Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Krvavenje dlesni

Pojdi na stran 1 , 2
maca
Starost: 48Pridružen: 3. maj 2005Prispevkov: 662Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 10. dec 2008 10:23
Povezava do prispevka
Zanima me katera zobna pasta bi bila dobra, ker mi tako krvavijo dlesno. In mogoče tudi zobna ščetka imam Curaprax....zobno pasto pa sansodyn. Ali bi bilo bolje uporabljati sonicare ščetko. Dlesni mi pa resnično zelo krvavijo.
Najlepša hvala za odgovor.
0
Nazaj na vrh
BibaXs
Starost: n/aPridružen: 21. avg 2008Prispevkov: 2031Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. dec 2008 10:42
Povezava do prispevka
Vsekakor bi ti priporočala kako nežno ščetko, kot je Curaprox, ja.
Sama pa že več let prisegam na zobno Parodontax classic ali flourid. Pri nas imajo vsi neke težave z dlesnimi, in smo vsi zadovoljni s to zobno pasto, mami pa je bolj všeč Sensodyne.
0
Nazaj na vrh
Woowee
Starost: 36Pridružen: 24. avg 2008Prispevkov: 598Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. dec 2008 12:33
Povezava do prispevka
Nam pa je izredno pomagala zobna pasta Ajona (prav za dlesni) dobi pa se jo v mulleru al pa dm. Priporočo pa nam jo je zobozdravnik in stanje se nam je izjemnno popravlo...tak da za poskusit je
The only people you need in your life are those that need you in theirs.
0
Nazaj na vrh
maca
Starost: 48Pridružen: 3. maj 2005Prispevkov: 662Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 10. dec 2008 14:29
Povezava do prispevka
Najlepša hvala za odgovor. Bom šla takoj v nakup Ajona zobne paste. Sem že enkrat imela in se mi zdi da je bilo boljše.
0
Nazaj na vrh
SwanHeart
Starost: n/aPridružen: 18. jul 2005Prispevkov: 1527Kraj: Nekje v temi s prekrizanimi rokamiStatus:Offline
Objavljeno: 10. dec 2008 18:16
Povezava do prispevka
Ze ko bos v lekarni, lahko kupis se gengi gel - to je poseben gel za dlesni oz kar za celo ustno votlino! Ko imas vnete dlesni, afte, si opeces jezik, si ranis jezik ipd, se malo namazes in zelo pomaga! Meni ga je svetovala zobozdravnica, ko sem imela vneto dlesen zaradi injekcije pri popravilu zoba. Res priporocam! Moja mama tudi prisega nanj.
There is only 1 part of the universe you can change and that part is your own self.
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 10. dec 2008 18:30
Povezava do prispevka
Maca do zobozdravnika stopi, to je začetek paradontoze in se začne pojavljati, ko se na zobeh nabere preveč zobnega kamna. Paste, geli ipd. imajo veliko bolj preventiven učinek kot kurativen, zobozdravnik ti mora odstraniti zobni kamen in bo takoj bolje. Sama sem imela isti problem, pa sem se naročila na čiščenje in je sedaj odlično, nič krvavenja. Razne paste ipd. pa mi je sicer ublažilo, ampak ni rešilo osnovnega vzroka, tako da se moraš najprej tega znebiti.

Pa redna uporaba zobne nitke je tudi zelo dobra preventiva.
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. nov 2016 9:02
Povezava do prispevka

Bom kar semle postavila vprašanje, čeprav mi dlesni ne krvavijo več, odkar porabljam električno zobno ščetko.

Problem je vnetje-gingvitis. Sem bila pri zobozdravnici po uhuuu letih. Njena razlaga je taka

1. odstranit zobni kamen (sem ga imela precej!)

2. dala mi je vzorčno zobno pasto Paradontax (joj kako ogaben okus!)

3. temeljito umivanje 2x na dan, nitkanje, ustna voda. Masaža dlesni z eno curaproxovo zadevco kar pred Tvjem, kadar se spomnim.

Zdaj pa, rada bi izvedela, če je katara/kateri že uspešno pregnal vnetje dlesni? In koliko časa približno traja? S kakimi pripomočki? Kaj se priporoča in kaj odsvetuje? Brskam sicer po spletu, ampak izkušnje so več kot dobrodošle.

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
Toxic
Starost: n/aPridružen: 9. nov 2013Prispevkov: 321Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. nov 2016 20:37
Povezava do prispevka

Binas,

vodikov peroksid 3% kupi v lekarni, stane okrog 3-5e, po umivanju zob in nitkanju prožvrkljaš 1 minutko, količina naj bo recimo 0.02 ali polovico tistega malega kozarca za šnops.

Torej, sam peroksid ne razredčen, vajo ponavljaš zvečer in zjutraj, pol ure potem nič ne piješ in ne ješ ( jaz sem ga več krat po pomotoma malenkost spila pa mi nič ni bilo tako da brez straha ).

Zobna nitka idealna za vnetje je Jordan vijolična, zobna ščetka TePe nova soft, Paradontax uporabljaj 2-3 tedna potem na naredi pavzo. Peroksid pa 10 dni pa spet krajša pavza.

Jaz imam začetni stadij paradentoze, pravočasno sem ga odkrila, dlesni sem imela tako vnete da ko sem jedla banano je bila krvava, vcasih sem teden dni samo lahko smoothi-je pila, peroksid me je rešil.

Verjemi da ne potrebuješ dovoljenja zobozdravnika, ne podpirajo ga, tudi v lekarni ne, čes more se razredčit z vodo, tak pa res ne pomaga. Leto dni uspešno vzdržujem stanje samo z nitko, ščetko in peroksidom. Nimam nobene ustne prhe, el.ščetke itd... A ja, ustne vode lahko ti samo dodatno dražijo dlesni, posebaj tiste Curaprox itd...

Če imaš kakšna vprašanja kar povej, "magisterija" sem naredila iz vnetja in paradentoze smiley

“Vodi od zadaj in pusti drugim misliti, da so spredaj.”
0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. nov 2016 7:28
Povezava do prispevka

Huh peroxid, praviš. Kako pa jezik to prenese? Ne peče za znoret? Uporabljam pa 2-3 različne ustne vode, po ostalih me peče jezik in so bile neznosne za uporabo.

Nitko imam pa trenutno od Jordan, ampak mint zeleno. Prijetno diši hehe. Ja pa na jeziku s emi nonstop obloge nabirajo. 2x na dan strgam in umivam.

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
Bruneta
Starost: 11Pridružen: 14. okt 2012Prispevkov: 1774Kraj: SlovenijaStatus:Offline
Objavljeno: 30. nov 2016 20:26
Povezava do prispevka

Jaz ti svetujem samo redno in natančno ščetkanje zob, uporabo medzobnih ščetk in zobne nitke. Važno je kakovostno ščetkanje, predvsem na mestih, ki trenutno krvavijo. Na tem mestu moraš biti še bolj temeljita, kljub temu, da ti bo od začetka dlesen krvavela. Na dolgi rok boš tako odpravila vnetje. 

Vse kar se zgodi, se zgodi z razlogom.
0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. nov 2016 20:41
Povezava do prispevka

Danes mi je zobozdravnica očistila kamen na zgornjem loku in še enkrat podala navodila. 

Temeljito čiščenje, nitkanje, interdentalno in še eno čupasto zobno ščetko, za lažje čiščenje ob dlesni in za nežno masiranje dlesni. Zdaj bo par dni kar uporabljam paradontax (če mi je že bil podarjen), potem bom pa verjetno šla nazaj na Himalayo ali Ajono, nekaj od teh bolj natur zadev. 

Še vedno čakam, da pride tester Gengigel.

Verjetno ne bi škodilo, če bi kdaj namesto ustne vode v dlesen vmasirala olje čajevca? je antiseptik, antimikotik?

Plan je tak. v službi bom imela to navadno ščetko + nitko+ čupasto Curaprox in ustno vodo. 1x po malici si umijem zobe. Doma pa z električno in z vsemi ostalimi rekviziti.

Na zobeh nimam niti ene zalivke in njene besede so bile. Škoda bi bilo, da se ne bi potrudili rešiti obzobnih tkiv. Sem pa res nagnjena k temu presnetemu kamnu. Očitno je nekaj v moji slini, da je idalno za nastanek. in ker sem zelo dolgo iskala zobozdravnika, h kateremu bi lahko šla, se mi je nabralo grdo veliko kamna, krvavele so dlesni in se še vnele-gingvitis. Nekaj škode mi je pa naredil snemni zobni aparat. Zdaj ga ne nosim več.

Če do kontrole čez cca 2 meseca ne bo bolje, bom pa še res peroxid poskusila.

Pa še obloge se mi na jeziku blazno nabirajo. 2x na dan si ga strgam, da je zadeva nekak zgledna. 

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2016 9:03
Povezava do prispevka

Binas, morda tudi občasni obisk pri zobnemu higieniku? Mislim, da na začetku svetujejo malo pogosteje (ne odstrani samo kamna, mislim, da še peska in naredi nek premaz, vzame si veliko več časa kot zobozdravnik), potem pa samo občasno.

Vsaka takšna investicija je manjša kot pa potem sanacija večjih težav, bog ne daj izpadli zobje ali zobje, ki "rinejo" ven iz dlesni...

0
Nazaj na vrh
Aviatrix
Starost: 120Pridružen: 14. mar 2015Prispevkov: 19Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2016 12:33
Povezava do prispevka

Ja, tudi jaz priporočam redno čiščenje zobnega kamna pri ustnem higieniku. Za razliko od zobozdravnika si vzame čas in stane mnogo manj. Standardni pregled, čiščenje in pouk o samostojni negi traja eno uro (pri hudih primerih tudi dlje in večkrat zapored), cena višja od 50 eur (če še peska zraven) je odiranje. Ponavadi plačam 40 eur v Ljubljani (čiščenje, poliranje in premaz s fluorom - po potrebi). Verjetno je izven Ljubljane bolj poceni. Zobozdravniki po mojih izkušnjah zobni lok očistijo v 15 minutah in zacolajo, da boli. Binas, upam, da ti ni napravila tega. Pri gingivitisu se mi zdi neodgovorno, da ti je očistila samo zgornji lok! To je moje mnenje. Odkar zadnja tri leta (1x na leto) hodim k ustni higieničarki z zobmi in dlesnimi nimam težav. Mislim, da so prve izobražene ustne higieničarke začele delati v Sloveniji šele cca. pred tremi oz. štirimi leti (v Veliki Britaniji jih poznajo že skoraj 100 let), pred tem je bilo čiščenje zobnega kamna domena zobozdravnikov, ki za to itak nimajo časa in denarnega interesa, imajo pa interes vstavljati drago protetiko. Čiščenje zobnega kamna je najboljša preventiva, ki bi po mojem mnenju moralo biti financirano s strani zavarovalnice. 

Dlesni se načeloma zelo hitro pomirijo po očiščenem zobnem kamnu oz. kot reče moja ustna higieničarka, "gre hitro nazaj". Potem je pa treba vestno nitkati - upam, da to počneš prav in da nisi preveč groba. Nitka mora iti pod dlesen, torej pod rdeče, žaganje med belim je brezveze. Sama sem bila na začetku pregroba in sem si približno pol leta dlesen dražila. 

Električna ščetka je v vsakem primeru boljša od navadne (vseeno ali je Oral B ali Sonicare ali pa poceni no name ščetka iz Hoferja, samo da je). Čopasto ščetko so tudi meni priporočili, ampak mi ne sede. Na začetku, ko sem sama opazila težave pri sebi, sem uporabljala tudi zelo mehko ščetko s prirezanimi ščetinami od Te-Pe (ta gre delno pod dlesen). Strgalo za jezik je prav tako nujna oprema. 

Tabletke za skrite obloge se dobijo v Sanolaborju, mislim, da so Curaproxove, pomnim pa, da niso bile poceni. Tudi jaz sem jih iz firbca nabavila, uporabila pa ene 3x. Barvilo je kar močno in ga je muka spraviti z jezika, prime se na umivalnik ...

A imaš po malici 20 minut časa počakati, da se postavi pH sklenine v normalo? Če ne, si s čiščenjem narediš več škode kot koristi. Nitkanje 1x na dan in umivanje zob 2x na dan je povsem dovolj. Za vmesno higieno zadostuje ustna voda, če ti rado ostane kaj za zobmi (tebi verjetno ne, ker nimaš plomb, pri medzobnih plombah - mezialno in distalno je to večna nadloga), pa koristi tudi par centimetrov nitke. Tudi s pretiranim čiščenjem si delaš škodo.

Še na žajbljev čaj sem se spomnila! Pomaga.

S peroxidom nimam izkušenj. Prav tako ne s Parodontaxom, ker mi je nagravžen oz. ga na stanje svoje ustne votline niti ne potrebujem. Iz izkušnje vem, da mi pasta brez fluora naredi več škode kot koristi. Enoletni izlet z Ajono in podobnimi me je stal vsaj 3 zamenjanih zalivk. Pri tej temi se vsak sam odloči koliko naravnega ima smisla.

Naj si bo to dovolj. Binas, srečno!

 

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2016 13:23
Povezava do prispevka

Poleg podanih nasvetov bi dodala še, da je vnetje oz. krvavenje dlesni lahko tudi posledica pomanjkanja vitamina C, pa tudi A, K, B3 in folne kisline. Lahko tudi koencima Q10.smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2016 16:52
Povezava do prispevka

Aviatrix, mi lahko prosim priporočiš koga v Lj.? Lahko tudi na zs.

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Krvavenje dlesni
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.