Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zelena kava za hujšanje

8. maj 2013 9:33
0

Oglasno sporočilo

zelena_kava_hujsanje
Foto: pho­tos.tradeholding.com

... zeleni čaj, a raziskava je pokazala, da ima zelena kava veliko močnejši učinek. Deluje tako, da pospeši metabolizem in sposobnost telesa, da maščobe kuri hitreje. Vodja raziskave, Hiroshi Shimoda, je povedal: "Če človek na dan zaužije približno 1 kilogram hrane in se tej hrani doda 10 g ekstrakta zelene kave na dan za 14 dni, se telesna teža zmanjša za kar 35 %. Navadna pražena kava nima takšnega učinka."

Hiroshi Shimoda in ostali raziskovalci shujševalni učinek zelene kave pripisujejo dvema učinkovinama: prva je kofein, ki ga zelena kava vsebuje manj kot pražena, druga pa je klorogenska kislina, ki jo segrevanje uniči: "Klorogenska kislina je stabilna na sobni temperaturi, visoke temperature pa jo uničijo. Praženje zato uniči klorogensko kislino."

V raziskavi so testne miši razdelili na tri skupine: eno skupino so hranili s prehrano, ki je vsebovala 1 % ekstrakta zelene kave, drugi so v hrano dodali malo kofeina, tretji skupini pa klorogensko kislino. Nato so analizirali kri, telesno težo in delovanje ledvic in ugotovili, da sta imela samo kofein in samo klorogenska kislina zelo slab učinek. Skupaj, torej v obliki ekstrakta zelene kave, pa se je mišim telesna teža zmanjšala za kar 35 %.

Za konec so raziskovalci s Shimodo na čelu zaključili, da priporočajo ekstrakt zelene kave vsem, ki se želijo znebiti odvečne telesne maščobe.
Raziskava je bila objavljena v medicinski reviji BioMed Central Complementary and Alternative Medicine.

PREBERITE TUDI: Zelena kava za hujšanje - učinkovitost je pokazala še ena raziskava

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Modne revije, ki je bila oktobra, se je udeležilo kar nekaj najbolj znanih zvezdnikov.