Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Dekleta, ki imajo strogo mamo, postanejo uspešne ženske

5. jan 2018 9:12
0

Oglasno sporočilo
Intelekt, trdo delo z dobrimi delovnimi navadami, samozavest, odgovornost in dobre življenjske odločitve. Lastnosti uspešnih ljudi je neskončno. Ampak vprašanje je, kako lahko mati ob vzgoji pripomore, da bo dekle te kvalitetne lastnosti tudi imelo in obdržalo? Znanost ima za nas zopet odgovor. 
 

PREBERITE TUDI: 10 najboljših stvari, če imate z mamo dober odnos

 
 
"Za vsako uspešno žensko stoji stroga mati", trdijo znanstveniki. Raziskava temelji na rezultatih, v katerih je kar 6 let sodelovalo 15.500 deklet, starih 13 in 14 let. Rezultati bodo nekatere morda presenetili, a stroge mame si sedaj lahko oddahnejo. Materina visoka pričakovanja močno vplivajo na izbiro fakultete in tudi nato, kako ti otroci prenašajo težke življenjske situacije. Neprestano opominjanje in dosledno 'teženje' glede nenarejenih domačih ali šolskih opravil torej prinašajo možnosti, da bo dala hči vse od sebe in tako dosegla uspeh. Dekleta s strogo vzgojo so tudi izbrala boljše življenjske odločitve.
 
Raziskava je pokazala tudi, da so strogi (zateženi) starši pripomogli k zmanjšanju najstniških nosečnosti v primerjavi z drugimi starši in njihovimi otroci oz. povprečjem. Najstniška nosečnost vpliva na izobrazbo in s tem na kariero deklet, ki pa so nato tudi bolj dovzetna za zvezo s slabže izobraženim moškim.
 

PREBERITE TUDI: Tako helikoptersko starševstvo škoduje vašim malčkom

0

Galerija

  Preberi še

  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • models 6. jan 2018 19:58
   Prvič in zadnjič
  • models 6. jan 2018 19:45
   Odlična
  • models 6. jan 2018 18:54
   Nežen
  • Katrin 4. jan 2018 21:55
   Krasna zadeva
  • models 3. jan 2018 13:58
   Vse kar pri kremi ne maram
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Brez skrbi, skinnyke so klasika, ki jo bomo nosile vedno!