Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Šampinjoni

Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 29. jul 2006 9:49
Povezava do prispevka
Vceraj sm prvic kupila sampinjone, jedli smo jih pecene "na zaru". Zdej pa me zanima, kaj ve delate z njimi?
Kako se naredijo ocvrti sampinjoni??

Hvala za pomoc Smile
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jul 2006 9:55
Povezava do prispevka
polnjeni šampijoni so tudi njami ....
 
bete odrežeš, narežeš na majhne koščke, jih na čebuli popražiš, dodaš začimbe, česen... potem pa klobuke  napolniš s tem nadevom (prej jih posoliš in naoljiš) :) in jih pečeš ali v pečici ali pa v ponvi
 
pa to pride v poštev, če so šampijoni veliki
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
MOJA
Starost: -14Pridružen: 3. maj 2006Prispevkov: 365Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. jul 2006 10:06
Povezava do prispevka
živjo!
Jaz ponavadi delam šampijone v omaki, kot prilogo mesu, delam jih tudi v rižoti.
Pohane šampijone narediš tako, da šampijone najprej opereš, potem pa jih enostavno "spaniraš" (moka, jajce, drobtina). Jaz jih prej ne solim, malo pa solim  jajce. Velike šampijone ponavadi dam na polovico.
V omaki jih navadno naredim tako, da šampijone operem, narežem (tako, da dam klobuk na desko in potem režem čez bat), prepražim na olju, dodam veliko česna in petršilja, sol in poper in to je to. Končano je zelo hitro - max. 20 minut. Včasih na koncu omaki dodam še kislo ali sladko smetano.
Pa dober tek!

Lp, moja
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jul 2006 10:18
Povezava do prispevka
Dobri so tudi v kombinaciji s papriko (zeleno). Oboje očistiš in narežeš, nato pa prepražiš. Oboje se praži nekje 15 minut, dobro je, če je še malce čvrsto. Dodaš pa lahko sol in mleto kumino. 
0
Nazaj na vrh
I cukrcek I
Starost: 49Pridružen: 15. dec 2005Prispevkov: 1353Kraj: JeseniceStatus:Offline
Objavljeno: 29. jul 2006 12:59
Povezava do prispevka
S šampinjoni lahko na 100 in 1 način...omake, glavne jedi, predjed...Meni so najboljši v kombinaciji s čebulo, to lepo v voku zapečem, skuham testenino ali njoke in stresem v vok. Malo še podušim, naribam malo sira, še malo premešam in potem lahko še zlico pojem zraven, ker je tako doooooooooobro image file name: 2kd5535d5e94.gif  image file name: 2k18b7b64d01.gif.
 
 
Za ocvrte pa tako: narežeš na kolobarje (ne pretenko), narediš zmes za paniranje, (lahko dunajsko paniraš ali pa narediš pivsko testo...
Če so pa šampinjončki resnično drobni, pa kar cele paniraš.
 
Pivsko testo:
20 dag moke
2 dl piva
1 jajce
malo soli
 
Tampura (s to maso vso zelenjavo paniramo) 
20 dag moke
10 dag koruzne moke (če ni druge, pa mal grisa daš notri )
cca 2 dl vode ali mineralne vode (to po občutku, ne sme biti preredko, niti pregosto)
malo soli
 
Dunajsko paniranje
moka posebaj
jajce posebaj in
drobtine 
Zaporedje namakanja je tako kot sem ti napisala - moka, jajce, drobtine
 
Upam da sem kaj pomagala...
 
En sam pogled, lahko ustvari vesolje...(Morgenstern)
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jul 2006 15:35
Povezava do prispevka
Pa še nekaj idej za šampinjonove poslastice, ki sicer niso moja avtorska last, ampak vseeno zeo dobre:

Šampinjonovi hlebčki (polpeti)
Sestavine: 50 dag šampinjonov, srednja čebula, šopek peteršilja, 7 dag masla, 6 dag gladke moke, sol, poper, jajce, 2 rumenjaka

Čebulo na drobno nasekljamo. Šampinjone očistimo in narežemo na rezine. Peteršilj sesekljamo. V ponvi segrejemo 2 dag masla, zarumenimo čebulo, dodamo šampinjone in jih zdušimo; stresemo na cedilo in sok prestrežemo. Ostalo maslo segrejemo in moko na svetlo prepražimo. Prežganje zalijemo s sokom, ki smo ga pri precejanju šampinjonov prestregli in po potrebi še z malo juhe, hitro zavremo in ohladimo. Dodamo zmes šampinjonov in čebule, jajce, rumenjak in toliko drobtin, da dobimo maso, ki se da lepo oblikovati. Začinimo tudi s soljo in poprom. Oblikujemo 4 hlebčke, jih povaljamo v drobtinah in ocvremo.

Šampinjonov namaz
Sestavine:30 dag šampinjonov, 3 dag masla, sok polovice limone, šopek peteršilja, 2 kuhana rumenjaka, 4 jedilne žlice majoneze, 2 jedilni žlici naribanega hrena, alo worchesterske omake, sol, poper.

Šampinjone narežemo na lističe, pokapamo z limoninim sokom in na vročem maslu hitro zdušimo; ohlajene drobno nasekljamo. Peteršilj sesekljamo, kuhana rumenjaka z vilico pretlačimo. Majonezo zmešamo z rumenjakoma, hrenom in worchestersko oamko. Dodamo peteršilj in šampinjone ter vse skupaj zgnetemo v mazavo maso. Po potrebi dodamo še malo majoneze ter na koncu začinimo s soljo in poprom. Namaz ponudimo na rezinah francoskega kruha ter okrasimo s paradižnikom in peteršiljem.

Oboje je meni zelo dobro in predvsem malce drugače. Glede worchesterske omake v drugem receptu ni treba komplicirati. Jaz je nisem imela in je bilo kljub temu dobro. Če jo pa imate, pa tudi ok.
0
Nazaj na vrh
irmica
Starost: 122Pridružen: 15. feb 2006Prispevkov: 730Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jul 2006 15:51
Povezava do prispevka
Meni so poleti naaajšampinjoni na žaru z gorgonzolo.
Populiš betke, jih sesekljaš z gorgonzolo, poprom, soljo, včasih še s česnom in peteršiljem, dodaš malo olivnega olja, nadevaš maso v klobučke in jih pečeš na namaščeni alu foliji, če imaš žar z rešetko.
Preveč dobrega je lahko... čudovito. (Mae West)
0
Nazaj na vrh
tačka
Starost: n/aPridružen: 19. apr 2005Prispevkov: 229Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jul 2006 17:27
Povezava do prispevka
pohani šampinjoni so tud dobri
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Šampinjoni
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Visoko občutljivim osebam je soočanje z vsakodnevnimi izzivi precej težje kot "navadnim" ljudem.