Ineya živjo, svetujem ti, da zelo omejiš uporabo katerikoli olj. Olje je koncentrirana maščoba, maščob pa naše telo potrebuje le okrog 10 odstotkov. Več kot dovolj maščob je v polnovredni rastlinski prehrani. Veliko več informacij o problematičnosti olj najdete v knjigi Meso je problem!. Spodaj je nekaj citatov iz te knjige:
"Kakor mnoge laži, tudi ta prevara izvira iz pohlepa. V 50-ih letih dvajsetega stoletja so se tovarne, ki so pridobivale olje iz semen, znašle v krizi, potem ko so se v proizvodnji barv in plastike namesto tradicionalnih surovin začele uporabljati cenejše surovine na bazi nafte. V obupnem iskanju novih kupcev so izdelovalci rastlinskega olja začeli na vse pretege hvaliti »varovalni učinek« rastlinskega olja za srce.
Priznani fiziolog dr. Ray Peat je zapisal: »Vsakršno olje, tudi če je hladno iztisnjeno iz ekološko pridelanih surovin, nepredelano, hranjeno v stekleni embalaži in v hladnem, temnem prostoru, je škodljivo. Dejansko mu ne moremo določiti roka uporabnosti, ker se začne takoj kvariti. Ko se ogreje na telesno temperaturo, se še hitreje razgrajuje. Ko ga zaužijemo, se veže na celice in moti vse kemične procese v telesu. Posledično nastanejo hormonska neravnovesja, vnetja in vse vrste bolezni.«
Leta 2000 je dr. Robert Vogel z marylandske univerze opravil raziskavo, pri kateri je meril arterijski pretok krvi sicer zdravih udeležencev – pred in po zaužitju olivnega olja s kruhom. Dr. Vogel je dognal, da olivno olje za 31 odstotkov omeji pretok krvi v žilah poskusnih oseb! Odkril je, da olja poškodujejo nežno endotelijsko oblogo krvnih žil, s tem ko povzročajo krčenje žil in tudi nastajanje žilnih oblog."