Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Privlačnost, 'kemija' med partnerjema

Onegirl
Starost: 36Pridružen: 24. feb 2013Prispevkov: 12Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. avg 2015 10:02
Povezava do prispevka

Zanima me vaše mnenje glede naslednje situacije.  Z nekim fantom se dobivava enkrat tedensko približno mesec in pol. Do sedaj sva se dobila štirikrat, na zadnjem zmenku so se začeli poljubi. Z njim se odlično ujamem v pogovoru, lahko govoriva tudi šest ur skupaj in minejo kot bi minila ena ura. Je simpatičen, ne izgleda slabo, v njegovi družbi mi je lepo. Fant na mestu, bi se lahko reklo. Komaj sem čakala na poljub, zdaj pa pri tem ne čutim ničesar, nič me ne premakne ... Zmedena sem, ker ne čutim nobenih "metuljčkov" oz. strasti pri tem. Ali si naj dam še malo časa ali naj vse skupaj pustim? 

http://visitors2cash.com/ref.php?refId=29257
0
Nazaj na vrh
vermilion
Starost: n/aPridružen: 29. apr 2007Prispevkov: 1181Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. avg 2015 10:29
Povezava do prispevka

Jaz bi še malo počakala - vsaj še kakšen zmenek. Včasih kdo rabi malo več časa. Če še vedno ne bo strasti potem pusti. 

 

 

You’re a dragon. Be a dragon.
0
Nazaj na vrh
summerbreeze
Starost: n/aPridružen: 19. avg 2013Prispevkov: 50Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. avg 2015 22:45
Povezava do prispevka

Hm jaz recimo teh famoznih metuljčkov že leta ne občutim oz. se pojavijo občasno, na kratko in izginejo. Pa sem bila brez metuljčkov in samo zaljubljena (ja, je možno tudi to) in v razmerju, ki je temeljilo na ljubezni. Je pa res, da mi je občutek poljubljanja kljub temu odličen, prav tako je prisotna strast. Itak je za kvaliteten partnerski odnos potrebno vse kaj drugega, kot pa metuljčki iz začetniška "zadetost" od zaljubljenosti. Mislim, da odsotnost metuljčkov nima toliko veze s privlačnostjo (razen, če ti je partner že v štartu neprivlačen oz. ugotoviš, nekaj kar te odbija), kot pa jo ima s padlo idealizacijo potencialnega partnerja. Se pravi, se poljubljaš, občutek je nič kaj posebnega (je pa vseeno fajn). Padeš na realna tla oz. nimaš več razloga za vzdrževanje svoje lastne idealne predstave, kako bi naj bilo, kaj bi naj čutila in seveda povežeš (lahko povsem zmotno) s tem, da pač ni to to. S tem pa morda rečeš adijo potencialno zelo kvalitetnemu partnerju in odnosu. Tudi sama sem bila zelo zmedena, ker sem mislila, da so metuljčki in tista nora, zadeta zaljubljenost predpogoj za začetek razmerja. In kar je najbolj žalostno, več kot 90% ljudi je prepričano, da je to res nujni pogoj. Zaljubljenost je samo faza idealizacije, projekcija svoje idealne predstave o partnerju, ki pa nima veze z realnostjo. Ta predstava prej ali slej pade, zaljubljenost mine in nastopi razočaranje, ker parterja vidimo v realni sliki. Zdaj pa, odvisno od tebe, lahko to razočaranje vzameš kot pozitivno stvar, v smislu, ok ni bilo kot sem pričakovala, da bo, ampak vseeno je dečko cool, fizično privlačen in v njegovi družbi mi je lepo ter nadaljuješ s spoznavanjem. Lahko pa že v štartu rečeš, ne čutim metuljčkov, očitno to ni to in ni pogojev za začetek veze, kar pa sploh ni nujno res.

Malo sem se razpisala. Smile Upam, da ni preveč zmedeno napisano in je jasno kaj sem želela povedati. Škoda je, ker je ogromno zaključkov vez in skakanja iz veze v vezo, samo zato ker zaljubljenost in metuljčki in zaljubljenost izginejo.  Ampak to je lahko že posebna debata. Sama presodi. Jaz bi se na tvojem mestu še dobila in spoznavala.

0
Nazaj na vrh
Elle11
Starost: n/aPridružen: 30. jun 2008Prispevkov: 540Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. avg 2015 23:13
Povezava do prispevka

Vau, čisto tema zame. 

Namreč, že nekaj časa imave s prijateljico take in podobne debate. 

Sama imam 30, kolegica 2 leti več. Obe imave za seboj dolgoletno propadlo vezo in nekaj "poskušanj" po tem, ampak se niso obnesla. Mi je pred časom en znanec rekel, da tiste "nore zaljubljenosti", ko ti nekdo resno spodnese tla pod nogami...z leti ni več oz. se pojavi zelo redko. In mislim,da ima prav.

Če govorim zase... ker ne vem, koliko si stara ti... Sama redko občutim tiste "metuljčke" v trebuhu, o katerih pišeš. To se mi je v zadnjih 3 letih zgodilo samo 2x. Ni se obneslo, ampak... ja, jaz želim to čutiti. Mogoče sem zato še vedno samska, ker želim da se začne z "to kemijo". Ne bom rekla, da nisem dovolila poljuba z nekom, ob katerem nisem čutila te kemije, ampak se tudi v poljubu nisva ujela in nisem čutila nič. Niti najmanj.

Ne vem, mogoče še kakšna, ki bi lahko potrdila, da iz tega, da "se ne dogaja ta kemija" lahko nastane kakšna dobra in trajajoča zveza", da je "še upanje za nas"... bi bila vesela. Namreč isto si želi tudi kolegica, pa čeprav vemo, da tople vode pa res ne moremo odkriti in da nam pravijo, da "smo preveč izbrične". 

Jaz enostavno si ne predstavljam, da ni tiste "privlačnosti, kemije, metuljčkov" z neko osebo, da bi z njo delila kaj več kot poljub. 

Moving on is not about forgetting them; it's about learning how to live without them.
0
Nazaj na vrh
summerbreeze
Starost: n/aPridružen: 19. avg 2013Prispevkov: 50Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. avg 2015 14:20
Povezava do prispevka

Elle, jaz sem tisto, ko ti nekdo "spodnese" tla pod nogami tudi doživela samo 1 krat. Kar je bilo metuljčkov po tem je bilo v bistveno blažji obliki in za krajši čas. Ampak so pa namesto tega bili neki drugi občutki, ki so bili trajni in tudi ko partnerja ni bilo v bližini. Občutek topline, pomirjenosti, neke globlje povezave. In dejstvo, da človeka sprejmeš takšnega kot je z vsemi pomanjkljivostmi vred. In to je tisto kar zares šteje. Zaljubljenost je itak samo stanje, ki je po vrhu še primerljivo s stanjem zadetosti. Zato se zaljubljenost tudi doživlja kot, da nam je nekdo spodnesel tla pod nogami, metuljčki švigajo, naše misli pa so dobesedno preokupirane s potencialnim partnerjem oz. z našo (nezavedno) predstavo o njem. In ko enkrat to stanje preneha, spet iščemo ta nori občutek nekje drugje. V bistvu je zaljubljenost v osnovi zelo sebična, ker nam je potencialni partner pomembem samo toliko časa, koliko mi čutimo te za nas ugodne občutke. Medtem ko na ljubezni osnovan partnerski odnos ni stanje, ampak je proces oz. nekaj kar se razvija in raste. 

Priporočam še ogled zelo poučne Milivojevićeve razlage (sicer v srbščini, ampak je zelo razumljivo) o razliki med ljubeznijo in zaljubljenostjo na tem linku: www.youtube.com/watch?v=O-O0roGSaDU

Škoda ker se zaradi tega, ker ni več zaljubljenosti oz. tistega kar imamo v glavi, da bi morali občutiti, konča ogromno vez s katerimi ni v bistvu čist nič narobe. Jaz sem nehala metuljčkom in zaljubljenosti posvečat pretirano pozornost. Res je, da ti oseba mora bit fizično privlačna, ampak za razmerje na dolgi rok morata imeti dovolj podobne skupne interese in vrednote, da odnos lahko normalno funkcionira. Morata si biti v prvi vrsti prijatelja, se znati pogovarjati in drug drugemu prisluhniti. In oba morata biti dovolj zrela, da sprejmeta dejstvo, da je zaljubljenost stanje, ki prej kot slej mine in da je na njima, kako se bosta odločila, ko rožnata očala padejo. Ali bosta iskala novo zaljubljenost in upala, bo mogoče iz tiste končno "zrastla prava ljubezen", ali pa bosta vlagala v obstoječ odnos (seveda v kolikor imata dovolj podobne skupne interese in vrednote). Je pa res, da se je po navadi lažje na novo zaljubiti, kot pa osebnostno rast skupaj s partnerjem in odnosom.

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 17. avg 2015 13:27
Povezava do prispevka
ana25 je napisal/a

Dejansko se šele skozi kemijo, fizično bližino, seks, če hočete (ne glede na to v kateri fazi odnosa se vanj človek spušča), lahko razvijejo trajnejši občutki, čustva in navezanost. Tako, čisto biološko, fiziološko gledano - ob orgazmu se sproščajo oksitocin in drugi hormoni, ki vzpostavljajo intimno povezavo.

V bistvu se oksitocin sprošča tudi že zgolj z objemi in drugimi fizičnimi stiki ljubezni in pripadnosti.smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Privlačnost, 'kemija' med partnerjema
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kmetijstvo je temelj sodobne civilizacije, vendar je ustvarilo nočno moro za naše zobe – kmetijska revolucija je spremenila vse in to dejstvo je nemogoče zanikati.