Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Predstavljene prve fotografije Pirelli koledarja 2017: lepota malo drugače

1. dec 2016 17:13
0

Oglasno sporočilo
... jih je tokrat posnel Peter Lindberg. Za razliko od preteklih let, tokrat niso nastopile mlade manekenke, temveč zrele ženske Robin Wright, Julianne Moore, Uma Thurman in Nicole Kidman. Vse fotografije so popolna Lindberghova klasika: prvinske, naravne, lepe, kar pomeni čudovito kontuiteto delu, ki ga je preteklo leto za koledar 2016 ustvarila Annie Leibovitz.
 

Pirelli 2017 Uma Thurman
 

Pirelli 2017 Julianne Moore
 
Lindbergh je svoje delo poimenoval "Emotional", s čimer je želel poudariti idejo za fotografijami, ki je bila po njegovih besedah “ustvariti koledar ne o popolnih telesih, temveč o senzibilnosti in čustvih; sleči pozirajoče do duše, zaradi česar te postanejo bolj razgaljene kot gole.” To je že tretjič, da ga je doletela čast posneti fotografije za Pirelli koledar – pred tem jih je tudi leta 1996 in 2002.
 

Pirelli 2017 Robin Wright
 

Pirelli 2017 Nicole Kidman
 
Sicer pa poleg omenjenih zvezdnic v koledarju lahko občudujemo še Jessico Chastain, Penelope Cruz, Rooney Maro, Helen Mirren, Lupito Nyong’o, Charlotte Rampling, Leo Seydoux, Alicio Vikander, Kate Winslet, Zhang Ziyi in Anastasiao Ignatovo, profesorico Politične teorije na moskovski univerzi za mednarodne odnose. Vse so bile posnete maja in junija letos na različnih lokacijah: Berlin, Los Angeles, New York, London ter plaži Le Touquet v Franciji.
 
“Moj cilj je bil posneti ženske na drug način in to sem naredil tako, da sem poklical igralke, ki so igrale pomembno vlogo v mojem življenju, ter se jim skušal čim bolj približati za fotografije," je razložil Lindbergh. "Kot umetnik se počutim odgovornega za osvobajanje žensk od ideje večne mladosti in popolnosti. Ideal popolne lepote, ki jo promovira današnja družba, je nekaj, kar preprosto ni mogoče doseči.”
 

0

Galerija

  Preberi še

  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Binas 3. apr 2018 22:25
   Pogrešam jo
  • Tanja 24. mar 2018 17:08
   Čudovit vonj :L:
  • Binas 22. mar 2018 9:08
   ka rustreza
  • Merika19 29. jan 2018 19:15
   Moj rešitelj
  • models 6. jan 2018 19:58
   Prvič in zadnjič
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Naše telo nosi v sebi mehanizme, s katerimi se skozi leta vedno znova obnavlja, celi, ohranja zdravje …