Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

To se zgodi, če čas preživimo z družino

27. jul 2017 12:00
0

Oglasno sporočilo
...  vzamemo čas, ne le zato, ker je to v človekovi naravi, temveč zato, ker je za dobre družinske odnose potrebno garati. A nič ni težko, če to počnemo z ljubeznijo. Otroci namreč ne pokažejo vedno, da potrebujejo več pozornosti, starši pa na to prevečkrat pozabijo.
 
 
Kaj se zgodi, če načrtujemo in doživimo prijeten čas z družino?
 

Otrok dobi boljšo samopodobo

Otrok, ki s starši sodeluje pri aktivnostih, dobi boljšo samopodobo. Ni treba, da so družinske aktivnosti drage, komplicirane ali nekaj posebnega. Dovolj je, če greste skupaj na sprehod, igrate nogomet ali preprosto kaj ustvarjate. Pomembno je, da ste skupaj in uživate v medsebojni družbi.
 
 

Okrepijo se družinske vezi

Družine, ki svoj prosti čas veliko preživljajo skupaj, imajo močnejše čustvene vezi. Okrepi se zaupanje, povezanost, občutek varnosti in povezanosti.
 
 

Otrok ima boljše navade in lepše obnašanje

Otroci in mladostniki, ki preživijo več časa s starši, so manj dovzetni za uporniško obnašanje. Manj je namreč možnosti, da bi kot najstniki začeli z nezdravimi navadami in bolj izoblikujejo svoje vrednote in manire obnašanja.
 
 

Ustvarjanje novih spominov

Več, ko boste skupaj, več zanimiv stvari se lahko zgodi. Povsem možno je, da bo nastalo ogromno lepih spominov, norih fotografij in smešnih zgodb, ki vas bodo povezovale še celo življenje.
 

PREBERITE TUDI: Povej mi, iz kakšne družine prihajaš, in povem ti, kdo si

Načrtujte torej svoje aktivnosti, odpeljite otroke v park, raziskujte mesto ali naravo, in se skupaj zabavajte, ne bo vam žal. Koristilo bo otrokom in vam.
 

PREBERITE TUDI: Vloga družine za posameznika

Foto: Pixabay

0

Galerija

  Preberi še

  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • models 6. jan 2018 19:58
   Prvič in zadnjič
  • models 6. jan 2018 19:45
   Odlična
  • models 6. jan 2018 18:54
   Nežen
  • Katrin 4. jan 2018 21:55
   Krasna zadeva
  • models 3. jan 2018 13:58
   Vse kar pri kremi ne maram
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Fantastičen izgled ni nikoli le rezultat modernih oblačil ali nanosa ličil, temveč prave higiene, skrbi zase in za svoje zdravje.