Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Dejstva, ki jih morate vedeti, če se s partnerjem odločata za življenje v dvoje

29. nov 2018 10:20
0

Oglasno sporočilo

Ste v romantičnem razmerju in sta se s partnerjem odločila, da je čas za naslednji korak; skupno življenje? Seveda taka odločitev terja tehten premislek, a morda vam bodo tudi spodnje točke v pomoč.

PREBERITE TUDI: 32 krutih resnic o resnih razmerjih


Vaše življenje se bo spremenilo

Vedeti morate, da se bo vaše življenje spremenilo. Ne glede na to, ali ste vajeni bivanja v skupnem gospodinjstvu, ali ste vajeni bivanja sami, sedaj se bo vaše življenje spremenilo; sobivali boste namreč z nekom, s katerim še nikoli niste. Spoznali boste nove navade in si spremenili vsakdan.

Preizkusili boste svoje razmerje

Različne navade lahko privedejo do prepirov, od vas pa je odvisno, ali boste zmožni sprejeti spremembe in uveljavljati kompromise, ali ne. Vsak od vaju izhaja iz svojega okolja in načina bivanja. Zdaj se morata naučiti sobivati.

Za red in čistočo se morata truditi oba

To je pravilo vsakega gospodinjstva; za red, čistočo in higieno se moramo truditi vsi, ne le eden. Ko boste s partnerjem začeli živeti skupaj, se pogovorita in naredita seznam opravil. Povejta si, kako pomembna sta za vas red in čistoča in se vsak zase in drug za drugega trudita, da bo vajino gnezdece vedno lepo in prijetno za življenje; le tako se bosta oba počutila dobro.

Če potrebujete čas zase, to izrazite

Življenje v dvoje pomeni, da skoraj nikoli niste sami s seboj, še posebej, če si tega časa ne znate vzeti sami. Mnogim je pomembno, da so sami s seboj, saj se tako spočijejo in si uredijo misli. S tem ni nič narobe, zato se o tem s partnerjem pogovorita. Življenje v dvoje ne pomeni, da neprestano preživljata čas skupaj, temveč pomeni tudi to, da sta zmožna podariti si čas in prostor tudi eden drugemu oz. zase.

Razporeditev stvari

Če se selita v novo domovanje, si enakomerno razdelita prostor za stvari. Če pride partner v vaš dom, mu odstopite prostor za stvari. Nikoli ne mečite stran partnerjevih stvari, saj mu le-te lahko veliko pomenijo. Če se vam zdi, da je stvari in krame v stanovanju preveč, se v miru pogovorita.

Postelja

Če niste vajeni spati v dvoje, boste na začetku lahko imeli težave s spanjem. Ob vseh radostih v postelji skupno spanje namreč prinese tudi težave: smrčanje, premikanje, govorjenje v spanju, kraja odeje, kraja ali kraja vzglavnika. Premislita, kako najraje spita in po potrebi kupite eno večjo odejo ali dve manjši. Če nekdo od vaju močno brca ponoči ali je vajen, da zavzame ves prostor, potem kupite večje ležišče.

Pokazali se boste v pravi luči

Če ste do sedaj na sebi imeli masko, se ob skupnem življenju ne boste mogli le pretvarjati. Pokazali boste svoj pravi obraz; morda nesramen; jezen; zaspan; zabaven; humoren. Žal, a tako je – pokazali se boste tudi v manj lepi luči; če ste bili do sedaj lepi in dišeči, v vsem svojem sijaju; boste zdaj razkrili tudi svojo povsem človeško plat.

Dogovorite se o deljenju stroškov

Vsak par ima svoj dogovor glede financ in delitvi stroškov: nekateri si skupne stroške položnic in hrane delijo na pol, drugi odprejo skupen račun; tretji štejejo vse prihodke in odhodke za skupne.  Pomembno je, da te stvari dorečeta takoj, da kasneje ne bo težav.

Pričakujte prepire 

Ko boste z nekom živeli 24/7, je možno, da bo več prepirov; če so ti pogosti in nerešljivi, so pokazatelj netrdnega razmerja – premislite, ali boste razmerje nadaljevali ali ne. Če pa so težave rešljive, pa so to začetniški problem. Ko začnete z nekom živeti, je možno, da vas bodo nekatere njegove navade motilo, pogostejši pa bodo tudi prepiri glede opravljanja gospodinjskih del ter različne predstave o urejenem domovanju.

Ključ do uspeha

Ključ do uspeha? Komunikacija in medsebojna vzajemnost.

PREBERITE TUDI: Kako navaditi partnerja (ali otroke) na pospravljanje (4 nasveti)

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 16. maj 2019 19:50
   Super, izpolnjuje vse kriterije!
  • Katrin 17. apr 2019 22:13
   Premalo za suho kožo
  • numi 19. mar 2019 22:29
   preprost
  • numi 19. mar 2019 22:23
   sladek in vesel
  • numi 17. feb 2019 10:29
   top 2
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • mijauuu je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 1 dnevom
    Posebnih priprav na poletje nimam, razen tega, da naredim malo reda med oblekami v omarah in preverim stanje sandalov Smile Glede kože pa obvezen spf 50, izogibanje namočnejšemu soncu (kakor se pač da), več vlaženja obraza Smile
    0
   • kisla je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 3 dnevi
    Vse, kar spremenim, je malo več ukvarjanja z dlakami, kar pomeni, da pomladi bolj vestno uporabljam svojo Philips Lumeo Smile SPF uporabljam čez celo leto, pri negi pa poleti zadostuje kakšna lahkotnejša kremica kot v preostanku let ali pa serum ...
    0
   • teatime je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 3 dnevi
    Poleti je obvezen spf, sploh če sem veliko zunaj. Uporabljam samo kreme z mineralnimi filtri. Letos je to Badger's Balm. Sicer pa izbiram bolj vlažilne kreme in serume. Na morju ne sme manjkati tudi aloe vera za pomiritev kože. Spijem veliko vode in ...
    0
   • Stephanie je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 3 dnevi
    Nimam posebnih priprav na poletje. Ves čas se trudim, da jem čim bolj zdravo, domačo hrano, popijem dovolj vode in poskrbim za zadosten vnos vitaminov, mineralov in antioksidantov (ob povečanih obremenitvah ali stresu tudi s prehranskimi dopolnili). ...
    0
  Izpostavljamo
  Maščobe na točno določenem in samo na tistem delu telesa se ne da izgubiti.