Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Veganska prehrana najboljša izbira za hitro hujšanje

11. nov 2014 8:00
0

Oglasno sporočilo

... namreč ljudje, ki so se prehranjevali izključno z rastlinsko prehrano, najbolj shujšali. Ostale prednosti veganske prehrane vključujejo manjšo vsebnost nasičenih in nenasičenih maščob in zaužitje večje količine makro hranil.

V raziskavi, opravljeni na univerzi Arnold School of Public Health in objavljena v The International Journal of Applied and Basic Nutritional Sciences, so primerjali, koliko so shujšali tisti, ki so se prehranjevali veganski in tisti, ki so se prehranjevali tako, kot priporočajo uradne smernice (obvezni mlečni izdelki in meso) in tisti, ki so se prehranjevali pretežno rastlinsko. Po šestih mesecih so posamezniki na veganski dieti izgubili več telesne maščobe kot v ostalih dveh skupinah – in sicer v povprečju za 4,3% oz. 8 do 9 kilogramov.

Prehrana teh, ki so se prehranjevali vegansko, je bila sicer visoko ogljikovo-hidratna, a je imela hrana seveda nizek glikemični indeks – ta pa vemo, da je ključnega pomena. "V ZDA smo postali kar malce ogljikovo-hidratno-fobični, ko gre za hujšanje," so povedali raziskovalci. Hujšanje pa ni bil edini pozitivni učinek veganske prehrane; izgubili so tudi največ telesne maščobe (ne le telesne teže), imeli nižji ITM in manj nezdravih maščob v krvi. Izločitev vseh živil živalskega izvora je bilo ključno za tako dobre rezultate – zgolj izločitev vsega mesa, razen morske hrane, ni dala nič kaj dosti drugačne rezultate kot klasična prehrana z mesom in mlečnimi izdelki.
 

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vsi vemo, da Francozinje slovijo kot nadvse šik ženske, ki več kot na modo dajo na slog.