Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Look vs. quality

Pojdi na stran 1 , 2
Alias
Starost: n/aPridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 298Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. mar 2004 9:21
Povezava do prispevka

Je bolj pomemben izgled ali počutje? Ali potenje (da ne omenim posledično še vonja ) v poliestru odtehta nezmečkan videz oblačil? 


Poceni cunjice, ki zdržijo dve do tri pranja ali ste pripravljene dati kak cekin več in se odločiti za kak kos oblačila manj, pa da trajajo dlje?


Znate oceniti kakovost ponujenega?  


 


 

0
Nazaj na vrh
samsara
Starost: 52Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 4656Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 8. mar 2004 9:27
Povezava do prispevka

Zame je definitivno pomembno počutje, kot izgled, čeprav včasih potem trpi "eleganten" videz- široka krila in hlače, nizke pete...


Cunjic, ki zdržijo dva do tri pranja pa tako in tako praktično nikoli nisem nosila, ker se ti to na dolgi rok definitivno ne splača. Prav tako pa si praviloma ne kupujem nekih precej dragih stvari, ker se jih potem naveličam enako hitro kot ostale, ampak se mi zaradi denarja, ki sem ga plačala, smilijo in delajo gnečo v omari.


Kakovost ponujenega? Ja, z leti si nekaj izkušenj pa že nabereš, ampak za neko hudo strokovnjakinjo pa se nimam. Pomembno, da se moje telo v oblačilu dobro počuti!

0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 8. mar 2004 9:28
Povezava do prispevka

uh joj, zdaj si pa naletela na pravo obsedenko z udobnostjo in sovražnico umetnih materialov (razen, če je v njih res dober občutek, ker niso vsi umetni materiali tudi slabi )


da o tem kako dolgo v trgovini z oblačili pregledujem šive, če je vse vredu, sploh ne govorim  prevečkrat sem že kupila kaj slabo zašitega za visoko ceno, zdaj pa se jim ne pustim več nasr.., sploh pa glede na to, da se kr spoznam na to kako morajo stvari zgledati! drugače pa v principu raje dam za kak kos oblačila več denarja, če vem da je res kvalitetno izdelan


je pa odvisno tud od priložnosti za katero kupujem, npr. pri majici za tek mi je pač vseeno, če se bo spodnji rob kmalu sparal al ne


no to je moje mnenje, sicer pa je pomembno, da dobro izgledaš in da se v tem tudi dobro počutiš

0
Nazaj na vrh
Lenči
Starost: 42Pridružen: 19. okt 2003Prispevkov: 5979Kraj: ..........Status:Offline
Objavljeno: 8. mar 2004 9:29
Povezava do prispevka

Jaz v glavnem nosim samo bombaž in ostale naravne mateiale, ker sovražim občutek plastičnosti in da koža ne diha.Poleti veliko nosim lanena oblačila, ker so prijetno hladna in še ne lepijo se na kožo. Kupujem tisto kar mi je všeč, sem pa primorana gledati na ceno. Pa tudi če bi imela na tone denarja, ne bi dala npr. 50.000 za ene hlače. Se je pa že večkrat pokazalo, da draga blagovna znamka ne pomeni nujno tudi kvalitete. 


Kakovost? Se mi zdi, da zdaj že kar hitro ocenim kvaliteto oblačila, definitivno pa v tisto trgovino, kjer so me včasih okrog prinesli, ne stopim več.

0
Nazaj na vrh
Cokoladna
Starost: n/aPridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1919Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 8. mar 2004 10:10
Povezava do prispevka

sama takoj vidim,kateri material je cheap in se bo hitr znucal.Majcke pod 3000 sploh ne kupujem,ker so vecinoma ,naprimer v New Yorkerju je roba ful nekvalitetna.Enkrat sem sla nekaj pomerjat,pa je na meni stalo kot povinil vreckaSploh pa ne maram oblacil,ki dajajo "cheap" izgled,oziroma so iz takega materiala.


Avantgarde je pa isto...sem enkrat kupila nek pulovercek,ki je izgledal ful kvaliteten,dala 11 tisoc,potem se mi je pa po enemu tednu cisto zmuckal.


V glavnem,ni odvisno od firme,ampak bolj od tega,kako znas sam preceniti,koliko je stvar kvalitetna.

življenje je cukrček!
0
Nazaj na vrh
Maxi
Starost: 57Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 342Kraj: MozirjeStatus:Offline
Objavljeno: 8. mar 2004 10:28
Povezava do prispevka

Glede na to, da ne sledim dnevnim modnim trendom, da moram biti vsakodnevno urejena v službi, da moj dan včasih traja tudi več kot 12 ur, je seveda jasno, da si slabih materialov enostavno ne morem privoščiti.


Ne prenesem umetnih materialov, ne kupim kostima, če ni 100% volna, pa še "volna" ni enaka "volni" (da ne zakompliciram s kakšno bolj natančno razlago o "štofih"). Obožujem "tehnološko obdelane" bombaže, ki ohranjajo naravne značilnosti, ki pa so izjemno mehki ter se skoraj ne mečkajo.


Da ne govorim o čevljih (usnje+usnje+usnje).


žal običajno nimam dovolj časa, da bi brskala po trgovinah za tovrstnimi oblačili, zato se omejujem na preizkušene blagovne znamke višjega/visokega cenovnega razreda (čeprav sem tudi tu pozorna na materiale, izdelava pa je tu praktično brezhibna).


Da me vse skupaj ne udari preveč po žepu, priznam, da nakupujem načrtno in skoraj izključno na razprodajah, pretežno v tujini, kjer je izbira na razprodajah večja in cene nižje.


Maxi

0
Nazaj na vrh
tanjal
Starost: 69Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. mar 2004 10:34
Povezava do prispevka





vsekakor je pomembna kvaliteta in ne cena. včasih dobiš za veliko denarja zelo slabo kvaliteto (posebno sintetična oblačila), drugih pa čisto poceni kupiš zelo dobro oblačilo ali obutev. jaz osebno najraje kupujem bombaž z dodatkom lycre, ravno tako viskozo. poleti pa imam najraje svilo in lan. seveda tudi bombaž. ti materiali so malo bolj zoprni za vzdrževanje, še posebno likanje, ampak neprimerno boljše se počutim v laneni ali bombažni obleki, pa tudi če je na riti pomečkana od sedenja v službi. svila je pa sploh čisti luksuz. sintetične stvari, posebej  polyester pa sčasoma dobijo vonj, ki se ga ne znebiš več in tako stvar je najbolje vreči v smeti. zelo mi je pa všeč sp. perilo iz modala ali tactela, ki je izredno prijeten za nošenje in vzdrževanje.

tanjal
0
Nazaj na vrh
nina
Starost: n/aPridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 2384Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. mar 2004 11:31
Povezava do prispevka
Cokoladna je napisal/a

 sama takoj vidim,kateri material je cheap in se bo hitr znucal.Sploh pa ne maram oblacil,ki dajajo "cheap" izgled,oziroma so iz takega materiala.


V glavnem,ni odvisno od firme,ampak bolj od tega,kako znas sam preceniti,koliko je stvar kvalitetna.



Se strinjam Cokoladna.Tudi jaz vedno presodim glede materijala.Samo seveda mi je pa kdaj kaksen puli ali majcka ful vsec pa vseeno kupim ker mi je toook vsec,da ceprav vem da se bo zmuckal,vseeno kupimI Dunno (in pomoznosti za tak pulover dam se veliko kesa,ceprav vem v kaj se spuscam)





0
Nazaj na vrh
tanjal
Starost: 69Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. mar 2004 11:35
Povezava do prispevka





meni se je že večkrat zgodilo, da sem kupila cunjico čisto poceni, potem sem pa ugotovila, da je zelo kvalitetna. tako sem npr. kupila puloverček iz kašmirja in svile za 6.000 sit, svilen puloverček za 6.000 sit ipd. ponavadi dobiš za tako ceno kakšno zanič plastiko. lp.

tanjal
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 8. mar 2004 11:38
Povezava do prispevka

Jaz pa za tele majčke, ki so moderne eno sezono ne dam prav veliko denarja. Gledam pa, da so bombažne.


Za stvari, ki jih bom pa dalj časa nosila, pa cena ne predstavlja tak problem, mora pa biti v mejah normale.

0
Nazaj na vrh
Alias
Starost: n/aPridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 298Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. mar 2004 14:20
Povezava do prispevka

alenka je napisal/a ?Se je pa že večkrat pokazalo, da draga blagovna znamka ne pomeni nujno tudi kvalitete?


Se povsem strinjam. Sodelavkina hči si je ravnokar dala zašiti maturantsko obleko. Najprej se je s sošolko oglasila pri znani slovenski oblikovalki, kjer je bil ocenjeni znesek okoli 80.000,00 sit, izbirala pa bi lahko med petimi predloženimi modeli, materijal je bil sintetični cady. Potem sva jo z mamo uspeli prepričati v obisk trgovinice s tkaninami, kjer ji je šivilja brez zvenečega imena za obleko iz prelivajočega se svilenega šantunga (kroj po posvetu povsem po željah in z blagom vred) zaračunala okrog 22.000,00.


tanjal je napisal/a






?Tako sem npr. kupila puloverček iz kašmirja in svile za 6.000 sit, svilen puloverček za 6.000 sit ipd. ponavadi dobiš za tako ceno kakšno zanič plastiko...KJE, PUNCA, KJE???


tanjal je napisal/a?zelo mi je pa všeč sp. perilo iz modala ali tactela, ki je izredno prijeten za nošenje in vzdrževanje?


Modal je vlakno sorodno viskozi, zato prijeten otip ni vprašljiv, Tactel pa sicer tehnološko dovršeno sintetično vlakno, ki res preseneča s svojo dovršenostjo in se povsem strinjam s Tanjinim zadovoljstvom ob uporabi. Med drugimi ga uporabljajo za perilo v Shiesserju in mu trgovsko rečejo kar

0
Nazaj na vrh
Iree
Starost: 56Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 9321Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 8. mar 2004 20:51
Povezava do prispevka
Alias je napisal/a Potem sva jo z mamo uspeli prepričati v obisk trgovinice s tkaninami, kjer ji je šivilja brez zvenečega imena za obleko iz prelivajočega se svilenega šantunga (kroj po posvetu povsem po željah in z blagom vred) zaračunala okrog 22.000,00.




Kje pa sta ta trgovina in ta sivilja?
0
Nazaj na vrh
Alias
Starost: n/aPridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 298Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 9. mar 2004 9:25
Povezava do prispevka

Iree je napisal/a Kje pa sta ta trgovina in ta sivilja?


Če odkrijem naslov, bo vrsta pred menoj daljša. Kar ne vem, no... Je ša že malo manjša zaloga svil, tudi zaradi moje malenkosti.


(Pššššt... na uho... v Ljubljani, na Celovški cesti, poglej v imenik pod "Figura"... sam ne okol govor t... )


lp

0
Nazaj na vrh
sončica
Starost: n/aPridružen: 2. nov 2003Prispevkov: 232Kraj: AjdovščinaStatus:Offline
Objavljeno: 12. mar 2004 21:28
Povezava do prispevka

Mene znamka sploh ne pritegne ker sem se že večkrat močno uštela in kupila drago in NEKVALITETNO oblačilo znane znamke... Strinjam se s Čokoladno da se da kvaliteno oblačilo propoznati po materialu, še bolj pa se strinjam s Pikico ki tako kot jaz pregleduje šive...

Don t worry, be happy!
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. mar 2004 21:42
Povezava do prispevka
Alias je napisal/a

Ali potenje (da ne omenim posledično še vonja ) v poliestru odtehta nezmečkan videz oblačil? 



Nikakor!! Sovražim umetne materiale.

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Look vs. quality
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.