Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Z rdeče na rjavo - izkušnje

Angie
Starost: n/aPridružen: 30. mar 2005Prispevkov: 2Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. jul 2007 17:41
Povezava do prispevka
Pozdravljene,
 
že dalj časa sem članica foruma in moram povedati da ste super, saj sem do sedaj našla vse odgovore na moja vprašanja in si zelo popravila kožo na obrazu.
 
Kljub temu pa imam eno vprašanje:
Stvar je taka, da se leto dni barvam na živo rdeče in ker sem se naveličala hitrega izpiranja rdeče z las, bi se rada pobarvala na nekakšno srednje rjavo, ki bi bila podobna moji naravni (prenehati želim z barvanjem). Zanima me če ima katera podobne izkušnje, kako je rjava prijela čez rdečo? Katera barva jo najbolje prekrije? Kaj pa odstranjevalec barv za lase, ali jih kaj uniči?
 
Že vnaprej se zahvaljujem za odgovore
LP, Angie
0
Nazaj na vrh
marjetahu
Starost: n/aPridružen: 3. feb 2007Prispevkov: 4Kraj: primorskaStatus:Offline
Objavljeno: 23. jul 2007 17:54
Povezava do prispevka
Bolje je če si prej razbarvaš in potem daš novo barvo.
Lp
 
Predhodnika ne citiramo Smile . Pravila PL
moderatorka, Barbara
 
0
Nazaj na vrh
sasska
Starost: -14Pridružen: 4. apr 2006Prispevkov: 2974Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 23. jul 2007 19:59
Povezava do prispevka
Meni je rdeči pigment ostal vse dokler niso zrastli drugi lasje, tako da je verjetno res boljše, če si jih prej razbarvaš. Imam pa js že v osnovi nekaj tega rdečega pigmenta v laseh, ki se vidi le ob pravi svetlobi (na eni novejši sliki sem čista rdečelaska - groza).
.
0
Nazaj na vrh
beybika84
Starost: 39Pridružen: 1. maj 2005Prispevkov: 1999Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. jul 2007 11:14
Povezava do prispevka
Razbarvanje je za moje pojem preagresivna zadeva. Prebarvaj se na rjavo, rdeča bo pač še nekaj časa vidna, ker ti bo na svetlobi seval ven rdečkast pigment, ampak sploh ni panike. Bodo lasje bolj zdravi kot če bi jih razbarvala. Sčasoma ti bodo rdeči lasje itak zrasli ven in boš rjava Wink
 
Lp
Smeh je pol zdravja :)
0
Nazaj na vrh
1A
Starost: 41Pridružen: 7. mar 2006Prispevkov: 2365Kraj: vedno nekje vmesStatus:Offline
Objavljeno: 24. jul 2007 11:18
Povezava do prispevka
se strinjam z zgoraj napisanim

probaj prebarvat z rjavo, neko ko nima rdečega pigmenta not-torej ne kostanjeva, mahagoni rjava in podobno.
pobarvaj se pa boš videla kako bo, zelo rdeči sigurno ne bodo ostali, na soncu se bodo morda malo svetili na rdečkasto.
če pa ne bo nič prijelo in si boš zelo želela čisto rjave, pa se potem še vedno lasko razbarvaš.
tako da prvo poskusi barvanje 2x, 3x(ne naenkrat to) pa boš potem videla


drugače pa, jaz sem šla že iz oranžne na blond, pa je ob prvem barvanju doma 100% uspelo, tako da je vse odvisno od tvojih las
0
Nazaj na vrh
Lioness22
Starost: 37Pridružen: 25. nov 2006Prispevkov: 10Kraj: Trbovlje - GradecStatus:Offline
Objavljeno: 24. jul 2007 16:37
Povezava do prispevka
Ena najboljših rjavih barv za prekrivanje rdeče je (po mojih izkušnjah) L'Oreal Preference - katerikoli odtenek srednje ali temno rjave. Je pa res, da bo trajalo, da boš prekrila ali popolnoma izprala rdečo barvo iz las - pri meni je trajalo skoraj eno leto (prej sem se skoraj dve leti barvala na rdeče), da se mi lasje niti na soncu niso svetili rdeče, pa sem se barvala vsaka dva meseca. Odstranjevalec barv za lase je precej agresivna stvar in jo jaz odsvetujem - slabe izkušnje (sestra ga je uporabila in ji je uničil lase, ko pa se je na novo pobarvala, ji barva ni enakomerno prijela - ob lasišču je imela grdo svetlo rjavo barvo, na konicah pa lepo čokoladno).
 
Lp, Lioness
0
Nazaj na vrh
MarkoK
Starost: 37Pridružen: 24. jul 2007Prispevkov: 1Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jul 2007 18:22
Povezava do prispevka
Vsekakor odsvetujem razbarvannje rdeče in potem barvane na rjavo. S tem boš lase močno poškodovala! Če bi bil na tvojem mestu bi se odločil za malo temnejšo rjavo barvo, ker barva se bo itak malo sprala (odvisno katerega proizvajalca boš izbrala) in potem bo tudi rdeča pokukala ven.

lp,
Marko
www.alergije.biz
0
Nazaj na vrh
Spika
Starost: 34Pridružen: 26. feb 2006Prispevkov: 9Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2012 11:49
Povezava do prispevka
Pozdravljene,

sedaj pa jaz potrebujem vašo pomoč. Imam namreč temno rdeče pobarvane lase z barvo 3. stopnje (trajna barva). Sedaj se mi že pozna kar kakšnih 5cm narastka. Ker mi je barva uničila lase in bi rada spet zdrave sijoče lase me zanima kako naj grem iz rdeče trajne barve na svojo naravno barvo las, ki je kostanjevo temno rjava? Verjetno z barvanjem na rjavo; vendar me zanima, če lahko tudi uporabim le preliv ali pa barvo 2. stopnje, saj nebi rada lase izpostavljala preagresivnim zadevam. Kakšne izkušnje imate z takšnimi barvami (movida, Casting ali pa Schwarzkopf preliv - Tönungs-creme) oz. kakšno rjavo barvo priporočate - skratka rada bi se prebližala naravni barvi, ker svetleje se tako ali tako ne bo morala pobarvati, ali? (da bi se pobarvala na srednjo ali pa sv. rjavo?). Res sem neizkušena z barvanjem kot opažate , zato vsaka pomoč pride prav :-D

Ker grem danes po nakupih, bi še kako prav prišel kak nasvet, da si nabavim barvo. Hvala vam vsem že vnaprej! Wink
Če hočeš videti, moraš videti s srcem, bistvo je nevidno očem (mali princ)
0
Nazaj na vrh
Lenccy
Starost: 122Pridružen: 14. dec 2009Prispevkov: 1254Kraj: Maribor, KoperStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2012 12:11
Povezava do prispevka
Če ti je barva uničila lase in si želiš spet sijočih in zdravih las, se ne pobarvaj več. Imaš že 5 cm narastka, torej čez nekaj časa boš imela samo svojo naravno barvo in strukturo las. Če pa se boš spet pobarvala, boš začenjala "jovo na novo" in čakala še dlje, da barvani izrastejo. Lase uničujejo vse barve; od črne, rjave, rdeče, blond (kaj pa je drugega za pričakovati od vodikovega peroksida, amonijaka, resorcinola, toluena, aminofenola ...). Edino če se še enkrat pobarvaš z barvo, ki je bližja tvoji naravni, se ti kasneje narastek ne bo toliko videl, ampak na svoje naravne lase boš pa dolgo čakala. Jaz sem se nehala barvati, ker sem pogrešala svojo barvo in živost las. Ko so lasje barvani in daljši od ušes, so vedno nekako trdi, izsušeni, brez življenja, v najhujših primerih pa totalno skrepani, da se vidi iz aviona. Še taka hranilna ali salonsko vrhunska nega tega ne odpravi in ene potem zmečejo veliko € za "repair" nego uničenih las. A ne pomaga drugega kot škarje in prenehanje barvanja. Če hočeš dolge in res zdrave lase, se ne barvaš. To pravilo pa je na žalost malo ženskam znano, tudi meni dolgo ni bilo, čeprav nisem bila nek hud primer, ampak zakaj bi se barvala, če so naravni lasje videti lepše, ker njihova struktura ni načeta...

Z barvami druge stopnje nimam izkušenj, so pa bolj blage in se enakomerno spirajo (baje).
Naravne barve, ki ne posegajo v strukturo lasu, pa so barve na osnovi kane (Logona, Lush, Sante), ampak preden se pobarvaš s tako barvo, pa mora biti nekaj mesecev pavze od barvanja s kemijo.
Mlade oči so svetle luči, ki dolge noči spreminjajo v jutra
0
Nazaj na vrh
WTamy
Starost: 30Pridružen: 20. maj 2013Prispevkov: 1Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. maj 2013 16:52
Povezava do prispevka

hojla,

rabim pomoč in sicer, sem se kakšne pol leta barvala na bronasto rdečo (skoraj oranžna), ker pa sem se naveličala barve sem se včeraj prebarvala na rdečo, ki na mojih laseh pride malo bolj temna, vendar mi ni všeč in bi se prebarvala na rjavo, da bi tako prišla tudi do svoje naravne rjave(temno rjave)... ima kdo kakšen nasvet? naj počakam da se malo spere in se potem pobarvam na rjavo ali lahko čez kakšnih 14dni mogoče mesec probam z barvanje na rjavo? Razbarvanje pa baje ful uniči lase.. 

hvala za odgovore Smile

0
Nazaj na vrh
sweet666
Starost: n/aPridružen: 20. nov 2009Prispevkov: 477Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. maj 2013 17:05
Povezava do prispevka

Najbolje, da počakaš 3 -4 tedne, da se barva malo spere, potem se pa pobarvaj na rjavo. Vzemi rjavo, ki je najbližje tvoji barvi, nikakor pa ne temnejše, se ne obnese. Ko se bo rjava spirala, bo nekaj rdeče 'udarilo ven' in se boš morala večkrat barvat z rjavo, do bo ok.

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Z rdeče na rjavo - izkušnje
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zvezdnice, kot so Jennifer Lawrence, Kate Hudson, Serena Williams in Emma Stone so na rdeči preprogi zažarele v (kot) poročnih oblekah.