Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ali vaš otrok že pozna resnico o Božičku (ali Dedku Mrazu)?

14. dec 2017 7:50
0

Oglasno sporočilo

Slednjega se veselijo predvsem otroci, saj so ljubko neučakani v pričakovanju Božička ali Dedka Mraza. V svoji nedolžni veri in prepričanju, da dobri možje obstajajo, so pravzaprav precej prikupni. Odrasli bi se od njih lahko naučili vere v magijo in čarovnijo. Sicer pa je Božiček pravzaprav mnogim dobra taktika, kako ukrotiti otroke s tem, da jim povedo, da Božiček darila prinese le pridnim.

PREBERITE TUDI: Tako helikoptersko starševstvo škoduje vašim malčkom

Slej kot prej pa pride čas, ko se otroku začnejo porajati vprašanja o obstoju Božička. Ko vas otrok začne dvomeče spraševati vprašanja, ki se nanašajo na Božička, potem veste, da ste na tisti neugodni točki. Pomembno je, da se odrasli zavedamo odgovornosti, ki jo nosimo s tem, ko otrokom ne želimo pokvariti ikone Božička. Ko otrok spozna, da Božička ni, je pomembno, da mu del te odgovornosti prenesemo. Vključite ga v to veliko skrivnost in s tem preprečite, da bi kruto resnico razkril še mlajšim sorojencem. Četudi se vam zdi, da vaš otrok še ni dovolj star, da bi izvedel resnico, se morate zavedati, da jo lahko izve tudi od prijateljev v vrtcu ali šoli. Vedite, da vsak otrok na to lahko odreagira drugače.

Ni potrebno, da magijo preseka kruta resnica

Ko otrok izve ali dojame, da Božiček ni resničen, je pomembno, da s to resnico ne presekamo celotne Božične zgodbe. Zgodbo lahko nežno popeljemo v to, da je Božiček res lep kulturni fenomen, in da vse ostalo praznovanje ostaja resnično in čar lahko ostane.

Osredotočite se na praznovanje, ne na darila

Pomembno je, da se skupaj z vso družino osredotočite na ljubezen, preživljanje časa skupaj in praznovanje, in ne na darila in Božička. Če boste to počeli že od vsega začetka, potem resnica o Božičku ne bo prekruta. Otroku razložite pomen obdarovanja in veselja, ki ga s tem medsebojno doprinesete.

Ko otroci prerastejo Božička, je to tudi za vas mejnik, da otroci odraščajo. Nikakor pa to ne pomeni, da mora izginiti ves čar. Ohranite čas družinskega praznovanja z novimi tradicijami, svežimi idejami, dobrodelnostjo ali kreativnostjo.

PREBERITE TUDI: Vodič preživetja – osamljenost, depresija in december

0

Galerija

  Preberi še

  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • models 6. jan 2018 19:58
   Prvič in zadnjič
  • models 6. jan 2018 19:45
   Odlična
  • models 6. jan 2018 18:54
   Nežen
  • Katrin 4. jan 2018 21:55
   Krasna zadeva
  • models 3. jan 2018 13:58
   Vse kar pri kremi ne maram
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Brez skrbi, skinnyke so klasika, ki jo bomo nosile vedno!