Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Takole učinkuje kozarec vode zjutraj

8. nov 2016 12:50
0

Oglasno sporočilo
Če ste med tistimi, ki se zjutraj s težavo izvlečejo iz postelje in za napol zaprtimi očmi odsvaljkajo do kavomata oz. džezve, da bi si naredili kavo, potem bo tale članek kot nalašč za vas. Začetek dneva s kozarcem vode namesto kave prinaša kar nekaj prednosti in zdravstvenih koristi za vaše počutje in telo.
 
 

1. Izboljša metabolizem

Pitje vode (vsaj 2 do 3 dl) zjutraj za 30 odstotkov pospeši metabolizem, je pokazala študija, objavljena v Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. To, da na prazen želodec spijemo kozarec vode, telo usmeri v pravilnejšo in rednejšo prebavo tekom dneva.
 

2. Lahko pomaga pri zgagi

Če zjutraj najprej spijete kozarec vode, to razredči kislino v želodcu, zato je precej manj možnosti za zgago in refluks.
 

3. Lahko pomaga preprečevati ledvične kamne

Pitje vode navsezgodaj zjutraj razredči urin, s tem pa tudi sestavine, ki lahko povzročijo nastanek ledvičnih kamnov. Seveda pa morate redno tekom dneva piti dovolj vode (in nesladkanih čajev), da jih dejansko preprečujete. Še boljša pa je voda z limono.
 

4. Prepreči lahko glavobol

Ali ste vedeli, da je eden najpogostejših razlogov za glavobol dehidracija? In da so mnogi pogosto dehidrirani, pa tega sploh ne vedo? Zato je kozarec vode zjutraj najboljša stvar, ki jo lahko naredite za preventivo. Ne pozabite pa seveda tudi na pitje tekom dneva.
 

5. Pomaga odplavljati strupe iz telesa

Tako z uriniranjem kot tudi znojenjem. Črevesje in telo mora imeti dovolj tekočine, da lahko dobro deluje. To, kako pogosto urinirate in kakšne barve je urin, je odvisno od tega, ali dovolj pijete. Pogosteje kot greste na WC in svetlejši kot je urin, redneje in bolje gredo odpadne snovi iz telesa.
 

6. Skrbi za prebavo

Jep, kozarec vode zjutraj (in, jasno, dovolj njih tekom dneva) poskrbi tudi za dobro delovanje črevesja. Pogosto boste kmalu potem opravili vse potrebe.
 

7. Lahko prepreči, da zbolite

Eden izmed pogojev, da ne zbolimo, je, da smo dobro hidrirani, saj to vpliva tudi na naš limfni sistem, ki je ključni del imunskega sistema. Kozarec vode zjutraj prepreči zastoj in zagotovi učinkovito drenažo.
 

Obstaja pa nekaj še boljšega kot je zgolj voda. Kaj je to? Voda z limono. Razlogov za pitje je kar 16, kateri so to, pa si preberite v članku.

 

Foto: pixabay.com

0

Galerija

  Preberi še

  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Binas 3. apr 2018 22:25
   Pogrešam jo
  • Tanja 24. mar 2018 17:08
   Čudovit vonj :L:
  • Binas 22. mar 2018 9:08
   ka rustreza
  • Merika19 29. jan 2018 19:15
   Moj rešitelj
  • models 6. jan 2018 19:58
   Prvič in zadnjič
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Naše telo nosi v sebi mehanizme, s katerimi se skozi leta vedno znova obnavlja, celi, ohranja zdravje …