Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Vprašanje za Tanjo

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
anči pomaranči
Starost: n/aPridružen: 24. nov 2005Prispevkov: 16Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. nov 2005 13:04
Povezava do prispevka
Pozdravljena!
Po nasvetu nekoga, ki ima že dolgo težave z aknami, sem se obrnila na Vas/tebe (ne vem kako je bolj primerno), ker delite zelo dobre nasvete na tem področju.
Svoj problem bi rada rešila preden nastane katastrofa, čeprav je že zdaj zelo neprijetno na pogled.
Kje bi začela... Hm, no tako: nikoli nisem imela veliko težav s kožo ali mozolji, čeprav imam strije že od osnovne šole, tako da bi lahko rekli, da imam zelo neelastično in suho kožo. Ampak mozoljev ali aken pa nikoli -DO ZDAJ ... Stara sem 25 let, pred letom in pol sem nehala jemati kontracepcijske tabletke, ker sem se enostavno, kljub rednemu razmerju, odločila, da mi več niso potrebne. Vplivale so pa predvsem na depresivnost. Do takrat so bile že tretja vrsta, ki sem jih poskusila in vse od teh so bile ocenjene kot blage. Jemala sem jih dobrih 5 let. No, v bistvu sem letos spomladi začela dobivati nenavadno veliko število mozoljev, ki so "skupinsko" potovali po obrazu sem in tja. Nikoli nisem imela težav s celjenjem kože, čeprav sem vedno tistih nekaj kar sem jih imela v vsem življenju, stisnila s pomočjo robčkov, nikoli pa z golimi prsti. Potem pa še z alkoholom, da ne bi slučajno prišlo še do kakega vnetja. No, mnenja glede tega vem, da so deljena. Do letos je očitno še šlo. Zdaj pa se je situacija zelo spremenila. Zdaj so fiksirani na področju okoli ust in brade, seveda jih ne morem pustiti pri miru. Naenkrat jih imam vsaj ena dva ali tri in, ko uspejo ti koliko toliko se posušiti, so že novi tu. Zdaj moja koža izgleda katastrofalno - za mene vsaj, ki tega nikoli nisem bila vajena. Polno je madežev, na enih koncih se suši, na drugih se že poznajo začetki novih. Kar zacvetelo je... Ugotavljam, da je najverjetneje res edini pravi razlog za to spremenjeno ravnovesje hormonov v mojem telesu. V sebi čutim to spremembo, pa tudi glede dlakavosti se pozna. Ta problem bi rada rešila sama, brez dermatologa ali ginekologa. Poskusila sem s čistilnimi geli, maskami, peelingom, kremo Bepanthen Plus, ker mi je tako priporočala prijateljica, ampak to je pomagalo le kakšen teden. Ko se dotaknem kože s prsti ali ko si obraz umivam, čutim, da je pod površjem kar nekaj "hribčkov", ki pa se na zunaj takoj ne opazijo. Ampak vem, da je samo vprašanje časa... Ne bi rada spet začela jemati tabletke, ker bi rada (recimo) v roku 2 let zanosila. Razmišljala sem o tem, da bi šla najprej vsaj na nego h kozmetičarki in seveda, delati moram na tem, da pustim kožo čim bolj pri miru. Poleg tega živim dokaj stresno, ker sem navajena, da si naložim več kot zmorem... Tudi to moram spremeniti.
Nujno prosim za nasvet, ker sem si bila brez aken dosti bolj všeč... 
Če za kakšen nasvet še manjkajo kakšni podatki, potem ni problema. Bom napisala vse kar je potrebno.
Hvala že v naprej 
 
Pomaranči
Če ti sreča obrne hrbet, jo naskoči od zadaj...
(neznan)
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 24. nov 2005 13:53
Povezava do prispevka
Anči pomaranči pozdravljena in dobrodošla na Planetu Lepote. Na "ti" bo čisto v redu.
 
Najprej mi povej, če si že kdaj probala Differin ali Skinoren? Za to ne potrebuješ dermatologa niti ginekologa - recept ti napiše osebni zdravnik. Ti moram pa takoj povedati, da brez zadev na recept ne bo šlo - izdelki iz trgovin kljub sanjskim obljubam ne bodo odpravili te težave, je potrebno kaj močnejšega. Edina varianta je še krema Avene Diacneal, ki se tudi dobi v lekarni, brez recepta.
 
In pod drugo - imaš morda kakšne ginekološke težave? Baje da mozolji okoli ust pri ženskah v rodni dobi pomenijo točno to. Ne vem sicer, če je res, sem pa tako slišala - morda bi bilo dobro opraviti še kakšen dodaten pregled te vrste.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
peti
Starost: 43Pridružen: 11. okt 2005Prispevkov: 379Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. nov 2005 15:40
Povezava do prispevka
Tudi jaz sem iste starosti in imam podoben problem. Mozolji večinoma po bradi in okoli ust. Zdravnica je rekla, da lahko v teh letih mal hormoni podivjajo, ker sem drugače zdrava. V puberteti nisem imala nobenih mozoljev, zdej pa tko :( dobila sem differin in se 14 mazala, samo sem prenehala, ker mi je koža pekla (čeprav sem zelo na tanko mazala), dobila sem fleke po obrazu in vretu (kjer sem mazala), pa še perioralni dermatitis okoli ust Unhappy sem zgleda preobčutljiva za to...
zdaj se mažem le z bepanthenom (mazilom) okoli ust, če ne bo bolje je pa dermatolog obvezen, ker je prav grdo za videt Smile
Res pa je, da ti mozoljči najbolj vzcvetijo ravno tiste dneve v mesecu...:)
Seveda je pa stres tukaj zelo pomemben dejavnik, če ne celo najpomembnejši Smile in mislim, da ti mozolji okoli ust so tipični hormonsko-stresni :), seveda pa moramo izključiti kakšne perioralne dermatitise, ki so vedno pogostejši pri nas mladih pod stresom Smile
 
Lp Smile
LP :)
0
Nazaj na vrh
Eliza
Starost: n/aPridružen: 22. jun 2005Prispevkov: 62Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. nov 2005 22:03
Povezava do prispevka
Jaz sem imela, ko sem nehala jemat tablete, pri 24ih iste težave. Nič ni pomagalo, bilo je vse huje, dokler nisem cca 3 mesece hodila (k dobri kozmetičarki, ki to obvada!) na intenzivno stiskanje mozoljev vsake tri tedne, sama pa se za nič na svetu vmes nisem dotikala obraza. Obenem sem 2x dnevno na teh predelih uporabljala Murad Combination skin formula serum. Na forumu ga kritizirajo, ker vsebuje alkohol, tudi sama ga ne uporabljam več že nekaj let, ampak takrat mi je pa res pomagal. Počasi se je stanje čisto umirilo in zdaj imam lepo kožo, brez sledi. Je pa res bistveno, da se ne dotikaš obraza, ker je od tega le vse slabše.
0
Nazaj na vrh
majchika
Starost: 37Pridružen: 5. apr 2005Prispevkov: 1932Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. nov 2005 22:38
Povezava do prispevka
Mozolji pod brado in v okolico so res hormonski..to mi je rekla
zdravnica,dermatolog pa potem še ena kozmetičarka..skratka to je samo
od teh tablet,ker si nehala je sedaj telo ponorelo.Brez recepta pri
takih rečeh res ne gre.ti samo poslušaj našo tanjo,ki že ve kaj
govori..preberi si kako naj poleg zdravila neguješ kožo da se ti stanje
ne bo še ob uporabi napačnih izdelkov poslabšalo.Vse zveš v člankih na
portalu.Pa še moj nasvet,ki meni pomaga pa sem probala svašta-koprivin
čaj..ko smo se zadnjič punce pogovarjale sem se odločila za ponovno
kuro in je malo boljše!Ne bo odpravilo tvojih težav dokončno in nevem
kako drastično ker je pač preblago ampak glavno je da odplakuje strupe
iz telesa in čisti jetra,kar zelo blagodejno vpliva na takšno kožo!
0
Nazaj na vrh
anči pomaranči
Starost: n/aPridružen: 24. nov 2005Prispevkov: 16Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. nov 2005 23:11
Povezava do prispevka
Najprej se moram Tanji zahvaliti za tako hiter odgovor. Problem je le v tem, ker po tistem nisem več imela časa pogledati na forum. No, ampak zdaj sem tu in zelo sem vesela tega odziva, ki mi bo zelo pomagal k temu, da se začne "rehabilitacija" kože na mojem obrazu.
No, nisem še uporabljala ničesar za kožo, kar bi se dalo dobiti na recept (npr. Differin ali Skinoren). Upam pa, da se mi ne bo zgodilo kot se je Peti z vnetjem, rdečico ali kako drugo neprijetno reakcijo kože.
Na žalost je moralo priti tako daleč, da sem ugotovila, kako narobe sem se vedla do svoje kože na obrazu. Do zdaj sem uporabljala veliko stvari, ki imajo neprimerne sestavine za moj tip kože, ali pa so te na previsokem mestu... Se že učim.
Odločila sem se, da grem naslednji teden k svojemu zdravniku po recept za eno od teh dveh, ampak zdaj bi rada še vedela v čem je sploh razlika med njima. Da bo odločitev lažja, mi prosim še glede tega svetujte. Potem bom dalje poročala. Ker čakam na plačo, bo kozmetičarka morala počakati vsaj še kakšen teden, ampak že komaj čakam (ne glede bolečin ob stiskanju!) na soočenje.
Glede ginekoloških težav pa, jih nimam. Sicer sem imela poleti eno "naporno" vnetje, ker sem bila izredno pod stresom, ampak kakšen mesec za tem sem imela pregled s PAP testom in je pokazal, da sem zdrava. Od takrat je vse v najlepšem redu. Tako, da mislim, da tisti rek glede aken v okolici ust in brade v mojem primeru, ali vsaj tokrat, ne drži.Ginekologinja mi je rekla, da ni nobene potrebe, da bi se pogosteje kot enkrat na leto srečevali na pregledu, razen, če pride spet do kakih problemov. Mene je to nekako pomirilo in res zaenkrat nimam težav. 3x potrkam...
Peti bi vprašala, kaj je mislila s perioralnimi dermatitisi. Na tem področju sem še novinka in nimam toliko časa, da bi prečesala ves (ali vse) forum(-e), da bi našla odgovor na svoje vprašanje. Mislim, da imaš prav glede tega kdaj najbolj mozoljčki vzcvetijo, ampak zanimivo, tudi s tem prej, ko sem jemala kontracepcijske tabletke, še nisem imela težav.
Tudi Elizi: hvala in bom upoštevala. Glede kozmetike Murad bom še malo počakala, sem si pa njihove proizvode ogledala na netu. Dobro, da ni cen zraven... Dotikanje obraza - se popolnoma strinjam.
Majchika, tudi na prečiščevanje sem že mislila, ker bi pomagalo verjetno vsemu telesu - pa zaenkrat še nisem zbrala toliko discipline v en dan, da bi nekako začela. Baje naj bi se na lunine mene glede tega ozirala. No, kdaj je primeren čas za to? Ve katera?
Tanjin članek o osnovnih dejstvih (1.+2. del) sem že predelala. Zdaj pa na delo, ne?
Hvala, da ste to prebrale. Spet mi je uspelo napisati (pre)dolg (od)govor. Upam, da mi to ne bo prišlo v navado.
 
Pozdravček in lep vikend vsem
 
 
Če ti sreča obrne hrbet, jo naskoči od zadaj...
(neznan)
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 25. nov 2005 23:19
Povezava do prispevka
Anči Pomaranči, Skinoren vsebuje azelainsko kislino in je načeloma boljši proti ogrcem in manjšim nečistočam, Differin vsebuje adapalene, ki zelo dobro odstranjuje mozolje in tudi preprečuje nastanek novih.
Nekateri bolje prenašajo enega, drugi drugega, tako, da najboljše, da probaš, vsekakor ti pa svetujem, da začneš z Differinom, ki ga seveda kombiniraj z nežnim čiščenjem in vlaženjem kože. Pa začni z uporabo vsak drugi večer, pa zelo na tanko maži (debelejši nanos ne pospeši ali izboljša delovanja ampak samo draži kožo).
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
majchika
Starost: 37Pridružen: 5. apr 2005Prispevkov: 1932Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. nov 2005 12:16
Povezava do prispevka
vsak dan piti po cel liter če se le da...nimajo veze nobene lune ali mene!Vztrajna bodi!
0
Nazaj na vrh
peti
Starost: 43Pridružen: 11. okt 2005Prispevkov: 379Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. nov 2005 14:58
Povezava do prispevka
Perioralni dermatitis se pojavi najpogosteje po bradi in okoli ust, tudi pod očmi. Gre za drobne mozoljčke, pordelo kožo, ki lahko srbi, se lušči in peče, predvsem ob nanosu krem.
Pravijo, da naj bi se pojavil od jemanja kontracepcijskih tabletk, stresa, predvsem pri ženskah med 20 in 30 letom. Če nimaš takšnih težav in so zgolj mozoljčki, potem ni panike...;)
Tabletke so ti tudi preprečile nastajanje mozoljev v tistih dneh, ker baje ni takšnih hormonskih nihanj, če jih jemlješ...
Res pa je pravilo no.1, ne se dotikat obraza Smile
 
lp
LP :)
0
Nazaj na vrh
kala
Starost: n/aPridružen: 25. nov 2005Prispevkov: 187Kraj: ptujStatus:Offline
Objavljeno: 26. nov 2005 16:14
Povezava do prispevka
Najprej zahvala temu forumu, na katerem sem spoznala zelo koristnih informacij. Pred par dnevi sem bila pri kozmetičarki. Stiskala mi je "milje"- to so bele pikice, ki ne grejo ven drugače, kot z iglo.Bolelo me je kar. Rekla mi je, da naj se izogibam uporabi izdelkov, ki vsebujejo MINERALNA OLJA in LANOLIN.
Trenutno uporabljam zjutraj: Shellerjev gel, garnier tonik in SD, zvečer pa garnier fresh kremo ter cleanance K.
Zanima me, koliko je resnice v tem, kar mi je povedala kozmetičarka?
Prosim vas, da mi napišete katera so mineralna olja, da bom vedela, čemu se izogibat. 
Če pa ste že o tem pisale, prosim za naslov.
L.p.
Kadar si nečesa res želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da bi se ti sanje uresničile.

COELHO
0
Nazaj na vrh
majchika
Starost: 37Pridružen: 5. apr 2005Prispevkov: 1932Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. nov 2005 17:45
Povezava do prispevka
Mirneralno olje je eno in to je olje ki ga pridobijo iz nafte-parafinum
liquidum se pravi,dobro vlaži kožo,je pa pač masten kot vsa olja in
zato ni ok da bi nanašala karkoli mastnega ker se potem pore spet
zamašijo,lanolin je pa huda komedogena sestavina ki je precej mastna in
težka,delajo jo pa mislim da iz ovčje dlake.vredu ti je
svetovala,pozabila pa povedati da če si k temu nagnjena karkoli
mastnega ali komedogenega odpade,pač tam kjer so te milije.
0
Nazaj na vrh
anči pomaranči
Starost: n/aPridružen: 24. nov 2005Prispevkov: 16Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2005 10:03
Povezava do prispevka
Hvala za nasvet - torej bom najprej poskusila z Differinom. Nekje sem že prebrala, da je ena poskusila s preobilnim mazanjem, seveda si je s tem bolj škodila, ampak jaz ne bom pretiravala. No, pa še to bi potem vprašala: glede na moj(predvsem suhi) tip kože, kaj je primerno za nežno čiščenje in vlaženje? Za obraz trenutno uporabljam Oil of Olaz Classic fluid, ki naj ne bi bil masten. Sicer si uporabe krem še nisem razdelila na nočno ali dnevno, zato tega uporabljam zvečer in zjutraj. Recimo, če mi poveš vsaj kako znamko npr., da bom vedela med katerimi naj izbiram. Se opravičujem za taka vprašanja, sem pač začetnica...
Tudi koprivov čaj bom poskusila in seveda bom poročala.
Perioralnega dermatitisa očitno nimam, hvala bogu. Je pa dobro vedeti kaj to je.
Aha, še to: potem glede na to kar praviš Kala, imaš bolj mastno kožo?
 
Lepo nedeljo vsem skupaj in hvala za odgovore
 
AP
 
Če ti sreča obrne hrbet, jo naskoči od zadaj...
(neznan)
0
Nazaj na vrh
kala
Starost: n/aPridružen: 25. nov 2005Prispevkov: 187Kraj: ptujStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2005 12:11
Povezava do prispevka
Majchika hvala za odgovor, včeraj sem šla takoj preverit, če kateri od kozmetičnih izdelkov vsebuje to mineralno olje in sem bila prijetno presenečena, ko sem našla krivca:
-odstranjevalec očesnega make up-a ter
-univerzalni balzam(za suhe predele ali pa za rane).
Oba sem nanašala v predelu pod očmi, kjer so mi nastale te milje!! Tako, da sem takoj oba odstranila iz kopalnice in upam,da mi zdaj milje ne bodo več nastajale.
Pozabila pa sem še opisat moj tip kože, ki je pozimi malo čuden! koža je mešanega tipa, lica bolj občutljiva, nos se mi trenutno lupi, čelo pa se mi začne po par urah svetit.
Lp
Kadar si nečesa res želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da bi se ti sanje uresničile.

COELHO
0
Nazaj na vrh
majchika
Starost: 37Pridružen: 5. apr 2005Prispevkov: 1932Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2005 12:53
Povezava do prispevka
Anči pomaranči,glede oilofolaz ki naj nebi bil masten-ne smeš gledati
to kar piše na kremi,itak piše vse najboljše,pomembne so sestavine..in
isto velja za znamke,ki imajo dobre in slabe izdelke,nimajo vse dobre
čeprav so drage..vsaka koža rabi nežno čiščenje,tudi mastna..glede tvoj
tip kože pa ti nevem priporočti kreme,ker očitno rabi če je suha tudi
nekaj maščobe,najprej je tonik npr.essential od garnier ali pa
diadermine za zrelo kožo ali nivea za občutljivo kožo..krema pa mogoče
clinians roza barve,na zelo suhih predelih pa na tanko jojobino
kremo-alverde.Poglej še po forumu!samo pazi da krema ne bo vsebovala
komedogenih sestavin.

kala-glede na tvoj tip kože-kombiniraj kreme,samo vlažilna na čelu,malo bolj mastna na nosu in licah..
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2005 18:07
Povezava do prispevka
Kala, mineralno olje ne maši por, lanolin jih. Več o tem katere sestavine mašijo pore si preberi v članku Resnica o kozmetiki na portalu.
 
Anči pomaranči, če imaš suho kožo si zvečer očisti s čistilnim mlekom in tonikom (če uporabljaš m-u), če ga ne, zjutraj in zvečer s Schellerjevim mineralnim gelom. Jutranja krema je super SD za normalno do suho, nočna npr. Garnier Total Comfort ali Garnier Fresh za suho.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Vprašanje za Tanjo
Stran 1 od 31
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.