Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Nevarnosti sladkorja

Pojdi na stran 21 , 22 , 23 , 24 , 25 , 26 , 27 , 28
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 7. jun 2012 19:42
Povezava do prispevka
mimika je napisal/aŠesti mesec brez rafiniranega cukra - and I love it! 

WOW!

Nič od nič?

Jaz ga v kakšnem koščku kake čokoladarije kdaj pa kdaj.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Latika
Starost: n/aPridružen: 2. nov 2009Prispevkov: 617Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 8. jun 2012 10:15
Povezava do prispevka
Če koga zanima branje na to temo, obstaja knjiga Samomor s sladkorjem.
Drugače se pa jaz sladkega izogibam že 8 mesecev. Sem shujšala (pa veliko jem), izgubila sem celulit (samo sem ga imela zelo malo), imam lepšo kožo in več energije. In sladkarij res ne pogrešam!
0
Nazaj na vrh
Ineya
Starost: n/aPridružen: 9. sep 2010Prispevkov: 2012Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. jun 2012 13:54
Povezava do prispevka
Sama nimam problemov s sladkarijami, ker jih nikoli nisem jedla v nekih hudih količinah. Res tu pa tam..problem je v tem, da si moram vso hrano, čaje, kavo sladkati..in to seveda toliko, da je vse fajn sladko-ker drugače je zame to neokusno, in ne spravim nikamor.
Recept za srečno življenje si moramo napisati sami.
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. jun 2012 16:35
Povezava do prispevka
Mimika in Latika
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. jun 2012 16:51
Povezava do prispevka
Tanja je napisal/aŠesti mesec brez rafiniranega cukra - and I love it! 

WOW!

Nič od nič?

Enkrat na sto let si h kakšni jedi dodam malo sladko kisle omake ali veganske majoneze - mislim, da je to edino. Sicer sem pa v Barceloni pri dragemu poskusila en griz sladoleda, ki mi sploh ni bil posebno všeč, sem pa takoj dobila tisti znani občutek, da bi ga lahko pojedla cele tone, če bi nadaljevala.
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
Anisja
Starost: 39Pridružen: 20. jan 2007Prispevkov: 1452Kraj: Na realnih tlehStatus:Offline
Objavljeno: 31. dec 2012 12:21
Povezava do prispevka

Tule je še en zanimiv članek na to temo

If you know EXACTLY what you are going to do, what is the point of doing it? (P.Picasso)
0
Nazaj na vrh
nitka74
Starost: n/aPridružen: 3. okt 2009Prispevkov: 17Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jan 2013 9:08
Povezava do prispevka

 

Latika je napisal/aČe koga zanima branje na to temo, obstaja knjiga Samomor s sladkorjem.
 

Knjiga je res odlična. Govori o resni odvisnosti od sladkorja in kaj nam vse "uniči" v telesu. Ko si sladkosned in imaš kuhinjo polno sladkorja, je potrebno zelo veliko volje in energije, da se ga rešiš. December ni bil pravi mesec za to, bo pa zato januar toliko lažji, da se zopet (in upam, da tokrat za večno) odpovem sladkorju.

0
Nazaj na vrh
Janamari
Starost: 53Pridružen: 19. jun 2007Prispevkov: 3064Kraj: MBStatus:Offline
Objavljeno: 2. jan 2013 10:46
Povezava do prispevka

Uf, meni pa ta knjiga sploh ni bila všeč. Avtorica samo razlaga, da je sladkor nevaren, ne ponudi pa nobenih rešitev za odvajanje od te razvade. Poleg tega svoje trditve ne podkrepi z nobenimi raziskavami ... zgolj piše "po mojem mnenju", "menim", "prepričana sem" in pa "raziskave so pokazale" (katere?, kdaj?). Za moje pojme, zelo slabo napisana knjiga.

Sem si pa zadnjič zopet pogledala predavanje "Sugar: The Bitter Truth" (hvala, Anisja za link smiley ... to je lep primer, podkrepljenih in utemeljenih izjav (za razliko od zgoraj omenjene knjige) ter nato še sedem kratkih videov (istega profesorja), z naslovom "The Skinny on Obesity" - zanimivo.

0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 7. jan 2013 19:32
Povezava do prispevka

Mogoče kdo ve oz. zna razložiti, ali in zakaj so alternative - kot npr. agavin sirup, kokosov sladkor, surovi trsni sladkor - kaj manj škodljive od običajnega rafiniranega sladkorja?

“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
elinoir
Starost: 32Pridružen: 13. apr 2012Prispevkov: 418Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2013 15:03
Povezava do prispevka

mene zanima, če ima katera kakšen nasvet kako se sladkorja odvaditi, sama sem po mojem namreč odvisna od njega, vsako izpitno obdobje praktično živim samo na sladkarijah, potem se počasi spravim k sebi, ampak je kmalu spet naslednje izpitno & so on...

Zdaj ne vem, a je to normalno, verjetno ni najbolj. Saj poleg tega (zdaj) jem čisto normalno, ampak vedno vedno še nekam cuker.večkrat na dan.

Se trudim, ampak pač ne gre :/ kako pa vam uspe?

0
Nazaj na vrh
clarixee
Starost: 32Pridružen: 9. nov 2011Prispevkov: 50Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2013 15:11
Povezava do prispevka
mimika je napisal/a

Mogoče kdo ve oz. zna razložiti, ali in zakaj so alternative - kot npr. agavin sirup, kokosov sladkor, surovi trsni sladkor - kaj manj škodljive od običajnega rafiniranega sladkorja?

 

Po eni od teorij (Savina Atai) zato, ker običajen sladkor dvigne nivo inzulina v telesu, kar poveča občutek lakote na splošno, moti hormonska ravnovesja ipd. Meni osebno je to dovolj dober razlog, da se ga izogibam.

0
Nazaj na vrh
Jeremish
Starost: 32Pridružen: 31. jan 2012Prispevkov: 975Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2013 16:16
Povezava do prispevka
clarixee je napisal/a
mimika je napisal/a

Mogoče kdo ve oz. zna razložiti, ali in zakaj so alternative - kot npr. agavin sirup, kokosov sladkor, surovi trsni sladkor - kaj manj škodljive od običajnega rafiniranega sladkorja?

 

Po eni od teorij (Savina Atai) zato, ker običajen sladkor dvigne nivo inzulina v telesu, kar poveča občutek lakote na splošno, moti hormonska ravnovesja ipd. Meni osebno je to dovolj dober razlog, da se ga izogibam.

 

Katerikoli sladkor (s tem mislim na glukozo, fruktoza je druga zgodba) dvigne nivo inzulina v telesu. Mogoče je s tem mislila, da ima višji glikemični indeks kot npr. med ali javorjev sirup. Se mi pa vseeno zdi, da bi potem mogla to malo bolje razložiti, ker stavek, da samo "običajni sladkor dvigne inzulin", je zame zavajanje. Tudi to, da s tem poveča občutek lakote, je zelo čudno napisano. Nekdo, ki ima osnovno znanje o glikemičnem indeksu in nihanju koncentracije glukoze in inzulina v krvi, bi jo morda že pravilno razumel, ostali pa verjetno ne. Zato res ne maram takih trditev kar tja v tri dni, ki se ne opirajo na neko osnovno strokovno razlago oz. znanje.

Po mojem je glavna razlika med belim - rafiniranim sladkorjem in rjavim - nerafiniranim sladkorjem, agavinim oz. javorjevim sirupom, medom ...  v pridelavi oz. predelavi. Nerafiniran sladkor npr. je bolj "zdrav", ker vsebuje manj kemičnih snovi in drugih dodatkov, bolj sprejemljiv je tudi z ekološkega vidika. Torej, hočem povedati, da je glukoza v belem sladkorju in medu (ali kakršnemu koli drugemu nadomestku) enaka - glukoza je pač glukoza. Gre se za to, kaj poleg glukoze, se v tej stvari še nahaja (fruktoza, minerali, antioksidanti, pesticidi, potencialno toksične snovi ...)

 

Maybe we're not supposed to be happy. Maybe gratitude has nothing to do with joy. Maybe being grateful means recognizing what you have for what it is. Appreciating small victories. Admiring the struggle it takes to simply be human. Maybe, we're thankful for the familiar things we know. And maybe we're thankful for the things we'll never know. At the end of the day, the fact that we have the courage to still be standing is reason enough to celebrate.
0
Nazaj na vrh
alecia
Starost: 36Pridružen: 22. jul 2004Prispevkov: 701Kraj: okolica PtujaStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2013 18:21
Povezava do prispevka

Razlike med belim in rjavim sladkorjem praktično ni, kot se to zelo rado poudarja in rjavi sladkor ni nič bolj zdrav kot beli (iz prehranskega vidika gledano na kemijsko sestavo obeh, se rjavi razlikuje od belega tako malo, da ni vredno omembe). Rjavi samo ni prečiščen, zato je rjave barve in ima zato nekatere boljše senzorične lastnosti od belega, prehransko gledana pa sta oba isti shit.

0
Nazaj na vrh
clarixee
Starost: 32Pridružen: 9. nov 2011Prispevkov: 50Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2013 10:30
Povezava do prispevka

Mogoče sem se malo narobe izrazila. Kopirano iz današnjega izziva:

"Bel sladkor je strup, ki nam črpa minerale in vitamine iz zalog organizma; a ni samo zato ‘sovražnik’, ki ga je potrebno dokončno izločiti iz našega jedilnika. VSAKIČ, ko se nam poviša inzulin se aktivirajo škodljivi procesi, ki nas starajo, ter povzročajo gube. To je blazen stres za nas, zaradi česar se zablokira tudi imunski sistem in celotna regeneracija, proizvodnja vseh hormonov pa je motena."

"Zato bel sladkor, rjav sladkor, javorjev sirup, med, fruktoza, koruzni sad … nimajo kaj početi v naših sladicah. Med je zdravilo, ki se ga uživa terapevtsko, ne pa za slajenje.Tudi agava ni ok, previsok delež fruktoze ima in povzroča vrenje (iz nje delajo tekilo); le občasno in le presno-temne barve si lahko privoščimo."

 

Vzeto iz konteksta za pripravo presnih sladic, da ne bo neke velike zmešnjave smiley

0
Nazaj na vrh
alecia
Starost: 36Pridružen: 22. jul 2004Prispevkov: 701Kraj: okolica PtujaStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2013 16:51
Povezava do prispevka

Tudi tale sestavek ne deluje ravno znanstveno. Prenapihnjeno in napisano enostransko. Sploh pa tisto, da fruktoza v agavi povzroča vrenje. Napisati kaj takega kot dokaz proti uživanju sladkorja, je totalno nestrokovno in nima nobene povezave v zvezi neuživanja sladkorja in delanjem tekile.

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Nevarnosti sladkorja
Stran 26 od 28
Pojdi na stran 21 , 22 , 23 , 24 , 25 , 26 , 27 , 28
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zvezdnice, kot so Jennifer Lawrence, Kate Hudson, Serena Williams in Emma Stone so na rdeči preprogi zažarele v (kot) poročnih oblekah.