Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

To je barva leta 2020

23. sep 2019 13:22
0

Oglasno sporočilo

Pantone, mednarodni inštitut za barve, je razglasil barvo za prihodnje leto, ki se imenuje 'Pobeljene korale« (Bleached Coral). Z izbiro želijo opozoriti na odnos do planeta ter posledice, ki jih dela človek, ter opozoriti ljudi na tisto, kar je pomembno za vsakega posebej in vse skupaj v odnosu do našega planeta.

Lanskoletni očitki

Preteklo leto, ko so za barvo leta izbrali živahno koralno 'Coral reef', je sledilo kar nekaj očitkov o ignoranci alarmantnega stanja koralnih grebenov, zato sedaj želijo opozoriti na njih uničevanje. Zato so izbrali pobledelo svetlo modra barvo, ki spominja na alarmantno dogajanje v naših morjih. Korale zaradi kemikalij in visokih temperatur voda izgubljajo svojo barvo z alarmantno hitrostjo. Treba se je začeti zavedati, da koral umirajo, pravijo.

Pantone P 115-1 U Bleached Coral / Pobeljene korale

Pusta, a nekomplicirana, PANTONE P 115-1 U pobeljene korale spominja na bolj preproste čase. Pritajena in nevpadljiva barva je oster opomnik na to, kako hitro se stvari lahko spremenijo; blaga sivina, ki jo vsebuje, pa deluje malce pomirjajoče in opozarja na dejstvo, da se teku časa ne moremo izogniti. Predstavljajoč združitev sodobnega načina življenja z naravo se spopada s tanko mejo med upanjem in obupom ter postavlja vprašanje "kje smo tako zelo zgrešili?”

V upanju, da bo imela učinek se obrača na vse prebivalce planeta s prošnjo, naj se ozavestijo in začnejo delati spremembe. Trajnost in okolju prijazne prakse so brez dvoma v ospredju, zato smo lahko veseli, da modne znamke sledijo trajnostnemu razvoju.

PREBERITE TUDI: Greenery, barva leta 2017!
 

Vodilni okoljevarstveni oblikovalci v modnem svetu

Prva in najbolj opazna, ki je tudi v svetu mode začela s tem gibanjem, je bila Stella McCartney, ki ohranja svoje vodilno mesto. Tako z izbirami za modne revije kot tudi oblačili v prodajalnah ter nastopih pred mediji. Pomembno je, da se osvešča, zato dvakrat premislite o svojih odločitvah, s katerim vplivate tako na (tudi) svoje okolje kot tudi okolje in življenje prihodnjih generacij.

Spodaj pa si lahko ogledate nekaj kombinacij pobeljenih koral' kot opremi stanovanja in modnih izbirah.

'Pobeljene korale' v modi

Da bo to barva leta 2020, pa sta napovedali tudi največji britanski modni ikoni, Victoria Beckham in vojvodinja Kate Middleton.

'Pobeljene korale' pri opremi stanovanja

 

PREBERITE TUDI: Ultra vjolična, barva leta 2018!

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  • Binas 12. sep 2019 14:23
   odličen
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zadnja polna luna v letu je že pred nami. Zgodila se bo 12. 12. 2019, prinesla bo dobre vibracije in energijo.