Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Oblikovanje obrvi

Pravila za oblikovanje obrvi

18. sep 2009 11:40 Tanja Matko
10

Oglasno sporočilo

Obstaja nekaj preprostih pravil, ki veljajo za vse.

 oblikovanje obrvi po točkah Preden začnete z oblikovanjem, postavite en svinčnik ob rob nosu popolnoma naravnost navpično navzgor in z drugim svinčnikom zaznamujte notranji rob ob korenu nosu, kjer se začne notranja linija obrvi (A). Vse dlačice, ki rastejo bolj proti nosu, je potrebno odstraniti.
Nato postavite svinčnik od roba nosu preko zenice očesa, če gledate naravnost – tam, kjer gre svinčnik preko obrvi, mora biti najvišja točka linije obrvi (B).
Sledi še tretja ključna točka: svinčnik postavite od roba nosu preko zunanjega kotička oči – tam, kjer gre svinčnik mimo obrvi na zunanjem delu, se mora obrv zaključiti (C), kar pomeni, da populite obrvi, ki rastejo izven te linije.

Ko si odstranjujete odvečne dlačice, to počnite pred povečevalnim ogledalom. Da pa ne bo neljubih presenečenj v obliki praznih mest, kjer bi morale biti obrvi, se po vsakih nekaj izpuljenih dlačicah poglejte v navadno ogledalo z razdalje približno 30 cm.


Kaj storiti, če je oblika vaših obrvi uničena zaradi napačnega oblikovanja v preteklosti?

Žal vam v tem primeru ne ostane kaj dosti možnosti. Ena je ta, da si redno vsak dan popravljate manjkajoče obrvi, tako, da jih dorišete s svinčnikom za obrvi ali s senčilom in ustreznim čopičem v odtenku, ki popolnoma ustreza naravni barvi vaših obrvi.

Druga, ki je lahko zelo rizična, pa je ta, da si greste obrvi trajno ali začasno vtetovirati. To varianto vam priporočamo le pod pogojem, da tisti ali tistemu, ki vam bo obrvi tetoviral, res 100 % zaupate, da ste pred odločitvijo dobro preverili njegovo dotedanje delo in da vam obrvi vtetovira po tem, ko vam je najprej narisal vašo naravno obliko, ki jo vi pred tem vidite in potrdite. Ni namreč hujšega od napačno vtetoviranih obrvi – za razliko od napačno zarisanih, ki jih lahko kadarkoli odstranite, boste morale s tetoviranimi živeti za vedno ali vsaj nekaj let.

obrvi - permanentni make up

Ne glede na to, za katero možnost se boste odločile, hkrati upajte, da vam bodo obrvi na golih mestih sčasoma ponovno zrasle. To lahko pospešite tako, da si gola področja, kjer ste nekoč imele obrvi in vam zdaj raste le še prozoren puh, nekajkrat zapovrstjo pobrijete.

Drugi korak, ki sledi oblikovanju obrvi s pinceto, ni potreben pri tistih, ki imajo naravno dovolj goste obrvi - to je dorisovanje predelov z manjkajočimi dlačicami (ali celotnih obrvi, če so zelo redke) s svinčnikom ali senčilom za obrvi. Nekoč je bilo to precej problematično, saj ni bilo na voljo niti kakovostnih svinčnikov za obrvi, danes pa je ponudba dovolj široka, da boste našle izdelek, ki vam bo ustrezal tako po teksturi kot tudi po barvi. Izbirate lahko med svinčniki za obrvi, pri čemer vedno pazite, da niso mastne temveč pudraste teksture in čim bolj obstojni. Nič kaj prikladno namreč ni, če pridete domov in ugotovite, da ste cel dan hodile okoli s polovico ene obrvi, medtem ko je druga ostala na vaših prstih, ko ste se popraskale ali popravile pramen las. Druga možnost so tako imenovana senčila za obrvi, ki jih nanašate z ustreznim čopičem.

Pri dorisovanju obrvi so vam lahko zelo v pomoč plastične šablone, ki so na voljo pri mnogih kozmetičnih hišah z dekorativno kozmetiko in ki vam olajšajo doseči lepo in enakomerno linijo obrvi. Izberite šablono, ki najbolj ustreza vaši naravni liniji obrvi. Če pa se zaradi dolgoletnega pretiranega puljenja ne spomnite več, kakšna je vaša naravna oblika, poiščite kakšno starejšo fotografijo, na kateri še niste imele 'pokvarjenih' obrvi.

 svinčnik za obrvi

senčilo in šablone za obrvi

Trendi zadnjih let narekujejo precej široke in čim bolj naravne obrvi, vendar ne glede na trende, ki bodo čez nekaj let morda povsem drugačni, se vedno držite pravila, da ne posegate pretirano v naravno linijo svojih obrvi. Take obrvi vam najbolje pristajajo in ne glede na trenutne modne zapovedi boste z obrvmi, ki lepo uokvirjajo vaš obraz in poudarjajo vaše poteze, zagotovo vedno najbolj "in".

 lepe in naravne obrvi  lepe in naravne obrvi

(naslovna fotografija: Estee Lauder)

Pojdi na stran

10

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
   • Tanja

   • 19. dec 2008 12:54

    Kajci.p, če boš povedala, kaj ti ni jasno oz. kaj naj bi si nasprotovalo, ti bomo vse razložili.

   0
   • kajci.p

   • 18. dec 2008 13:09

    ni mi vse napisano ušeč ... nekatere izjave si kontrirajo z druimi članki ... npr. del o britju zapovrstjo, da bodo dlake ponovno zrasle...

   0
   • Andy

   • 16. jan 2008 17:28

    Članek je čista petica, Tanja bravo! Tudi meni je zelo všeč, da si ga ponazorila tudi tako bogato slikovno.
    Obrvi so res okvir obraza in če le-te niso urejene, še vsaka lepotica ne izgleda pol tako dobro kot bi sicer.

   0
   • Tanja

   • 10. jan 2008 16:17

    Hvala punce Smile 1 Upam, da mi je res uspelo vključiti vse, kar je potrebno za lepo urejene obrvi in da vam je/bo članek v pomoč pri oblikovanju in vzdrževanju lepe oblike.

   0
   • Tinka

   • 8. jan 2008 12:08

    Ja, zanimivo. Tudi nekatere zvezdnice delajo kar očitne napake Unhappy

   0
   • petka

   • 7. jan 2008 20:52

    jap Smile prva stvar, ki jo je potrebno urediti pred ličenjem.

   0
   • majckena

   • 7. jan 2008 20:10

    Tanja res si se zelo potrudila.Hvala

   0
   • SPA

   • 7. jan 2008 18:48

    Se strinjam s predhodnicama! In ja, spet ugotavljam, da bo NUJNO treba na oblikovanje obrvi. Trenutno spadam v kategorijo zelo naravne Wink

   0
   • sarah

   • 7. jan 2008 18:36

    Tanja, članek je odličen, zelo lepo prikazano s praktičnimi primeri.

   0
   • inga

   • 7. jan 2008 17:00

    Odličen in zelo poučen članek. Si grem kar zdajle malo urediti obrvi in pogledati, kakšne napake sem do sedaj delala.

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Po mnenju strokovnjakov je izjemno zdravilna, po navedbah pa naj bi celo zavirala staranje in tako vplivala na vitalnost.