Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako se najhitreje znebiti podkožnega mozolja

16. mar 2017 10:24
1

Oglasno sporočilo
... ga skušamo še malo iztisniti, s čimer smo si naredili medvedjo uslugo – s tem smo ga še bolj razjezili in v maščevanje se odloči še malce povečati in ostati še kak teden ali dva dlje.

Kako pa se ga na najboljši možni način in kar najhitreje znebiti?
 
 
Podkožni mozolj ali cistična akna je najbolj zoprna in trdovratna oblika nečistoče. Je tako globoko pod kožo, da ga ne moremo iztisniti; večina izdelkov proti mozoljem ne prodre dovolj globoko, da bi ga 'ubili' in traja tedne, preden zares izgine, za sabo pa pusti temen madež, ki lahko izgineva še mesece.
 
A obstaja nekaj preprostih pravil, ki lahko zelo pospešijo njegovo izginevanje in celo povzročijo, da nastane bistveno manjši kot bi sicer.
 

PREBERITE TUDI: Akne, mozolji - kako se jih ZARES znebiti?

 
1. NIKOLI, NIKDAR in pod nobenim pogojem ga ne skušajte iztisniti. S tem le razdražite že tako vneto področje in posledice so več rdečine, večji mozolj oz. oteklina in traja še dlje časa, da izgine. Pustite ga popolnoma pri miru.
 
2. Ko začutite, da nastaja, ga hitro hladite z ledom. Ledu nikoli ne položite direktno na kožo – med kožo in led dajte tanko blago, papirnato brisačko ali vsaj polivinil. Hlajenje z ledom takoj, ko začne nastajati, povzroči, da nastane veliko manjši kot bi sicer.
 

PREBERITE TUDI: Kako pravilno iztisniti mozolje in ogrce?

 
3. Nanesite benzoil peroksid, ki je (preverjeno!) najboljši ubijalec (dobesedno) mozoljev. Katerega in kako do njega, preberite tukaj. Nanos ponovite 2-krat do 3-krat na dan.
 
4. Zvečer pod benzoil peroksid nanesite kak retinoid (pri nas se na recept dobi Belakne), zjutraj kaj z 2 % salicilne kisline.
 
5. Če nimate benzoil peroksida ali ničesar od naštetega, je izvrstno tudi (vsaj 20 %, najbolj pa čisto) olje čajevca ali raztopina Klindamicin, ki jo prav tako dobite na recept (a je antibiotik in na antibiotike bakterije razvijejo odpornost, zato so res le občasna rešitev v skrajni sili).
 

PREBERITE TUDI: Osnovna nega obraza

1

Galerija

  Preberi še

  Razvrsti po:
   • disketa

   • 14. apr 2017 19:31

    Dobro učinkuje tudi navaden vodikov peroksid (3%). Smile

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Binas 3. apr 2018 22:25
   Pogrešam jo
  • Tanja 24. mar 2018 17:08
   Čudovit vonj :L:
  • Binas 22. mar 2018 9:08
   ka rustreza
  • Merika19 29. jan 2018 19:15
   Moj rešitelj
  • models 6. jan 2018 19:58
   Prvič in zadnjič
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Naše telo nosi v sebi mehanizme, s katerimi se skozi leta vedno znova obnavlja, celi, ohranja zdravje …