Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

PRAVILA PORTALA PLANET LEPOTE

Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 22. nov 2004 12:40
Povezava do prispevka
1. člen
Obvezno spoštovanje pravil portala Planet Lepote

S prijavo na portal Planet Lepote ste v celoti in popolnoma sprejeli tudi pravila portala Planet Lepote in se zavezujete, da jih boste spoštovali. Članstvo in sodelovanje na portalu Planet Lepote sta prostovoljna.

Upoštevanje teh pravil je obvezno za vse člane portala, sicer si uredništvo pridržuje pravico popravljati, prestavljati, združevati ali brisati sporočila in teme in/ali trajno ali za določen čas odvzeti članstvo brez predhodnega pojasnila ali obvestila.

2. člen
Članstvo in vzdevek

Pred registracijo dobro premislite, kateri vzdevek (uporabniško ime) želite imeti, saj naknadne spremembe uporabniškega imena niso možne.

Ko postanete član portala Planet Lepote, se vašega članstva več ne izbriše niti na vašo izrecno željo.

V primeru nespoštovanja pravil portala se vam članstvo začasno ali trajno deaktivira, kar pomeni, da ne morete več sodelovati na portalu (pisati sporočil na forume, osebne strani, na Kozmetometer …).

Za svoja sporočila sami (tudi kazensko) odgovarjate. Uredništvo ali lastniki portala ne odgovarjajo za izjave in dejanja članov portala Planet Lepote.

Z zahtevami po brisanju ali popravljanju sporočil se obrnite na uredništvo, ki se bo po svoji presoji odločilo, če je vaša prošnja utemeljena in primerna.

Pogoji sodelovanja veljajo enako za vse, ne glede na čas trajanja članstva, število sporočil posameznega člana in podobno.

Podvojene registracije (torej da ste na portal prijavljeni pod dvema ali več uporabniškimi imeni) niso dovoljene in se izbrišejo ali združijo.

3. člen
Prepoved žaljenja

Kakršnokoli žaljenje, podcenjevanje, norčevanje, uporaba kletvic, žaljivk, prostaških, opolzkih, sovražnih, grozečih ali kakorkoli drugače (direktno ali posredno) neprimernih izrazov ali sporočil ni dovoljena. V primeru nespoštovanja tega pravila lahko uredništvo kadarkoli in brez predhodnega pojasnila izbriše ali cenzurira sporočilo, opozori kršitelja ali mu deaktivira članstvo.
V ta namen se tudi shranjujejo IP številke.

Uredništvo  se bo trudilo v čim krajšem času odstraniti kakorkoli neprimerna sporočila ali izraze, vendar sporočila ne izražajo pogledov in mnenj uredništva ali lastnikov portala. Če ste zasledili takšno sporočilo in še ni bilo umaknjeno oz. cenzurirano, vas prosimo, da nam to čim prej sporočite na elektronski naslov uredništva in dodate povezavo na stran oz. temo, kjer se takšno sporočilo nahaja.

4. člen
Varstvo intelektualne lastnine

Prepovedano je povpraševanje, iskanje in objavljanje kakršnihkoli podatkov, ki bi kršili pravo intelektualne lastnine oz. avtorskega prava.

5. člen
Odpiranje novih tem

Ni dovoljeno, da se odpre novo temo, kadar o tovrstni tematiki tema (ali več njih) že obstaja, saj to ustvarja neurejenost in nepreglednost foruma.

Nove teme odpirajte le v naslednjih primerih:
  • če svojega vprašanja ne morete uvrstiti v nobeno od že odprtih tem;
  • če je tema, kamor bi sicer lahko uvrstili svoje vprašanje že starejša od dveh let oz.
  • je bilo zadnje sporočilo na temo napisano pred dvema letoma ali več.
Preden odprete novo temo, uporabite iskalnik (desno zgoraj) in preverite, ali tema, kamor bi lahko uvrstili svoje vprašanje, že obstaja. Podvojene teme bodo izbrisane, prestavljene ali združene.

6. člen
Citiranje

Prosimo, da funkcijo citiranja uporabljate le, kadar je to potrebno.

Citiranje ni dovoljeno v naslednjih primerih:
  • če odgovarjate sogovorniku, ki je pisal ravno pred vami;
  • če se že nekaj zaporednih sporočil pogovarjate samo vi in sogovornik;
  • če se vaš odgovor nanaša le na en stavek ali odstavek sogovornika – v tem primeru  citirajte le stavek oz. odstavek, na katerega želite odgovoriti in ostalo pobrišite;
  • če sta že dva ali več citatov v enem sporočilu, ostale pobrišite, da se ne izgubi preglednost.
Če bo vaše sporočilo vsebovalo nepotrebno citiranje, bo ustrezno popravljeno.

7. člen
Tehnična pomoč

Za tehnična vprašanja (npr. vstavljanje slik oz. fotografij, slabo ali počasno delovanje, javljanje napak …) se obrnite na administratorja ali vprašanje postavite v ustrezno temo na forumu O strani PL. Tehnična vprašanja, ki jih boste postavili v drugih rubrikah, bodo prestavljena.

8. člen
Komentarji o strani Planet Lepote

Za komentarje o strani PL imate na voljo forum O strani Planet Lepote. Teme, ki jih boste o tej tematiki postavljali na drugih forumih, bodo prestavljene.

9. člen
Uporaba slovenskega jezika

Tako osnovni kot tudi internetni bonton velevata, da se pri pisanju sporočil potrudite in pišete v pravilni slovenščini, da vas lahko razumejo vsi člani. Uporabljajte tudi ustrezna ločila in pred oddajo sporočila le-tega še enkrat preberite in popravite morebitne napake. Neberljiva sporočila bodo popravljena ali umaknjena.

10. člen
Oglaševanje

Oglaševanje, promoviranje, prodajanje ali kakršnokoli pristransko podajanje mnenj na forumu, osebnih straneh, Kozmetometru ali kjerkoli drugje na portalu, ki ni dogovorjeno z uredništvom portala Planet Lepote, je prepovedano. Sporočila s tako vsebino se nemudoma umaknejo brez predhodnega obvestila člana. V primeru nadaljnjega nespoštovanja tega pravila se članstvo deaktivira.

Prav tako je prepovedano prikrito oglaševanje (npr. elektronski naslov, ki nakazuje na druge komercialne strani, zloraba zasebnih sporočil, podpisov v sporočilih na forumu, blogov in podobno). O tem, kaj sodi pod prikrito oglaševanje, presojajo moderatorke in uredništvo.

Prepovedano je kakršno koli pristransko podajanje mnenj in komentarjev o določenem izdelku/blagovni znamki/storitvi. Pod pristransko podajanje mnenj se šteje vsako podajanje mnenj, od katerih bi imela oseba, ki mnenje podaja, lahko materialno korist.

Prepovedano je namensko navajanje spletnih povezav do komercialnih spletnih strani. Namensko navajanje pomeni, da ima lahko oseba, ki povezavo navede, od tega neposredno materialno korist.

Prepovedano je namensko navajanje kontaktnih podatkov (elektronskih naslovov, telefonskih številk, ipd.) do komercialnih poslovnih subjektov. Namensko navajanje pomeni, da ima lahko oseba, ki kontakt navede, od tega neposredno materialno korist.

Vsem poslovnim subjektom (fizičnim IN pravnim osebam), ki se ukvarjajo s trženjem, prodajo ali distribucijo določenih blagovnih znamk, izdelkov  ali storitev, je prepovedano sodelovanje v temah, v katerih se izraža mnenja o teh blagovnih znamkah, izdelkih ali storitvah.

Za kršitev prepovedi oglaševanja se ne šteje objavljanje prispevkov posameznih uporabnikov, ki se ljubiteljsko ukvarjajo z izdelavo nakita ali s kakšnim drugim ustvarjalnim hobijem.

Prav tako se za oglaševanje ne šteje sodelovanje članov in uporabnikov, ki so zastopniki, uvozniki ali distributerji določenih izdelkov, blagovnih znamk ali storitev, če le-ti sodelujejo v temah, ki se ne nanašajo na njihovo dejavnost.

Pri registraciji je možen vpis podatkov v rubriko 'podpis', katere vsebina se pojavlja pod sporočili članov. V to rubriko ni dovoljeno vpisovati reklam in povezav na komercialne strani oz. vse ostale strani, preko katerih je možno posredno oglaševanje konkurenčnih spletnih strani.
Če ste zainteresirani za oglaševanje na spletnem portalu Planet Lepote, nam pišite na elektronski naslov urednistvo(at)planet-lepote.com

11. člen
Storitve Planet Lepote

Planet Lepote oz. njegovi lastniki ne prevzemajo odgovornosti za kakršno koli škodo ali težave, ki bi nastale z upoštevanjem nasvetov in podatkov na tej strani. Vsi podatki in nasveti so informativne narave.

12. člen
Sankcije

Sankcije v primeru nespoštovanja pravil foruma PL so sledeče:
  • cenzuriranje sporočil;
  • umikanje sporočil;
  • umikanje tem;
  • zaklepanje tem;
  • združevanje uporabniških imen;
  • onemogočeno pošiljanje zasebnih sporočil;
  • začasna ali trajna deaktivacija članstva.
Nazadnje urejeno 1. feb 2009 19:08; skupaj popravljeno 1 krat
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 23. jul 2008 11:42
Povezava do prispevka
Dodajamo novo pravilo (sicer so pravila v delu in bodo kmalu strnjeno in s popravki objavljena v celoti):

Ker imamo na Planetu Lepote že več kot eno leto tudi fotoalbume, v katere lahko nalagate svoje fotografije, in bloge, povezave na druge fotoalbume ali bloge ali objavljenje fotografij z njih ni več dovoljeno.

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 25. jul 2011 13:50
Povezava do prispevka


DOPOLNITEV PRAVILNIKA O PREPOVEDI OGLAŠEVANJA


Portal Planet Lepote uvaja novo, dopolnjeno verzijo 10. člena Pravil Planeta Lepote o prepovedi oglaševanja.

Portal Planet Lepote upravlja podjetje ATS Splet d.o.o., ki se ukvarja s pridobitno dejavnostjo oddaje oglasnega prostora.  Zaradi zaščite lastnih interesov in interesov svojih poslovnih partnerjev – najemnikov oglasnega prostora, portal Planet Lepote uvaja pravilnik, ki vse oglaševalce obravnava enakopravno in z navedenimi ukrepi ščiti njihove pravice ter preprečuje nepošteno poslovno prakso iz naslova nelojalne konkurence.

Po tem pravilniku bodo na portalu Planet Lepote z oglaševalskega vidika vsa podjetja obravnavana enako, ne glede na to, ali se nahajajo v Republiki Sloveniji ali izven nje.



1.    člen

V obdobju, ko so na Planetu Lepote prisotni oglaševalci določenih izdelkov ali storitev, je prepovedano kakršnokoli omenjanje konkurenčnih podjetij, ki nudijo enake izdelke (izdelke istih blagovnih znamk) ali storitve (istovrstne storitve), ne glede na to, ali se konkurenčna podjetja nahajajo v Sloveniji ali izven nje in ne glede na to, ali ima član ob navedbe podatkov korist ali ne.

Prepoved omenjanja velja tako za forum kot tudi Kozmetometer, bloge, komentarje na članke in novice ter vse ostale oblike in načine obveščanja.

Če ste v dvomih, ali je določena vsebina v določenem trenutku primerna za objavo, se obrnite na uredništvo (urednistvo'at'planet-lepote.com).

2.    člen

Upravitelj portala dovoljuje omembe podjetij le pod pogojem, da te objave niso konkurenčne, ne ogrožajo poslovanja in ne posegajo v pogodbene pravice obstoječih oglaševalcev portala. O vsaki taki objavi upravitelj portala odloča za vsak primer posebej.

3.    člen

V kolikor na portalu obstaja predhodno dovoljena objava iz prejšnjega člena, upravitelj pa naknadno sklene pogodbo s konkurenčnim oglaševalcem, se lahko vse prejšnje brezplačne in konkurenčne objave brez predhodnega opozorila odstranijo.

4.    člen

Vsa direktna in posredna oglasna sporočila v kakršnikoli obliki, ki bodo kršila navedena pravila in ne bodo odobrena s strani upravitelja portala, bodo nemudoma odstranjena, kršitelji pa za neupoštevanje pravilnika opozorjeni oz. v primeru ponavljanja kršitev ustrezno sankcionirani.

5.    člen

Vsi lastniki, predstavniki in zaposleni v podjetjih, ki pod pretvezo člana portala prikrito ali odkrito oglašujejo svoje podjetje, izdelke ali storitve, se ob registraciji strinjajo, da lahko izsledimo njihove podatke in jih za oglaševanje bremenimo v znesku po aktualnem ceniku na dan nedovoljenega oglaševanja.

6.    člen

Vsak član se ob registraciji strinja s splošnimi pogoji in pravilniki portala Planet Lepote, torej tudi s plačilom računa, izstavljenega za oglaševanje brez predhodnega dogovora oz. brez predhodno sklenjene pogodbe o sodelovanju. V takem primeru se šteje, da je oglaševalec seznanjen s ponudbo in cenikom upravitelja portala in nanje nima pripomb.



Pravilnik o izvajanju poštene poslovne prakse

1.    člen

Članom portala so prepovedani kakršnokoli obrekovanje in neosnovano obtoževanje kot tudi razkrivanje preverjenih notranjih informacij glede izvajanja poslovne prakse znotraj posamičnih slovenskih podjetij, kar bi lahko imelo za posledico povzročitev poslovne škode ali uničenje dobrega imena omenjenega podjetja, ne glede na to, ali gre za namerno ali nenamerno dejanje člana, ki je informacijo podal.

2.    člen

Člani portala ne smejo primerjati notranjega poslovanja slovenskih podjetij s poslovanjem ostalih podjetij z enako ali podobno dejavnostjo znotraj Republike Slovenije ali notranjega poslovanja slovenskih podjetij s tujimi podjetji z enako ali podobno dejavnostjo z namenom prikaza določenih ali vseh slovenskih podjetij kot nekorektna, nepoštena in nezakonita ali kakorkoli drugače svojim strankam neprijazna in zakonom neprilagojena.

3.    člen

Zakoni, obvezne državne dajatve, višina stroškov poslovanja in posledično oblikovanje cen izdelkov se razlikujejo od države do države ter od podjetja do podjetja, zato kakršnakoli ugibanja in trditve o nekorektnosti ali kakršnikoli drugi obliki domnevne nepoštenosti pri poslovanju kateregakoli slovenskega podjetja niso korektne in zato niso dovoljene.
4.    člen

Planet Lepote ni pristojen za posredovanje, dokazovanje ali izpodbijanje dokazov o morebitnih nepravilnostih pri poslovanju slovenskih gospodarskih subjektov, zato se v primerih, ko menite, da katerokoli slovensko podjetje posluje nepošteno in neskladno z zakoni, obrnite na ustrezen državni organ, ki tovrstne zadeve obravnava.

5.    člen

Upravitelj portala si pridržuje izrecno pravico, da brez predhodnega obvestila avtorju spremeni, dopolni ali odstrani dele sporočila ali celotno sporočilo na forumu, Kozmetometru, blogu ali kjerkoli drugje na portalu oz. začasno ali dokončno umakne celotno objavo, ki jo po tem pravilniku spozna za neprimerno.

6.    člen

Za vse podane izjave vsak član odgovarja po veljavni zakonodaji Republike Slovenije.



Zavedamo se, da so tovrstni ukrepi za vas, uporabnike, lahko neprijetni, a žal smo zaradi poslovnih interesov portala in naših poslovnih partnerjev včasih primorani sprejeti tudi takšna pravila in vas vljudno prosimo za razumevanje.

V imenu ekipe portala Planet Lepote se vam zahvaljujemo za razumevanje.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
PRAVILA PORTALA PLANET LEPOTE
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.