Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Top vadba, ki najbolj upočasnjuje staranje

10. nov 2017 10:12
0

Oglasno sporočilo

Ko se staramo, se z našim telesom, utrujenim od dolgih let življenja, zgodi marsikaj. Posledice so vidne tako na fizični kot na duševni ravni.

PREBERITE TUDI: Pomanjkanje spanja pospešuje staranje kože

Najslabše je, kadar se starostnik prepusti usodi. Zapusti samega sebe in svoje telo in zase več ne želi skrbeti. Pahne se v brezno obupa, prepričan, da ne zmore ničesar več. Na drugi strani so starostniki, ki se zavedajo, da sami lahko veliko pripomorejo k svojemu stanju. Dlje, ko so aktivni, dlje bodo bolj bistri in vitalni. To je potrdila tudi nova raziskava, ki pravi, da ljudje, ki delajo vaje, lahko upočasnijo staranje možganov, in ne boste verjeli, katera vadba je pri tem najbolj funkcionalna.

Gibanje je zelo priporočljivo, za vse, ne le za starostnike. Pri starostnikih gibanje povzroči počasnejše staranje, boljšo gibčnost, počutje, in telesno formo. Vseeno pa izstopa ena vadba, ki k temu pripomore bolj, kot vse druge. In to je ples. Ples je tista vadba, ki najbolj pozitivno vpliva na staranje in ga lahko celo zelo upočasni. Pri plesu namreč ne deluje le telo, temveč tudi možgani; potrebno je razmišljati o gibih in se naučiti koreografijo. V raziskavi so sodelujočim spreminjali stile plesa, plesne ritme in koreografije. Največji izziv za njih je bil, da so se spomnili koreografije izpred nekaj časa, a s tem so razgibali tudi svoj spomin in možgančke. Raziskava je pokazala večjo aktivnost v možganih med plesom in boljšo gibčnost.

Povabite torej starejše, naj bodo telesno bolj dejavni in jih povabite na ples ali jim razkažite možnosti plesnih vadb v vaši okolici. Zagotovo se bodo počutili bolj srečni in prerojeni.

PREBERITE TUDI: Gibanje zavira staranje

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Binas pred 2 dnevoma
   Všeč
  • CandyCane pred 6 dnevi
   Vau...res najboljši
  • CandyCane pred 6 dnevi
   Eden najljubših
  • Akasha 7. avg 2018 21:14
   Bogato
  • Akasha 7. avg 2018 20:46
   Nič posebnega
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ko že mislimo, da so si pa res izmislili že vse in izčrpali vse ideje, se spomnijo česa novega.