Sicer imam enega, ampak bi rada preizkusila se kakega drugega.
P.S. Pa kake torte delate kej? S cim jih filate? Kake kreme, kompote...itd
Najbolj preprost biskvit:
Na vsako jajce daš cca. 30 g (+/- 5 g - odvisno od velikosti jajc) sladkorja in moke. Nič pecilnega, nič vode, ... Če želiš dvakrat prerezat, vzami 4 jajca.
Stepeš sneg, dodaš pol sladkorja, preostanek sladkorja dodaš k rumenjakom, ki jih penasto vmešaš. Tej masi z leseno lopatko dodaš sneg, na koncu preseješ moko in jo vmešaš (spet z lopatko).
Sicer pa jaz rada delam predvsem ene par tort, ki se nato konstantno pojavljajo na raznih RDjih. Sacherca, čokoladna s kokosovim in mandljevim biskvitom (brez moke) in skutina. Izjema je nečak, ta dobi vedno sadno in posebne oblike
STAŠAAA... kako narediš Sacher torto? a je fajn sočna? men nikol ne rata
Po tem receptu:
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=1276&besede =sacher
P.S. Obvezno preberi tudi opombe pod receptom
Meni se zdi, da zraven višenj najbolj paše kar čokoladna krema.
Sydney: kakšen biskvit pa delaš, čokoladen? Jaz imam super recept za cokoladno torto z višnjami in čokoladno kremo, ki sem ga leta po malem spreminjala in je zdaj njaamiii...ga bi morala poiskati. Je pa kar redilna zadevca
Absoluten favorit med tortami z višnjami mi je pa tale:
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=2087&besede =pepelkina%20torta
To je pa podobno njami, kot "Donavski valovi".
http://www.kolinska.si/recepti.php?kategorijaid=16&recep tid=157
Pa sem našla recept. Vrstnega reda verjetno ni potrebno pisat, ali pač?:)
TESTO:
15 dag margarine
22,5 dag sladkorja
6 jajc (sneg)
15 dag čokolade
10 dag moke
2 ½ zavitka čokoladnega pudinga
½ pecilnega praška
1 vanilin sladkor
sladka smetan oz. mleko
limonina lupina
ČOKOLADNA KREMA:
3 sladke smetane
20-25 dag čokolade
Jaz to delam čist po občutku, tako da so te smetane bolj za pomoč:) V sladko smetano dodaš jedilno čokolado (koščki, da se prej stopi), in rahlo kuhaš 2 do 3 minuti (mora vreti)! Ohladiš, daš v skrinjo za par uric, da se rahlo strdi in zmiksaš. Včasih se krema ne zgosti tako dobro, pa povadi pomaga, če jo daš nazaj v skrinjo in ponovno miksaš
Pečeno testo prerežem, namočim z višnjevim sokom, včasih premažem s kakšno dobro marmelado, dodam višnje in nato kremo, pa spet testo. Krema, ki ostane, jo namažem po zunanji strani, ter posujem z naribano čokolado.
Ta torta je za hude ljubitelje čokolade! Je pa bolj dobra čez par uric, ko se testo že malo prepoji. Delam pa to v manjšem pekaču, vendar je tudi za tortni model ok, samo da se 2x prereže.
Parkrat na leto si jo je treba privoščit!
Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...
Tanja je všečkal/a forumski zapis Kaj ste danes uporabile za osnovno nego obraza? II. del.