Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Če hočete shujšati, morate jesti devetkrat na dan

1. okt 2012 21:30
0

Oglasno sporočilo

... dan – po starih pravilih 4 ali 5, kar za mnoge zveni precej. A najnovejša dognanja raziskovalcev kažejo, da celo to ni dovolj – če želimo shujšati, naj bi jedli celo 9 (devet) majhnih obrokov na dan. Tak način 'grizljanja' hrane skozi dan pa naj bi imel še dodatne pozitivne učinke na naše zdravje – tako naj bi zniževal krvni tlak in holesterol.

majhni_obroki
girlgetstrong.com

Raziskovalci z Imperial kolidža v Londonu so do vseh teh odkritij prišli tako, da so primerjali prehranjevalne navade več kot 2000 ljudi v Veliki Britaniji, na Japonskem in v ZDA. Polovica spremljanih je jedla manj kot 6 obrokov na dan, druga polovica pa pogosteje, vsi pa so zaužili enako število kalorij.

Prva skupina je imela na koncu višji krvni tlak in je bila težja kot skupina, ki je jedla pogosteje. Uživanje več obrokov na dan pomeni, da je sproščanje maščobnih kislin, ki lahko sicer povzročijo nalaganje maščob v arterijah, preprečeno. Obroke naj bi tako jedli približno vsaki 2 uri, en obrok pa naj ne bi vseboval več kot 300 kalorij.

Ena izmed raziskovalk, dr. Susan Jebb je v zvezi s tem povedala: "Nevarnost priporočila, naj ljudje pogosteje jedo, je v tem, da bi lahko mnogi tako zaužili preveč kalorij in več nezdravih maščob, sladkorja in soli. Vse to pa bi seveda izničilo učinek uživanja več obrokov na dan. Ena izmed zelo uporabnih rešitev je tudi ta, da se obrok preprosto razdeli na dva dela, morebitno sladico pa prihrani za kasneje."

In medtem ko uživanje kar devetih obrokov na dan morda zveni zelo prijeten način hujšanja, si večina, ki dandanes zaradi preobremenjenosti in pomanjkanja časa ne more privoščiti niti tri (zdrave) obroke na dan, takega luksuza ne bo mogla privoščiti.

0

Galerija

    Preberi še


    Razvrsti po:
    Kozmetometer
    Zadnje ocene
    Zadnji izdelki
    • Tanja 19. mar 2023 20:52
      RES slabo, meni izsušuje kožo
    • Tanja 21. feb 2023 18:20
      Izvrsten, najboljši
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
      Svaljka se
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
      Ne preprečuje vonjav
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
      Ne neguje
    Forum
    Zadnje objave
    Najbolj brano
    Trenutno dogaja
    Izpostavljamo
    Visoko občutljivim osebam je soočanje z vsakodnevnimi izzivi precej težje kot "navadnim" ljudem.