Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Znan je program 18. konference medijskih trendov SEMPL
Sponzoriran članek

28. okt 2016 10:15
0

Na 18. konferenci medijskih trendov SEMPL, ki bo 24. in 25. novembra 2016 v GH Bernardin v Portorožu, bodo udeleženci – letos jih organizatorji pričakujejo blizu 1000 – prisluhnili več kot dvajsetim mednarodnim govorcem. Ti se bodo posvetili najizrazitejšim trendom, ki usmerjajo prihodnost medijsko-komunikacijske panoge. Novembrska konferenca medijskih trendov SEMPL se bo posvetila razvoju prelomnih idej, poslovnim modelom za doseganje stalne rasti, strateškemu pripovedovanju zgodb, vlogi umetne inteligence v marketingu, viralnim spletnim vsebinam in novim oblikam medijskega zakupa.
 
 
Čeprav je tehnologija tista, za katero se zdi, da najbolj spreminja pravila igre, pa so kakovostne in privlačne vsebine še vedno odločilna sestavina za uspeh. O tem bo spregovorila Kindra Hall, ameriška strokovnjakinja za pripovedovanje zgodb (storytelling), ki je prepričana, da se je treba zgodb lotiti na strateški in dolgoročni način, če želijo blagovne znamke vplivati na vedenje potrošnika in posledično na samo prodajo. Udeležencem SEMPL-a bo podala konkretne nasvete, kako poiskati dobre zgodbe in kako jih povedati.
 

Kako spodbuditi lastno kreativnost?

Odličen pripovedovalec zgodb je tudi Sheridan Shed Simove, britanski podjetnik, motivator in mojster neobičajnih idej, ki je zaslovel in obogatel s svojo knjigo O čem razmišlja vsak moški, kadar ne razmišlja o seksu (What Every Man Thinks About Apart from Sex), ki (zgovorno) vsebuje zgolj 200 praznih strani. Pozornost javnosti je izzval tudi s spremembo svojega imena v Bog. Kako pride do nenavadnih domislic, bo povedal na SEMPL-u, pri čemer bo podal uporabna orodja za spodbujanje lastne kreativnosti. 
 
Vprašanju, kako razviti prodorne in prelomne ideje, po katerih boste postali znani in izstopili iz povprečja na prepolnem trgu, se bo posvetila tudi Dorie Clark, stalna sodelavka revij Harvard Business Review in Entrepreneur ter izredna profesorica na poslovni šoli Fuqua ameriške Univerze Duke. 
 

Kakšna je resnična korist velikih baz podatkov?

Velika množica podatkov (big data), priljubljena skovanka zadnjih let, še vedno vzbuja pozornost komunikacijske panoge, ki se sprašuje, ali je to resnično edina prava pot za doseganje potrošnikov. O nepogrešljivosti uporabe velikih baz podatkov pri sprejemanju poslovnih odločitev in vprašanju, kako se zaradi pojava big data spreminjajo marketinške raziskave, bosta govorila dr. Sebastian Wernicke, podatkovni znanstvenik v nemški svetovalni družbi Solon, in Rene Lamsfuss, glavni direktor raziskav v nemški medijski agenciji Publicis Media. 
 

Mediji, blagovne znamke in agencije v dobi preobrazbe

Mediji in medijske agencije so v obdobju pospešenega razvoja in učenja na napakah. Ker zaradi hitrih sprememb, digitalizacije in tehnoloških inovacij vsakodnevno vstopajo nekam, kjer še niso bili, veliko eksperimentirajo in še več razmišljajo o prihodnosti. O novih, uspešnih poslovnih modelih bodo govorili Jure Gostiša, direktor digitalnega razvoja pri Časniku Finance, Fredrik Andersson, glavni direktor razvoja produktov pri švedski medijski hiši Bonnier Business to Business, Victor Croitoru, regijski direktor za razvoj novih poslov in strategijo za Vzhodno in Srednjo Evropo pri medijski agenciji IPG Mediabrands iz Romunije, ter George Bethell, glavni strateg za komunikacijske kanale pri medijski agenciji PHD iz Velike Britanije, ki bo občinstvo povabil na popotovanje v leto 2029 in napovedal, kakšen vpliv bo imela umetna inteligenca na marketing in blagovne znamke.
 

Je v dobi programatičnega oglaševanja prostor za čustva?

Skrivnosti ustvarjanja viralnih oglasov s pomočjo tako imenovanega 'čustvenega ciljanja' bo razkrila Sumi Chumpuree-Reyntjes, vodja trženja za Srednjo in Vzhodno Evropo v podjetju za oglaševalsko tehnologijo Unruly, Conor Mullen, komercialni direktor digitalnega oddelka irske nacionalne radiotelevizije RTÉ, pa se bo posvetil resnicam in zmotam o programatičnem oglaševanju, ki obljublja ciljno usmerjeno oglaševanje ena-na-ena tudi na televizijskih zaslonih.
 

Poslovna rast – dejstvo ali le pobožna želja?

Težnje po tem, da marketing v podjetje vpeljemo kot strateško vejo, ki bo bistvenega pomena za poslovno rast podjetja, postajajo vedno močnejše. Uspešne primere iz prakse bosta prikazala Nikola Vuković, vodja projektov pri The Boston Consulting Group, kjer so razvili in uspešno uvedli pristop tako imenovane rasti, ki temelji na povpraševanju (demand centric growth), in Petra Čadež, svetovalka za marketing blagovnih znamk, ki bo na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj v marketingu udeležencem zaupala, kako težko je slediti na videz preprostim smernicam in kako postati resnično uspešen.  
 

Celoten program 18. SEMPL-a najdete na spletni strani konference, več informacij o govorcih pa na tej spletni povezavi.

0

Galerija

  Preberi še

  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Binas 3. apr 2018 22:25
   Pogrešam jo
  • Tanja 24. mar 2018 17:08
   Čudovit vonj :L:
  • Binas 22. mar 2018 9:08
   ka rustreza
  • Merika19 29. jan 2018 19:15
   Moj rešitelj
  • models 6. jan 2018 19:58
   Prvič in zadnjič
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Kako je Rockefeller sponzoriral farmacijo, kakršno poznamo danes, in začel boj proti naravnim zdravilom.