Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Predporodno depresijo povzroča pomanjkanje partnerjeve podpore

8. maj 2017 13:18
0

Oglasno sporočilo

... ženske med nosečnostjo nemirne in depresivne. Predporodna depresija lahko povroči, da se otrok  rodi prezgodaj ali ima ob rojstvu prenizko telesno maso, vse to pa lahko povzroči precejšnje zdravstvene težave.

Norveška študija, v kateri je sodelovalo 50.000 žensk, je pokazala, da je največji faktor za duševno stisko pri nosečnicah slab odnos s partnerjem. Raziskava je primerjala odnos do dela, družine in parnerja ter iskala povezave z duševnimi ali telesnimi boleznimi, pitjem alkohola in kajenjem. Najmočnejša povezava je bila ugotovljena med duševnim zdravjem nosečnice in njenim odnosom do partnerja – ženske, ki so bile nezadovoljne s partnerjem, so bile bolj pogosto depresivne.

Pomemben faktor je tudi stres, povezan z delovnim mestom, vendar se je v tem primeru izkazalo, da dober odnos s partnerjem deluje kot blažilec – ženske, ki so srečne v razmerju s partnerjem, bolje prenašajo stres na delovnem mestu, finančno stisko, selitev ali bolezen. Raziskava je pokazala tudi, da so imele mlajše nosečnice psihično več težav kot starejše.

PREBERITE TUDI: Otrok po 40. letu - to so lahko posledice

Gun-Mette Røsand z norveškega Inštituta za varovanje zdravja je povedala: "Čustveno stisko je potrebno zaznati že zgodaj v nosečnosti in ustrezno ukrepati, saj le-ta močno in dolgotrajno vpliva na družino. V predporodne tečaje bi moralo biti vključeno tudi zakonsko svetovanje, posebno pozornost pa je potrebno nameniti ženskam, ki nimajo partnerja oz. doma nimajo ustrezne podpore."

0

Galerija

  Preberi še

  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Binas pred 3 dnevi
   vreden nakupa
  • Katrin 12. sep 2017 15:48
   Must have
  • Katrin 12. sep 2017 15:33
   Odgovarja
  • Katrin 12. sep 2017 15:22
   Ustreza za ravno verzijo las
  • gallie 18. avg 2017 11:31
   Katastrofa
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Skorajda čez noč je nastopila jesen in mnogi se je veselijo zaradi čudovitih barv narave, ki jih prinaša.