Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

To vam želijo povedati ljudje, ki so izgubili očeta

28. nov 2017 8:24
0

Oglasno sporočilo

Pogosto se zgodi, da se žalujoči po hudi izgubi ne zna več 'vklopiti' nazaj med ljudi, ima težave s komunikacijo in občutek, da ga nihče ne razume.

PREBERITE TUDI: Tega ne reci nekomu, ki žaluje

Smrt in žalovanje sta tabu temi, zato imajo ljudje težave s  komunikacijo z žalujočimi. Ne vedo, kako reagirati, kaj reči, in česa ne. Enako težavo imajo žalujoči, lahko zelo težko govorijo o izgubi in žalovanju. Še posebno težka je izguba starša. Teh 10 stvari vam želijo povedati ljudje, ki so izgubili očeta.

1. Zanimajte se za pokojnega

Sprašujte po očetu žalujočega, naj vas ne bo strah. Povprašajte po spominih. Žalujoči radi delijo spomine in govorijo o življenju pokojnega. Lepi spomini jih napolnijo z ljubeznijo, in veseli bodo, da vas njihov oče zanima. Najtežje za žalujočega je, da se o pokojni osebi ne govori.

2. Poslušajte

Včasih žalujoči potrebuje le nekoga, ki ga bo poslušal. Ne potrebujete ničesar reči; le poslušajte in bodite tam.

3. Ne poskušajte razumeti bolečine

Zelo lepo od vas, da se trudite razumeti bolečino, s katero se žalujoči sooča. Ampak dejstvo je, da te bolečine, razen če niste sami doživeli enake, ne boste nikoli razumeli.

4. Cenite svojega očeta, dokler ga imate!

Pokličite ali obiščite ga danes. Povejte mu, da ga imate radi. Dejstvo je, da nikoli ne veste, kdaj bo to zadnjič. Cenite ga in spoštujte ga. Spoštujte vsako malenkost, ki jo za vas reče ali naredi, saj je to neprecenljivo. 

5. Zavist

Ljudje, ki so izgubili očeta, so vam zavistni, ker vi vašega še imate. Iskreno, ampak tako je. Čeprav je to napačno in sebično mišljenje, je naravno. Vsakič, ko vidijo nekoga, ki je z očetom, jih to zaboli v dno duše, čeprav nikomur ne privoščijo te bolečine.

6. Srečni dogodki imajo grenak priokus

Žalujoči se sooča z bolečino, ki lahko traja in traja; tudi desetletja. Pravzaprav bolečina nikoli ne izgine, le naučimo se z njo živeti. Zapomnite si, da je žalujočim hudo in težko še dolgo po izgubi. Še posebno ob posebnih dogodkih; poroka, rojstvo otroka, posebni uspehi,...Čeprav tega morda ne pokažejo, verjemite, da so z misimi pri očetu in vsak srečen dogodek je za njih sladko-kisel.

7. Želijo spoštovanje

Žalujoči želijo, da veste, da jim ni bilo lahko. Šli so čez hudo in bolečo preizkušnjo, katere posledice nosijo celo življenje. Želijo, da se tega zavedate in da jih zato cenite in spoštujete. Vedite, da zaradi izgube ti ljudje niso šibki, temveč so izjemno močni.

PREBERITE TUDI: Izguba boli. Kako pomagati?

0

Galerija

  Preberi še

  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 5. jun 2018 23:44
   Krasen in nežen
  • Katrin 5. jun 2018 23:16
   Povprečna
  • Binas 3. apr 2018 22:25
   Pogrešam jo
  • Tanja 24. mar 2018 17:08
   Čudovit vonj :L:
  • Binas 22. mar 2018 9:08
   ka rustreza
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Se sprašujete, zakaj toliko časa traja, da vam nekdo odgovori na e-poštno sporočilo?