Obljubim, da bom en dan čez praznike pocukala fanta za rokav da mi pomaga spisati en sestavek o tem kako midva (no verjetno bi bilo bolj pravilno on, ker jaz samo firbcam zraven in mešam) delava milo.
Vem, da za lug uporabljava NaOH, s katerim je potrebno delati pazljivo in v zračnem prostoru (ponavadi ga daje v vodo kar na balkonu), od olj pa najpogostje kokosovo, palmovo in olivno. Awy veliko sestavin se ne uporablja, je pa res, da najina mila niso ne dodatno odišavljena ne dodatno pobarvana.
Večino sestavin nabaviva v trgovini Organika, sedež imajo v Trzinu, imajo pa tudi spletno trgovino - NaOH ti ne bodo poslali po pošti, ker lahko pride do kake reakcije, ki je pri NaOH lahko precej burna če ne delaš prav (ne vem, če je ok, če objavim link do spletne strani).
Super pa je tudi knjiga Eko darila (link: http://www.kmeckiglas.com/eko-darila).
Več o najinem "pacanju" pa, kot obljubljeno, ko uspem pocukat dragega za rokav...