Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Vlažilni šampon brez proteinov

karinkarin
Starost: 29Pridružen: 23. dec 2014Prispevkov: 13Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. feb 2017 13:42
Povezava do prispevka

Živjo! :) 

Zanima me ali bi mi lahko kdo svetoval kakšen šampon BREZ proteinov. Imam debele, zelo suhe lase, zavozlane, lomljive, krepaste, čudna tekstura(grobi), ful so trdi, ko samo pridejo v bližino vlage se napihnejo in postanejo še bolj trdi...konice strižem vsaka 2 meseca, a se takoj po striženju začnejo spet lomit in postanejo na otip trde in fuul grobe teksture ! Po iskanju na netu sem ugotovila, da imam najverjetneje preveč proteinov in premalo vlage v laseh. Tako, da prosim nasvete o izdelkih brez proteinov. Na internetu najdem samo tuje(ameriške večinoma) šampone, ki jih pri nas ne prodajajo...

Hvala! :) 

0
Nazaj na vrh
_barby_
Starost: 38Pridružen: 12. avg 2004Prispevkov: 479Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 7. feb 2017 14:06
Povezava do prispevka

Karinkarin: imam podobne lase kot ti, po lastnih izkušnjah bi rekla, da je bolj težava v balazmih, kot šamponu. Namen šampona je predvsem dobro umiti lase (fajn je sicer da jih še dodatno ne izsuši), pomembno pa je, da pri takšnih suhih laseh uporabiš dobro dodatno nego (balzame, maske, olja za lase).

Šamponi:  Meni osebno je všeč Loreal Elseve linija (extraordinary oil ali total repair), res dodatno ne izsuši, hkrati vredu opere lase in jih ne obteži, je poceni in dostopna.

Balzami in maske: Meni pomaga Redken all soft (maska), lasje bodo res mehki, sploh če še pustiš na laseh kakšne pol ure. Joico - moisture recovery linija, tudi vredu. Ker praviš, da se po striženju žezačnejo lomiti, bi bilo dobro da uporabljaš olja za lase, ki jih po sušenju vtreš v konice las (meni je to izredno pomagalo).

Ne vem sicer koliko je v teh izdekih proteinov, povem samo na podlagi lastnih izkušenj, ker imam res močne in grobe lase, ki ob nepravilni negi postanejo krepasti in frizzasti.

Wake up in the morning felling like pdiddy, grab my glasses im out the door im gonna hit this city...

Blue eyeshadow should be illegal.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 8. feb 2017 9:44
Povezava do prispevka

Bi se kar strinjala z Barby. Takšni lasje potebujejo predvsem intenzivno nego - v smislu dodajanja snovi z balzami, oblogami, serumi in olji za lase ipd. - kar pa šampon ne more narediti (kot čistilni gel ne more nadomestiti kreme ali seruma za obraz).

Tako, da tudi jaz priporočam zelo intenzivno nego las. Morda še tema porozni lasje v branje, pa tudi poškodovani lasje (itak potrebujejo skoraj enako nego).smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
snežkasmeška
Starost: 44Pridružen: 6. feb 2017Prispevkov: 47Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. feb 2017 13:46
Povezava do prispevka
Na prvo žogo se spomnim Tigi Oatmeal and honey, ki sem ga uporabljala, ko se še barvala lase. Zdaj jih ne barvam (nimam sivih, imam pa lepo zlato naravno barvo pa nameravam to izkoristit, dokler se bo dalo), pa mi je preveč vlažilen. Je bilo pa kar nekaj nazaj, tako da je vem, če še prodajajo. Take mehke lase mi je naredil pa voooonj.
0
Nazaj na vrh
models
Starost: n/aPridružen: 18. mar 2015Prispevkov: 275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. feb 2017 2:29
Povezava do prispevka

Se strinjam z Barby in Tanjo, da potrebuješ res intenzivno nego, tako ali drugače imaš že tak tip las, ki rabijo hranljive, vlažilne in proteinske maske sploh pa ko si omenila, da se ti lasje lomijo kar je že pokazatelj, da ti primankjuje vlaga in protein.

Tudi jaz kot Barby bi priporočala linijo Moisture Recovery, najbolj se ti splača vzeti njihovo masko ali pa Joico K pak revitaluxe. Morda ti bo ustrezala Gliss kur oil nutrive maska za lase, je precej hranljiva in maslena, od šamponov bi sama raje vzela schauma ker so brez slikonov in tako se maska bolje vpije. Aja, zelo zelo priporočam, da začneš če nisi še, redno izvajati oblogo za lase z olji namreč dolgoročno se ti lasje izboljšajo, manj so naelekreni, manj občutljivi, ojačajo se oz. so bolje odporni, bolj so zdravi, dobijo lesk, navlaženost v laseh se za par dni podaljša itd, skratka ne morem prehvaliti. Hladno stiskana olja, se razume. 

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Vlažilni šampon brez proteinov
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.