Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Predporodno depresijo povzroča pomanjkanje partnerjeve podpore

8. maj 2017 13:18
0

Oglasno sporočilo

... ženske med nosečnostjo nemirne in depresivne. Predporodna depresija lahko povroči, da se otrok  rodi prezgodaj ali ima ob rojstvu prenizko telesno maso, vse to pa lahko povzroči precejšnje zdravstvene težave.

Norveška študija, v kateri je sodelovalo 50.000 žensk, je pokazala, da je največji faktor za duševno stisko pri nosečnicah slab odnos s partnerjem. Raziskava je primerjala odnos do dela, družine in parnerja ter iskala povezave z duševnimi ali telesnimi boleznimi, pitjem alkohola in kajenjem. Najmočnejša povezava je bila ugotovljena med duševnim zdravjem nosečnice in njenim odnosom do partnerja – ženske, ki so bile nezadovoljne s partnerjem, so bile bolj pogosto depresivne.

Pomemben faktor je tudi stres, povezan z delovnim mestom, vendar se je v tem primeru izkazalo, da dober odnos s partnerjem deluje kot blažilec – ženske, ki so srečne v razmerju s partnerjem, bolje prenašajo stres na delovnem mestu, finančno stisko, selitev ali bolezen. Raziskava je pokazala tudi, da so imele mlajše nosečnice psihično več težav kot starejše.

PREBERITE TUDI: Otrok po 40. letu - to so lahko posledice

Gun-Mette Røsand z norveškega Inštituta za varovanje zdravja je povedala: "Čustveno stisko je potrebno zaznati že zgodaj v nosečnosti in ustrezno ukrepati, saj le-ta močno in dolgotrajno vpliva na družino. V predporodne tečaje bi moralo biti vključeno tudi zakonsko svetovanje, posebno pozornost pa je potrebno nameniti ženskam, ki nimajo partnerja oz. doma nimajo ustrezne podpore."

0

Galerija

  Preberi še

  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 5. jun 2018 23:44
   Krasen in nežen
  • Katrin 5. jun 2018 23:16
   Povprečna
  • Binas 3. apr 2018 22:25
   Pogrešam jo
  • Tanja 24. mar 2018 17:08
   Čudovit vonj :L:
  • Binas 22. mar 2018 9:08
   ka rustreza
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Se sprašujete, zakaj toliko časa traja, da vam nekdo odgovori na e-poštno sporočilo?