Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Ni še pripravljen na poroko

sunny4000
Starost: 35Pridružen: 16. maj 2012Prispevkov: 150Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. sep 2017 9:07
Povezava do prispevka

Hej.

S fantom sva skupaj ze skoraj štiri leta, imava zelo ljubeč in trden odnos, vse si zaupava, načrtujeva skupno prihodnost (družina, nakup hiše itd.). ves čas mi govori da me ljubi bolj kot karkoli na svetu, da si ne predstavlja življenja z mano, da si želi ustvaiti družino z mano.. On me dostikrat v šali pokliče z mojim imenom in njegovim priimkom (kot da sva ze poročena) - nazadnje ko me je tako poklical pa sem jaz, bolj v šali kot zares, odgovorila "bolj slabo kaže, da bom to (ciljala sem na priimek), glede na to da še prstana nimam". On se je takoj postavil v defenzivo in rekel, da še ni pripravljen na to, da če bi bil, bi mi verjetno že prstan kupil; da me zelo ljubi, a še ni prepričan da to res hoče.

Naj poudarim, da se ne gre za to, da bi jaz silila v poroko, saj jaz nikol nisem dala posebenega poudarka na to. On je bil tisti, ki je v najini zvezi začel prvi omenjati poroko in otroke in me s tem spodbudil, da tudi sama začnem razmišljati v tej smeri.

SKratka, ni mi jasno, po vsem tem kar mi govori, kako da kar naenkrat še ni pripravljen. Zakaj govori potem take stvari in oddaja vtis, da komaj čaka. A je to samo tista 'moška trema' ali je še kaj drugega v ozadju.

Saj vem, da čisto preveč analiziram vse skupaj zdaj, samo me je res prizadalo in šokiralo, pa me zanimajo vaša mnenja in izkušnje. Seveda se bom pogovorila tudi z njim o tem, samo me je malo strah kako pristopiti do tega, da se ne bo počutil napadenega in kot da ga silim v poroko.

Lep Pozdrav

0
Nazaj na vrh
Iree
Starost: 56Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 9321Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2017 22:09
Povezava do prispevka

Še mene stiska pri srcu, ko tole berem. Ne vem, kaj si mislijo moški, ko se takole obnašajo in ne stojijo za tem, kar govorijo.

Nič preveč ne analiziraš. Ti nisi niti razmišljala o poroki, vendar te je fantovo obnašanje v to dobesedno prisililo - govori najprej eno, potem nekaj čisto drugega, kar se s prvim niti malo ne ujema. Ti sama pri sebi najprej razčisti, kaj točno hočeš od moškega (tega fanta ali kakšnega drugega moškega, če ta ni primeren). Kdaj bi se rada poročila, kdaj bi rada imela otroke, kako dolgo si pripravljena čakati? Nič ni narobe, če imaš vizijo o tem, kako bi rada živela.

Žal nekateri moški govorijo stvari, za katerimi ne stojijo iz različnih razlogov (nekateri sami ne vejo, kaj bi, drugi so navajeni slediti svojim kapricam, se enostavno nočejo vezati s teboj, hočejo pa se vseeno luštno imeti, dokler bo pač šlo...). V bistvu zate ta razlog niti ni pomemben, bolj je pomembno, ali ti ta fant sploh lahko da to, kar hočeš. Najbrž te je zabolelo, ko ti je rekel, da po celih štirih letih še ni pripravljen na resno življenje s teboj. Zakaj bi morala biti srečna in zadovoljna s tem? Mislim, da ni nobeno siljenje ali napadanje, če mu poveš (ko boš razmislila), kako si predstavljaš svoje življenje  v naslednjih letih. Naj ti pove, ali ti je pripravljen to dati ali ne - nekateri moški pač niso.

Doslej sta živela iz dneva v dan, iz leta v leto, on pa ti je medtem govoril nekaj, na kar zdaj vidiš, da se ne moreš zanesti. Po drugi strani mu nisi povedala, kaj pričakuješ od njega, tako da je verjetno mislil, da je zadosti, če se dobro imata skupaj. Ni treba, da hodiš po prstih in se bojiš, da se bo spet branil. Povej mu mirno, ampak jasno, kaj bi rada. Držim pesti.

0
Nazaj na vrh
anna3anna
Starost: 30Pridružen: 8. avg 2017Prispevkov: 6Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. okt 2017 9:38
Povezava do prispevka

Pri meni je enako, s tem, da delava vse skupaj sem 5 na teden pri njemu in potem reče, da naša veza pač še ni resna. Mislim hallo, samo jaz se ne obremenjujem preveč - upam da boš uredila stanje vsaj pri sebi Smile

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Ni še pripravljen na poroko
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kmetijstvo je temelj sodobne civilizacije, vendar je ustvarilo nočno moro za naše zobe – kmetijska revolucija je spremenila vse in to dejstvo je nemogoče zanikati.