ni posušilo.
Light travels faster than sound! This is why some people appear bright until you hear them speak.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2009 23:01
Povezava do prispevka
Ic3PrIncZ, jaz imam tak pekač. Obvezno uporabi pokrov in natoči vodo, ker bo sicer vse presušeno, kot si že sama ugotovila. Je pa kar fajn stvar.
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. maj 2009 11:57
Povezava do prispevka
Obstajajo tudi glineni neglazirani pekači, če se ne motim se jim reče rimski lonec. Pred uporabo jih moraš nekaj časa namakati v vodi, nato pa vanj naložiš hrano, pokriješ in pečeš dolgo časa pri nizki temperaturi.
0
Nazaj na vrh
*nina*
Starost: 31Pridružen: 9. avg 2006Prispevkov: 185Kraj: obalaStatus:Offline
Objavljeno: 22. jul 2009 21:30
Povezava do prispevka
Oj
Zelo imam rada ocvrto cvetačo,bučke itd. vendar to ni preveč zdravo zaradi cvrtja pa me zanima če je že katera sprobala narediti panirano cvetačo v pečici na peki papirju naprimer? Bi to sploh pršlo vredu?
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Pečenje v pečici brez maščob
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Večina nas pozna koga, ki je prepričan, da je strokovnjak za vse, ne glede na svoje dejansko znanje.