Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ženske v sporočilih uporabljajo več smeškov kot moški

6. nov 2012 10:16
0

Oglasno sporočilo
smeski

... pošiljanju tekstovnih sporočil dvakrat pogosteje uporabljajo čustvene simbole kot moški.

Čustveni simboli so grafični simboli, ki jim pogosto rečemo kar 'smeški', izražajo pa določena razpoloženja osebe, ki sporočilo pošilja. Hkrati so tudi precejšnja pomoč, saj pomagajo pojasniti sporočilo, ki bi ga lahko naslovnik brez njih sicer razumel narobe ali preveč osebno.

V študiji, v kateri so raziskovali uporabo čustvenih simbolov pri pisanju sporočil na pametnih telefonih, so šest mesecev zbirali podatke moških in žensk in raziskavo opravili na kar 124.000 tekstovnih sporočilih. Tisti, ki so v raziskavi sodelovali, so imeli pol leta v uporabi testne, brezplačne telefone iPhone, niso pa vedeli, čemu je pravzaprav ta testna uporaba namenjena.

Zanimivo je tudi dejstvo, da so v opravljeni raziskavi prav vsi udeleženi uporabljali 'smeške', a jih niso uporabljali tako pogosto. Le 4 odstotki vseh poslanih sporočil so vsebovali enega ali več smeškov. Študija tudi potrjuje pretekle raziskave, kjer je bilo ugotovljeno, da se ženske v neverbalni komunikaciji izražajo bolj čustveno kot v verbalni. Ta raziskava pa je k vsem ugotovitvam dodala še dejstvo, da ženske za izražanje čustev pogosteje uporabljajo smeške, moški pa za izražanje uporabljajo več različnih čustvenih simbolov, s katerimi izrazijo svoje razpoloženje.

Vključeni v tej študiji so uporabili kar 74 različnih smeškov, med njimi pa so seveda prevladovali tisti za izražanje veselja, žalosti, velikega veselja, navdušenja ali smeha. Ti so predstavljali kar 70 odstotkov vseh poslanih čustvenih simbolov.

0

Galerija

    Preberi še


    Razvrsti po:
    Kozmetometer
    Zadnje ocene
    Zadnji izdelki
    • Tanja 19. mar 2023 20:52
      RES slabo, meni izsušuje kožo
    • Tanja 21. feb 2023 18:20
      Izvrsten, najboljši
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
      Svaljka se
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
      Ne preprečuje vonjav
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
      Ne neguje
    Forum
    Zadnje objave
    Najbolj brano
    Trenutno dogaja
    Izpostavljamo
    Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.